Moderne hippie
© iStock

14 ting, du kender, hvis dine forældre er gamle hippier

Da du tabte din første tand, bragte 'tandfeen' dig din første “Kvinde kend din krop”-bog...

27. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Du var nødt til at fortælle din mor, at hun ikke skulle ligge nøgen og solbade ude i haven, når du fik venner på besøg. At du fik venner på besøg, var ikke information nok til at stoppe hende fra at gøre det.

2. Og det var faktisk ikke kun din mor, du skulle henvende dig til. I boede jo i kollektiv, så det var faktisk samtlige beboere, du skulle rundt at tigge om ikke at være nøgne. Du var lykkelig, hvis bare alle i det mindste havde husket undertøjet...

3. I det hele taget er du vokset op omgivet af så meget nøgenhed, at du i dag har taget det i den helt modsatte retning. Du synes faktisk bare, det er høfligt, når mænd beholder sokkerne på under sex.

4. Du havde intet af det seje legetøj, de andre børn havde. Naturen var jo din legeplads... som din mor ville minde dig om, hver gang du plagede efter en Tamagotchi.

5. Dit tøj var hjemmelavet. Hjemmestrikket. Og hjemmefarvet. Dengang syntes du, det var lidt pinligt, at du blev sendt i skole i en oversize sweater strikket af hjemmespundet uld, mens klassens populære piger gik rundt i små, fine cardigans... I dag er du ked af, at du aldrig lærte at strikke lige så godt som din mor!

6. Forarbejdet mad var gift og bandlyst fra jeres hjem. Derfor fik du julelys i øjnene, hver gang du var hjemme ved en veninde, og I fik lov til at få Nutella!

7. Da du tabte din første tand, bragte 'tandfeen' dig din første “Kvinde kend din krop” bog... I dag ejer du alle fem udgaver (givet i uopfordrede julegaver af dine forældre). 

8. Og fra du var 12 år, spurgte din mor jævnligt og interesseret ind til, om du havde fået hår? Var du begyndt at bløde? Skulle hun fortælle dig, hvad en orgasme er? NOOOOO!!!!

9. Dine forældre taler lidt for frit om det at 'elske'. I deres verden hedder det ikke at 'gå i seng med hinanden', det er SLET ikke et smukt nok udtryk.  

10. Du var moderne før alle andre! Kikærter og skvalderkål var en fast del af menuen hjemme hos jer. Som barn hadede du den mad, der slet ikke lignede de andre familiers kartofler med brun sovs... I dag ringer både du og dine veninder til din mor, når I skal bruge en opskrift på linsebøffer. 

11. Den dag i dag beundrer du din mor for, hvor frisindet og afslappet hun er. Men som teenager ville du bare gerne have haft en bh og en skraber. Både til dig selv og hende. 

12. Det er altid lidt farligt at kigge gamle fotoalbummer igennem. Så mange nøgne mennesker!

13. Du er altid fascineret, når dine veninder fortæller om deres sommerferie med familien, hvor de maks. er to om et hotelværelse. Det er da først en rigtig ferie, når fire mennesker maser sig sammen på ét værelse i en lille primitiv hytte. 

14. Du ved, at du har de sejeste forældre! Jo jo, som barn var du ikke altid tilfreds med, at de ikke bare kunne gøre ligesom alle andre. I dag er du glad for alle de oplevelser, du har fået af at have haft forældre, der insisterede på at gøre tingene anderledes. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?