Sten med det ekstra ben
Mit... navn... er... Steen.© Youtube: CryBloood: Steen med det ekstra ben

15 sange, der har ødelagt livet for alle, der hedder...

Olivia, Mette og Malene – vi føler med jer, men vi KAN bare ikke lade være med at synge med

29. marts 2017 af Amalie Blixt

Hvis dine forældre (med bedste intentioner) har valgt at give dig et af de følgende navne, så har du helt sikkert oplevet, at folk begynder at synge en helt bestemt sang, når du introducerer dig selv. Men hovedpersonerne i sangene er ikke altid heeelt vildt fede at blive sammenlignet med...

1. Mette

Nede Mette, Blak (2016)

Et de mest spillede hits i Spotifys danske historie – til stor ærgrelse for alle, der hedder Mette! Nede Mette, der handler om den problematiske party-tøs, har du med garanti hørt et par gange på en bytur, og hvis du hedder Mette, kan du også godt være sikker på, at dine venner lever sig max ind i teksten og synger teksten TIL dig.

2. Jonathan

Jonathan, Back to Back (1989)

Som danskere kan vi jo næsten ikke høre navnet Jonathan på engelsk uden at synge “Jonathan, giv aldrig op...”

3. Diana

Dirty Diana, Michael Jackson (1987)

Hvis du hedder Diana, er du sikkert blevet tildelt kælenavnet Dirty Diana et par gange (tak, Michael Jackson, mange tak).

Hvis du er liiidt træt af at blive kaldt Dirty Diana og gerne vil prøve at ændre betydningen en smule, kunne det være du skulle få dig en af disse flotte navnehalskæder for at lede opmærksomheden hen på det smukke og unikke ved navnet Diana. 

4. Steen

Steen med det ekstra ben, Per Juul (1971)

Desværre er det her sådan en sang, du får på hjernen – så når der først er en person, der har været så flink at synge den højt, så vil du være ‘Steen med det ekstra ben’ resten af dagen.

5. Anni

Tro på os to, SEB (2006)

Det var virkelig sejt at hedde Anni, dengang SEB sang dit navn til børne MGP i 2006, fordi alle pigerne i din klasse var vildt forelskede i ham. Når der går MGP i den sammen med veninderne i dag, og de synger Anni, tro på os to til dig for syvende gang, er det knap så fedt.

6. Mona

Kender du det (Mona Mona), Søren Kragh Jacobsen (1975)

Du, der hedder Mona, synes nok ikke, at denne kærlighedserklæring er lige så nederen, som Mette synes, at Nede Mette er. Meeen når du utallige gange har prøvet, at folk møder dig med “Åh, Mona Mona Mona...” og et kækt smil på læben, så bliver kærlighedserklæringen hurtigt mere irriterende end kærlig.

7. Caroline

Roses, Outkast (2003)

Du kommer endda selv til at synge den første linje af sangen i hovedet, når du skal sige dit navn på engelsk...

8. Niklas

Ikke mer’ mig (Niklas F*** dig), Niklas (2011)

Egentlig en meget sød sang om Niklas, der er såret efter at have fået sit hjerte knust. Bare ærgerligt for alle, der hedder Niklas, at navnet kun bliver sunget i sammenhængen “Niklas, fuck dig”. 

9. Tine

Tine pingvin, Roben & Knud (2001)

Tine er sådan et sødt, nordisk navn, og det synes Roben og Knud også! Selvom sangen umiddelbart lyder ultrairriterende (især for dig, der hedder Tine), så er teksten faktisk ret sød. Når pingviner finder en partner, så bliver de sammen resten af deres liv – det er vist mere, end vi kan sige om os selv...

10. Adam

Adam, Viro (2006)

Adam går på den jyske håndværkerskole med sine venner Kim og ham den store Ole – men hey, kan vi lige tage et øjeblik til at sætte pris på den grineren musikvideo?!

11. Maria

Maria, Blondie (1999)

En god gammel 90’er klassiker! Hvis du hedder Maria, har du nok prøvet et par gange, at folk har sunget “Mariiiaaaaa” op i fjæset på dig med en skinger tone, der skulle lyde som forsangeren i Blondie (men meget sjældent lever op til intentionen).

12. Malene

Malene, Sys Bjerre (2008)

Sangen blev spillet overalt, lige efter Sys Bjerre slog igennem med den, og hvis du er så heldig at hedde Malene, så har du nok hørt den lige et par gange mere end alle os andre, når folk kommer i tanke om det (helt vildt sjove) sammenfald mellem dit navn og sangen. Så takket være Sys Bjerre vil du for altid blive sammenlignet med kæreste-tyven Malene.

13. Michael

Michael, Shu-Bi-Dua (1997)

Shu-Bi-Dua må være Danmarksmestre i at lave fjollede sangtekster – her er en til dig, Michael. 

14. Susanne

Jeg hader Susanne, Souvenirs (1998)

Ifølge sangen er Susanne flot, succesfuld og flyver gennem livet med lethed, så sangen er faktisk slet ikke så nederen for dig, der hedder Susanne, som titlen antyder – lige på nær de (mange) tilfælde, hvor folk faktisk kun kan huske den del af teksten, der lyder “Susanne, Susanne, jeg hader Susanne”.

15. Olivia

Olivia, Rasmus Seebach (2013)

Et af Rasmus Seebachs mange guldkorn, som helt automatisk sætter sig fast på hjernen. Vi kan simpelthen ikke lade være med at skråle med.