Besat af brætspil
© iStock/ Catan/ Matador/ Bezzerwizzer/ Trivial

15 ting, alle os, der er BESAT af brætspil, forstår

Hvis du kører en nummer 10 på os, er vi ikke venner mere, bare FYI

1. juni 2020 af Sara Møller Christensen

1. ALLE brætspil er sjove. Ja, også Ludo og Dam og alle de der gamle travere. I din verden er et eller andet spil altid bedre end intet spil.

2. Det er vildt spændende at prøve et nyt spil. Bliver det mon en ny favorit? Oh, the excitement!

3. Men intet slår dine gamle favoritter. Hver gang du spiller dem, er det som at være sammen med en kær veninde, du ser alt for sjældent.

4. Før du kaster dig ud i et spil, er det vigtigt, at alle har helt styr på reglerne. Og nej, vi kan ikke tage dem på slump og lære dem lidt hen ad vejen.

5. Og nej, vi spiller heller ikke med den hjemmelavede tilføjelse til regelsættet, som du selv synes er så smart. Spillereglerne er vores bibel, og i modsætning til den rigtige bibel følger vi dem til punkt og prikke!

6. Du har altid noget at ønske dig til jul og fødselsdage. Og nej, vi mener ikke tøj. Hvem gider have sweatre, når man kan få Settlers?

7. Din samling af spil fylder efterhånden ret meget. Men hey, det gør en seng også, og der er ingen af delene, du kan leve uden!

8. Det provokerer dig helt vildt, når nogle afviser et spil uden at have prøvet det. “Nej, Hint er vist ikke noget for mig. Det virker lidt fjollet.” DU er fjollet!

9. Du bliver derimod ovenud lykkelig, når en uventet ven vil spille med mig. Og med uventet ven mener vi for eksempel din far.

10. Til gengæld nedkalder du al verdens vrede over folk, der stopper midt i et spil. DET. GØR. MAN. BARE. IKKE.

11. Dine spillevenner er nogle af dine bedste venner. Og ja, alle, der elsker at spille, har særlige spillevenner. We walk among you.

12. Det allerbedste er dog at have en spilleklub. Om det er derhjemme eller på brætspilscaféen – I holder kun pause for at snacke eller hente kolde øl.

13. Du har intet imod at passe børn. To timers Spejle-Æg, here we come

14. Det gør oprigtigt ondt på dig, når du taber. Især når det er i spil som Bezzerwizzer, hvor det ikke er held, der afgør det. Men hvis du skal være ærlig, gør det også nas at tabe i Ludo.

15. Du bliver til gengæld overdrevet lykkelig, når du vinder. Du prøver dog at skjule, HVOR glad du er. Du vil jo ikke skræmme dine særlige spillevenner væk...

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.