Alicia Silverstone som Cher Horowitz i Clueless
Rammer panikken dig, idet du sætter dig ind i bilen? Måske genkender du de her ting...© Paramount Pictures

11 nervepirrende tanker, du har, når du skal køre bil igen efter en lang pause

‘Lad mig for Guds skyld nu huske at trække håndbremsen...’

30. oktober 2018 af Simone Overgaard Aaberg

1. ‘Det er jo bare ligesom at cykle... altså ren rutine, ikke?’ Selvfølgelig er det det. Med den lille undtagelse at du sidder i et transportmiddel, der rent faktisk kan kvæste en hjort, der bare gerne ville over på den anden side af vejen og græsse, alt imens du prøvede at finde vejen til sommerhuset. 

2. ‘Det tager vel i hvert fald ikke mere end et par minutter og en motorvej for at blive tryg bag rattet igen?’ Ellers bliver det virkelig nogle vanvittigt lange og nervepirrende timer ud af E20!

3. ‘Jeg banker hundrede procent ned i bilen bag mig, hvis jeg skal starte op på en bakke.’ Det gør dig selvfølgelig nødsaget til at styre uden om alle ruter, der involverer veje, som har en hældningsprocent på mere end én. 

4. ‘Har jeg nu husket kørekort? Bilnøgler? GPS? Farmors vejnavn? Mit hoved?’ Åh, hvor du sikkert allerede savner din cykel.

5. ‘Jeg skal bare virke helt cool og selvsikker, når jeg cruiser rundt i trafikken.’ I værste tilfælde må du vist hellere lige tage et par solbriller med til at skjule dine rødsprængte, våde øjne, der løber i vand af ren nervøsitet.

6. ‘Okay, det hedder spejl, spejl, skulder, ik'?’ Men hvilket spejl først? Og hvilken skulder? Arrrrh, stress! 

7. ‘Bare jeg nu kan huske, hvor bremsen sidder...’ Ellers bliver det seriøst spændende for bilerne omkring dig!

8. ‘... og lad mig for Guds skyld nu huske at trække håndbremsen, når jeg skal parkere.’ Du kan lige se for dig, at du forlader bilen og lige så stille ser den trille ned af parkeringspladsen mod Kvicklys hovedindgang...

9. ‘Hvordan skal jeg reagere, hvis jeg bliver stoppet af politiet?’ Måske det er på tide at øve de krokodilletårer og en replik a la “Det er jeg viiiiirkelig ked af hr. Betjent, men det er bare, fordi... min hund er lige død”.

10. ‘Hvad hvis jeg ikke kan finde koblingspunktet? I rundkørslen. I myldretiden.’ Du kan lige se nyhedsoverskrifterne for dig ‘Ung kvinde kunne ikke starte bilen op – forsinkede trafikken i 1,5 time’...

11. ‘Mon jeg måske i virkeligheden stadig er lige så god en bilist, som da jeg fik kørekort?’ Altså, du vil sige det sådan, at du ville nok ikke selv være passager med dig som chauffør de første par gange...

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.