teenager til nytår
© iStock

15 ting, vi alle har gjort, da vi fejrede nytår som teenagere

Lad os bare være ærlige: Nogle af tingene gør vi stadig...

9. december 2021 af Redaktionen

1. Vi stressede i månedsvis over, hvad vi skulle lave på den store aften. Hvilket betød massivt gruppepres for at få Joan med den store kælder til at overtale sine forældre til at holde fest (ikke helt ulig i dag, bortset fra at det er Jane med den store lejlighed, vi presser).

2. Vi brugte ligeså mange måneder på at stresse over det perfekte outfit. Højst sandsynligt noget med en boa og netstrømper af en eller anden art.

nytår som teenager
© iStock

3. Nytårsaften var også den aften, hvor vi gik amok med makeuppen. Hele året drømte vi om at give den max gas med eyelineren, og NU skulle det være. Det ville nok have været en større succes, hvis vi rent faktisk havde prøvet det før.

4. Vi følte os MEGET voksne, første gang vi skulle holde nytår selv. Ikke mindst under Dronningens Nytårstale, selvom vi ikke helt fattede what all the fuss is about.

5. Det gjaldt for øvrigt også champagne. Var det meningen, det skulle smage så elendigt? Vi erfarede senere, at ja, det var det!

6. Vi var meget stolte over den storslåede nytårsmenu, vi kokkerede. Med 95 % sandsynlighed bestod forretten af tunmousse eller rejecocktail – aka de to forretter, vi kendte. Men hvad fanden, alt smagte godt (eller rettere smager godt) med Hatting-flutes til.

nytår som teenager
© iStock

7. Hvis vi ikke havde en rigtig god fest at tage til, vadede vi rundt i timevis for at snuse noget op. Gæt selv på, om det lykkedes for os, der er opvokset i en lille by. Det endte altid bare med, vi lavede lidt halvhjertede løjer og gik hjem.

8. Apropros løjer, så var nytåret en besværlig tid at ligge midt imellem at være barn og voksen. På en måde havde vi lyst til at gå amok med en dåse barberskum, og på en måde havde vi lyst til at gå amok med en flaske vodka #thestrugglewasreal.

9. Vi var lige dele skræmt og fascinerede af de vilde drenge, som havde heksehyl eller – oh ve og skræk – strygere. Vi vidste det ikke på det tidspunkt, men det var her, vores kærlighed til bad boys blev grundlagt.

10. Aftenens højdepunkt var de virkelig lækre drinks, vi tryllede frem. Mmm, alt med Blue Bols eller Pisang Ambon... Og masser af paraplyer selvfølgelig.

nytår som teenager
© iStock

11. Hvis vi havde kæreste på, blev vi altid uvenner med vedkommende inden kl. 24. Dette gjaldt for øvrigt også alle årets andre arrangementer, hvor der var alkohol involveret.

12. Hvis vi ikke havde kæreste, var aftenens hovedformål at snave med en eller anden fra parallelklassen. Noget, vi altid fortrød cirka to timer inde i det nye år.

13. Vi følte os meget højtidelige, når vi sang med på den der sang med Kong Christian. Og når vi siger synger, mener vi mumler, for vi kunne sgu ikke rigtigt teksten. (Det kan vi for øvrigt stadig ikke, men nu er der undertekster).

14. Det ultimative mål var at komme i byen. Næ, hvor storslået – ja, nærmest mytisk – det ville være at sidde på et diskotek på selveste nytårsaften. 

15. Vi vågnede som regel op dagen derpå med kransekage i håret og konfetti i bh'en og en nagende følelse af ‘Var det det?’. Ikke de store ændringer der...