Kvindelig frisør, saks, hårtørrer
© iStock

12 uundgåelige situationer, du med garanti kender til, hvis du er frisør

“Hvor meget skal du have for en klipning, når nu det er mig?” – siger din allerbedste veninde

23. maj 2020 af Anne-Mette Søndergaard

1. Du bliver stoppet af dine kunder på gaden og bliver spurgt: “Trænger mit hår til at blive klippet?” Det er fuldstændig lige meget, om du render rundt med to indkøbsposer og en clubsandwich – og har fri! Dine kunder regner med, at du altid er parat til at hjælpe dem. 

2. Eller også bliver du stoppet og spurgt “Har du en tid i morgen?” Fordi du kan jo huske alle tidsbestillingerne for den næste måned...

3. “Jeg tror en 6.66 (rød) ville være perfekt til dig”, og din kunde kigger bare på dig med et blankt, uforstående udtryk, men stoler alligevel fuldstændigt på din dømmekraft – you got the power!

4. En kunde kommer ind med sort hår og vil være helt platinblond. “Jeg har kun farvet det sort tre-fire gange selv, men nu vil jeg gerne være HELT lys.” Puha, i skjul tørrer du tåren væk fra kinden, imens du tænker på, at det hår er på vej til at blive pisgult (eller falde af).

5. “Jeg ved godt, at jeg har fint hår, men det skal fylde og sidde perfekt, og jeg gider ikke bruge tid og penge på at komme noget i eller at føntørre det.” Dine kunder regner åbenbart med, at du er en magisk hår-fe, der sørger for, at deres hår vil sidde perfekt for altid! 

6. “Hvor meget skal du have for en klipning, når nu det er mig?” (siger din allerbedste veninde) – “Det samme som alle andre... Men du kan få en ekstra kop kaffe.”

7. Alle i din familie regner med, at du giver en gratis klipning, når du er på besøg. Og du lader, som om du ikke har lyst til at klippe dem midt over. 

8. “Jeg synes, at det er for langt på toppen. Kan du tage noget mere?”  hvortil du svarer: “Jeg er slet ikke nået til toppen...” (efterfulgt af akavet stilhed).

9. Du går hjem med ondt i halsen, når det har været pensionistdag. Det er endnu sværere at råbe halvdøve fru Jensen op, når hun sidder under tørrehjelmen. 

10. “Jeg vil gerne prøve noget nyt, men man må ikke kunne se, at jeg er blevet klippet.” Igen skal du spille rollen som den magiske hår-fe. Og vær nu helt ærlig: Du overvejede virkelig at afvise kunden i det øjeblik.

11. “Det må da give godt at være frisør, når man kan holde en fridag på en hverdag.” Du arbejder seks dage om ugen, så den ene ekstra fridag en gang imellem er betalt på forskud.

12. Selv om kunderne til tider kan være pisseirriterende og fuldstændig urimelige, er jobbet som frisør fantastisk. Du har muligheden for at være kreativ hver eneste dag, og du er omringet af glade og tilfredse kunder, der nærmest føler, at du har reddet deres liv, hvis de selv har været i gang med hårfarven eller saksen. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide