Næstved
© iStock, Creative Commons

13 ting, alle os, der kommer fra Næverly Hills (aka Næstved), kender

“Næver for ever, you never walk alone!”

19. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Vi får tvivlende blikke af folk, der ikke kender til Sydsjællands perle, når vi fortæller, at Næstved faktisk er en stor by. For af alle byer i Danmark ligger vi altså på en 15. plads – og vi er stolte af det! Ja, selv Grøn Koncert kommer til byen!

2. Vi er sikre på, at en tv-serie kaldet Næverly Hills 4700 (ja – det kalder vi faktisk vores by) ville være spækket med lige så meget drama som Beverly Hills 90210. Hvorfor er den egentlig ikke lavet endnu? 

3. Vi har frisører nok. Og pizzeriaer. Begge meget vigtige ting.

4. Gå-i-byen-steder går vi heller ikke ned på. Og uanset om du tropper op på Rustik, Smil Lounge Bar, Konrad, The Old Irish Pub (R.I.P Karen Maren), Crazy Daisy, Glød, Dansebaren, vores nye Billy Booze, The Beach, Sepps eller Cheers, er du garanteret en fest. Og hvis det virkelig har været en god bytur – og du slet ikke er færdig med at feste – kan du jo altid smutte på Duen.

5. Det er obligatorisk at afslutte byturen på Konya Kebab. Eller Day and Night. Uh, hvad skal du vælge i nat? Livet er fuld af så mange svære beslutninger.

6. Vores strandtur går selvfølgelig til Karrebæksminde – nærmere betegnet Enø. Åh, lige så snart vi er på den anden side af Græshoppebroen og kan se fluepapiret, er vores tanker propfyldt med flødeis og sand mellem tæerne.

7. Vores fordomme om det uddannelsessted, vi ikke selv har gået på, er nok en indgroet del af os. Gymnasiet mod ZBC mod EUC mod Herlufsholm...

8. Hiphop ligger i vores gener. Og du skal ikke spørge os to gange, om vi vil skråle med på Næstveds hiphopgruppe Hvid Sjokolades Nummi Nummi!

9. Det var en ret big deal, da der var tale om en IKEA i den gamle Føtex-bygning. Vi endte dog ikke med billige boligtrends men i stedet en helvedes masse billig chokolade og andre random ting i den nye (gigantiske) outlet-butik.

10. Vores bedste barndomsminder stammer fra en forlystelsespark lavet af plastik aka BonBon-Land. “Velkommen, kære venner. Velkommen til Vandrotten.” *sagt med en ekstremt slesk stemme* 

11. Vi har hverken Strøget eller Fields, men vi har gågaden og Storcenteret. Og det kan da godt være, at der ikke er ligeså mange butikker at vælge imellem, men så kan vi da trøste os selv med, at vi ikke bruger ligeså mange penge – ha! (Okay, det var løgn).

12. Vi har hørt bunkevis af jokes og kommentarer om vores “seriøst underlige dialekt”. Men altså – gider du lige række mig tee’en? Ej, det er lige meget, jeg holder mig til kaff'.

13. Vi vil altid have et helt særligt forhold til Næstved – også selvom vi flytter fra byen. Og vær' nu ærlig. Du kan selvfølgelig synge med på “Næver for ever, you never walk alone – we love you Nææææstved, we love you Nææææstved!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide