Snevejr
© iStock

14 ting, du helt sikkert kender til, hvis du også var avisbud i dine teenage-år

Hvorfor var det lige, at du stod op klokken lort om morgenen for at tjene UNDER 50 kr. i timen?!

15. maj 2017 af Katrine Vendelbo

1. Du lærte, hvornår du skulle være ekstra hurtig med at presse aviser og reklamer gennem brevsprækken. For ham der hr. Petersen var sygt uhyggelig og en tro kopi af ham den børnelokker-agtige gamle mand fra Alene Hjemme (inden han viste sig at have det største hjerte i verden). 

2. Du fandt også ud af, hvilke steder du skulle banke på. Hos Else fik du flødekarameller, og hr. og fru Nielsen havde altid nogle mønter klar. Men så skulle du også have overskud til at høre om Elses (5!!!!) katte og finde dig i at få kinderne mast til ukendelighed.

3. Den dag i dag kan du stadig din cykelrute i søvne. Hvis du en dag bliver kendt, kan det være, at ruten bliver en attraktion – lidt ligesom Carries vej i Sex and the City?

4. Hvis du var snedig, lokkede du din lillesøster med på tur. Hun kunne betales i slikkepinde, og hendes listige fingre kunne hurtigere betjene hr. Petersens brevsprække. Åh, de små (snotdumme) barnehjerner... 

5. Hvis din cykel blev stjålet, var du nødt til at låne mors (alt for) høje cykel eller lillesøsters trehjulede. Hvor fanden var Aladdins magiske tæppe, når du havde brug for det?!

6. Du skulle kæmpe dig vej gennem sne, sjap og slud, og når du endelig nåede frem til brevsprækken, var avis og reklamer opløst af vand. Det må være der, de har fået inspirationen til “winter's coming” i Game of Thrones. Zombie-lignende væsener og din tidligere chef er i hvert fald lige så identiske som to stykker Marabou. 

7. Efterårets blæsevejr var næsten lige så slemt, for så risikerede du, at alle reklamer forlod din avisvogn og endte i buske og på kørebanen. Men lillesøster havde jo meget nemmere ved at stige af sin trehjulede, så hun meldte sig selvfølgelig (næsten frivilligt) til opgaven med at samle aviserne sammen igen.

8. Det værste var at pakke reklamerne – specielt fordi det foregik klokken lort om morgenen. Men du gjorde det helt uden hjælp fra 10 kopper kaffe og det vildeste sukkerchok. Du havde aldrig klaret det i dag... 

9. Lige så slemt var det, når din chef fandt ud af, at du havde ‘snydt’ ved at smide reklamerne sammen i én stor stak... Til dig, der sladrede: Må supermarkedet nær dig for evigt mangle Ben & Jerry's! (Så længe du og jeg selvfølgelig ikke handler det samme sted...).

10. Når du nåede til de sidste stop på ruten, og du indså, at du IKKE havde flere aviser og reklamer tilbage, kunne du mærke livet passere revy. ‘Bare skyd mig... please.’

11. Selvom du er kæmpe fan af hunde, blev du alligevel skræmt til døde, da rockerens schæfer (alt for) tit sprang op i dit ansigt. Chokket over, at Jamie Dornan ikke ville være med i Fifty Shades nummer 2, var ingenting i forhold til schæferen. Gudskelov, at du overlevede – og at Jamie Dornan ændrede mening! 

12. Du var ret misundelig på avisbudene i amerikanske film og serier. Hvis bare du havde kunnet nøjes med at smide aviserne på græsplænerne. Ok, det havde nok krævet bedre kaste-skills, men så havde du da en undskyldning, hvis du ramte hr. Petersen. HA HA! 

13. Du fandt ud af, hvad ‘underbetalt arbejde’ betød. Det var mega snyd, at Nikolaj og Lasse tjente mere på at være flaskedrenge i Føtex, men i det mindste kom du ikke hjem og stank som en gammel spritter.

14. Du begyndte at lave lektier, da det gik op for dig, at du IKKE ville være avisbud resten af dit liv. Nej tak til en kost udelukkende bestående af leverpostejsmadder og at kalde en papkasse for dit hjem. 10 år senere endte du så på SU...

Vil du ikke gå glip af andre sjove lister fra Woman? Så er det her, du skal klikke!