Dory, Find Nemo
© Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

11 hverdagssituationer, alle os, der har dårlig hukommelse, kan nikke genkendende til

En tur i Netto uden en indkøbsseddel er lige så håbløst som at tage til eksamen uden noter

17. december 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Uden dine daglige kig i kalenderen ville du hverken huske at tage dine p-piller eller troppe op til weekendens festligheder. Ja, der kan være konsekvenser ved begge.

2. Når det første, du ser på Facebook, er et kæmpe banner med en påmindelse om, at nu har tante Malene altså fødselsdag, føler du dig for alvor velsignet. Aldrig mere behøver du at glemme at sende en fødselsdagshilsen eller NOGENS fødselsdag for den sags skyld! Med mindre du lige glemmer at tjekke Facebook den dag altså...

3. Den mest brugte app på din telefon er Påmindelser. “Husk at vaske tøj.” “Husk at ringe til farmor.” “Husk at købe toiletpapir!”

4. Du har sandsynligvis både en elektronisk kalender på din telefon, en fysisk kalender i tasken – og en vaskeægte, levende version i form af en veninde eller mor, du altid ringer til, når du skal sikre dig, om du kan-et-eller-andet. “Hej Trine! Skal jeg noget 26. december?!”

5. En tur i Netto uden en indkøbsseddel er lige så håbløst som at tage til eksamen uden noter. Til gengæld kommer du sikkert hjem med en masse lækkert slik. Men ingen håndsæbe eller engangsklude...

6. Du kan godt finde på at sætte Find Nemo på bare for at få et tiltrængt gensyn med dit spirit animal, Dory. Behøver vi at sige mere?

7. Hvis du er så sød, at du har bestemt dig for at købe en julegave til kæresten, bliver du altid nødt til at tjekke hans tøjstørrelse (igen, igen). Det samme gælder, når du skal shoppe til dig selv. For hvilken buksestørrelse er det nu liiiiiiige, du bruger?

8. Hvis du er til venindeaften, og en af dine veninder entusiastisk har slæbt et huskespil med, fordi det da ville være herrehyggeligt at spille, får du pludseligt uroligt ondt i hovedet. Især hvis du er konkurrencemenneske, kan du ikke tage den unfair kamp op!

9. Hvis du (for en gangs skyld) husker noget, du skal i et andet rum, glemmer du, hvad det var, lige så snart du er gået derind – og så er du nødt til at gå tilbage til udgangspunktet for at finde ud af, om du kan spotte dét, der fik dig til at huske det til at starte med... Suk. 

10. Når dine veninder efter en vild bytur fortæller dig, at de intet kan huske fra den forrige aften, føler du endelig, at I er på bølgelængde. Ha!

11. På trods af dine mange hjælpemidler har du altid en ubehagelig fornemmelse af, at du har glemt et eller andet; er komfuret mon tændt? Har din mor fødselsdag? Skulle du have været i lufthavnen for en time siden? Suk – du husker det nok på et eller andet tidspunkt. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.