Ung kvinde tænker
Kan du genkende nogle af punkterne?© Getty Images

14 løgne, vi kvinder i 20'erne fortæller os selv

“Jeg kan sagtens drikke min alder i shots”

29. marts 2023 af Sara Møller Christensen og Frederikke Brinkborg Jønsson

1. “Jeg kan sagtens drikke min alder i shots.” Det kan du så ikke. Eller det vil sige: Du kan godt, men du burde virkelig, virkelig ikke.

2. “Den er måske lidt dyr, men jeg er sikker på, at jeg vil få den brugt mega meget!” Klip til senere på måneden, hvor du har 124,5 kroner tilbage på kontoen, og der stadig er 5 dage tilbage, før du får løn. I det mindste ser du smart ud i din nye jakke!

3. “Jeg føler mig helt helseagtig efter den fuldkornssandwich.” Hallo, det er jo fuldkorn! Brødets svar på salat.

4. “Mit Tindermatch har sikkert tabt sin telefon i toilettet. Det sker hele tiden for folk.” Intet svar er desværre også et svar. Måske skulle du overveje, om det virkelig skal være jer to.

5. “Jeg sætter mit ur til kl. 06.10 i morgen. Så kan jeg lige løbe en tur inden arbejde.” Hahahaha.

6. “Det er jo direkte dumt ikke at tage et studielån. Renterne er så attraktive, at det ikke kan betale sig andet.” Det må være et spørgsmål om tid, før Nordea ringer til dig – du er denne generations finansielle geni.

7. “Please, Gud, hvis den klamydiatest er negativ, så lover jeg, at jeg aldrig dyrker sex uden kondom igen!” Det kunne nu være dejligt, hvis du kunne nøjes med at tage til lægen, når du havde halsbetændelse. Husk det nu!

8. “De her stiletter er faktisk rigtigt gode at gå i!” Selvfølgelig er de gode – de har jo kostet 1000 kroner. Og dyre stiletter gør aldrig ondt. I hvert fald ikke de første 12 minutter, du har dem på...

9. “Nu køber jeg den plade chokolade, og så nøjes jeg bare med at spise halvdelen.” Hvis du mener inden for de første fem minutter, så har du helt ret: Der spiste du kun halvdelen...

10. “Så meget trænger mit hår faktisk ikke til at blive vasket. Det er trods alt kun dag fire.” Altid fremført om morgenen i det øjeblik, uret ringer, og du vurderer, at du kan udskyde alarmen en halv time, hvis du skipper badet. Big mistake – big!

11. “Jeg er overhovedet ikke jaloux anlagt. Min kæreste må gå i byen lige så tit, han/hun vil.” Ja, selvfølgelig! Men han/hun må edderbroderme også gerne tage at svare på dine 37 beskeder om, hvorvidt alt er okay, og om du kan få lidt McDonalds med hjem. 

12. “Selvfølgelig kan jeg bruge en bachelor i rumænsk idéhistorie!” Regel nummer et, når du skal vælge uddannelse: Det skal være noget, du interesserer dig for og brænder for, og som kun har undervisning hver anden torsdag. Det der med at få et arbejde må du tage til den tid.

13. “Jeg skal i hvert fald ikke have børn, før jeg fylder 35.” Vega Amalie og Victor Emil må simpelthen bare vente lidt med at komme ud til mor. Og få de hagesmækker, du allerede har syet med deres navne på.

14. “Jeg kan sagtens sende den besked. Den er helt uskyldig, og jeg kommer ikke til at fortryde det i morgen.” Nej, den er ej, og jo, du gør så! Det er aldrig lykkedes nogen i verdenshistorien at sende en uskyldig besked kl. 04.43, og lige så snart den halve liter vodka er fordampet, vil du love dig selv aldrig at drikke igen. Hvilket selvfølgelig også er en løgn.