Cameron Diaz, Bad Teacher
© Giphy

13 ting, du helt sikkert kender, hvis du er liiiidt for kræsen

Når du skal noget, spiser du hjemmefra. Bare lige for en sikkerheds skyld

15. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Da du var barn, efterlod du tallerkenen fyldt med mad. Faktisk var der lige så meget på den, som da du fik den serveret. Medmindre det var pommes frites, selvfølgelig.

2. Du er utroligt bekendt med ordet ‘musebid’. Især da du som barn blev (eller stadig bliver!) tvunget til at smage noget nyt. “Nej. Det er STADIG ikke på tide, at jeg smager en ulækker ostemad.”

3. Faktisk er det virkelig pinligt at være så kræsen, nu hvor du er voksen. Engang kunne I (okay, de andre) grine af det, men nu fører det jo kun problemer med sig. 

4. Det er i hvert fald ikke et særlig godt førstehåndsindtryk på din nye svigermor, hvis du simpelthen nægter at røre hendes hjemmelavede kyllingefrikadeller, fordi der er løg i…

5. Dilemmaet opstår dog for alvor, hvis du bider tænderne sammen, og spiser de skide kyllingefrikadeller. Nu kan du jo aldrig tilstå og fortælle, at du i virkeligheden ikke kan lide dem. Mon du kunne digte dig til en voldsom kyllingefrikadelleallergi...?

6. Et andet førstehåndsindtryk, der kan blive pænt akavet, er på en date. Det er nemlig ikke særlig romantisk lige at sende det maskuline modstykke en række spisesteder, du absolut ikke kan spise på, og en liste med ingredienser, han ikke må bruge, hvis han er så sød at kokkerere for dig.

7. Du er til gengæld virkelig stolt, hvis du prøver at smage noget nyt. “Uh, se mig lige! Jeg spiser oliven!”

8. Den største fordel er selvfølgelig, at du ikke behøver dele din mad med nogen. En pizza uden tilbehør og et bart stykke toastbrød tiltaler åbenbart ikke andre.

9. Apropos pizza. Du har en HELT klar mening om hvorvidt der skal ananas på en pizza.

10. Når du endelig har fundet noget, du kan lide, er det mildest talt det eneste, du har i dit køleskab. Ja, Nutella-indkøbsture til Tyskland eller et skab fyldt med finvalsede havregryn er altså vejen frem! 

11. Når du skal noget, spiser du hjemmefra. Eller tager en snack med i tasken. Bare lige for en sikkerheds skyld.

12. Du er vældig bekendt med spørgsmålet: “Jamen altså, HAR du da smagt (indsæt selv madvaren, du hader, her)?” JA, du har smagt det... Og det var ikke en succes!

13. Du er kendt som hende den kræsne – og bliver drillet med det. Til gengæld tager dine veninder virkelig hensyn til dig og sørger altid for, at der er et lille stykke lasagne uden ost eller champignonsovs uden champignon klar til dig. That’s what friends are for. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?