Konfirmationspige, kendte sangere, gadgets og makeup fra 2000'erne, Friis&Co-taske
Blev du konfirmeret i 00'erne? © iStock | Getty Images | Maybelline | Amazon | Sarenza | Gucci | Acer

11 ting, du kender, hvis du blev konfirmeret i 00’erne

Keychain, tjek! Orange foundation, tjek! En nostalgi-tur tilbage til din konfirmation i 00'erne

22. august 2022 af Anne-Mette Søndergaard

1. Coveret på Nokia-telefonen skulle matche din kjole. Det er da klart! Helt ærligt!

2. Din keychain var dit vigtigste accessory, når du skulle ud af døren. Selvom den ikke matchede konfirmationskjolen (ligesom din telefon gjorde) så ville du absolut have den på. “Hallo, den er ligesom fra Gucci!”

3. Du fik endelig lov til at have makeup på. 13-årige piger i dag har jo egne Youtube-kanaler, hvor de laver contouring-tutorials. Lad os bare blive enige om, at de skills havde du ikke, da du var 13 år. Aldrig har der været større ligheder mellem en gulerod og et menneske. 

4. Du blev ikke hentet i en eller anden fancy bil efter den kirkelige handling for at blive kørt ud til festen. Næ nej! Du blev hentet i din fars Skoda, der ikke engang matchede din kjole, og sådan var det. Ingen tant og fjas der.

5. Du havde høje hæle på for første gang. Nutidens konfirmander går catwalk ned af kirkegulvet i 10 centimeter høje Louboutins, mens dine tre centimeter høje hæle føltes som at gå på stylter. Ned ad en stejl bakke. Hvor der var isglat. Med benene bundet sammen. Alligevel følte du dig SÅ voksen og elegant!

6. Du fik en mp3-afspiller (med plads til cirka 25 sange). Nu kunne du endelig lytte til Usher's sprøde stemme, uden at du blev bedt om at skrue ned af enten dine forældre eller din The Stripes-elskende storebror – YEAH YEAH YEAH, blev der sagt!

7. Du jublede, da du pakkede dit nye digitalkamera ud. Nu skulle der edderhakkeme tages profilbilleder til MSN, MySpace og Arto! Kameraets batterier skulle bare lige lades op. Og du kunne jo ikke rigtig se billedet, mens det blev taget, så det krævede en del forsøg. Og så skulle billederne overføres til computeren med et kabel. Dernæst lægges online. Det tog måske et par timers loade-tid. Men SÅ var dit foto også på nettet!

8. Dengang var der ikke internet på telefonen (Ja, så gammel er du faktisk), så du kunne ikke være i kontakt med vennerne HELE KONFIRMATIONSDAGEN, med mindre det var på SMS, og det kostede jo noget i stil med 50 øre stykket. I stedet kunne du lytte til fulde onkel Jørgen, der beklagede sig over, “at børn nu til dags er så forkælede”. Fedt...

9. 200 kroner var mange penge dengang. Du kunne jo få 400 tyggegummier! Og sådan regnede du alting ud i lang tid efter. Det var en simplere tid...

10. Du håbede, at du fik rigtig mange led til dit Pandora-armbånd, så det kunne fortælle ‘din livshistorie’.

11. Din allerbedste konfirmationsgave var en bærbar computer med cd-afspiller. Det betød, at du fra nu af kunne se High School Musical alene inde på dit værelse, så tit du ville! Her, 13 år efter den første film, er Troy Bolton stadig til at savle over.