Lalandia
Har du også været meget i Lalandia som barn? © iStock, Lalandia

22 ting, du aldrig glemmer, hvis dine barndomsferier foregik i Lalandia

Åh, hvem der bare sad ved poolkanten og spiste pomfritter lige nu...

25. juni 2021 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Du var vild med, at sommerferien ikke gik længere sydpå end til Lolland. Og det var dine forældre nok også, for efter fem minutter på bagsædet råbte du konstant: "Hvornår er vi der?!" Det kunne godt være blevet lidt anstrengende, hvis I skulle helt til Spanien.

2. Du stødte gang på gang hovedet ind i de skæve vægge i de trekantede, farvede Lalandia-huse. Forhåbentlig vandt arkitekten ikke nogen priser for det tåbelige byggeri. 

3. Du blev kæmpe fan af tysk fjernsyn, som lige præcis kunne opfanges af antennen oppe på taget. Hver morgen sad du klistret til skærmen og så alverdens seje tegneserier, som ikke var kommet til Danmark endnu. Du fattede ikke en bjælde, for alt var på tysk, men pyt med det. DET VAR TEGNESERIER!

4. Du elskede de små omklædningsbokse, som på magisk vis forvandlede kedelige Rødby på den ene side til et fortryllende, tropisk paradis på den anden.

5. Du græd lidt indvendig, når nøgleremmen til dit skab i omklædningsrummet borede sig ind i din hud – men det var hurtigt glemt, når bølge-alarmen gik, og du styrtede over i det store bassin.

6. Du rystede i bukserne, da du prøvede den gule rutsjebane for første gang, men du ville ikke være hende, som kun turde prøve den røde og blå. Men shiiiiit, det gik stærkt – især fordi du (naturligvis) havde hevet din badedragt helt op mellem dine balder, så du fyrede afsted på bar røv. 

7. Du var vild med konceptet om at spise pomfritter i badelandet. Palmer, pomfritter, pool. Verdens tre vigtigste P’er.

8. Du elskede det varme vand i baby-bassinet. Nu hvor du er blevet voksen og ved, hvorfor vandet var så varmt, har du det lidt stramt med alle de timer, som du tilbragte i tis-vandet. 

9. Du var i krise, når dit kort til badelandet blev væk, men du blev hysterisk, når din mor foreslog, om hun ikke skulle holde det for dig. "Jeg kan godt selv!" Øh nej, det kunne du jo tydeligvis ikke. 

10. Du stod op før solen og gik med din far til bageren. Der faldt altid en ekstra kanelsnegl af til det sukkerhungrende barn, som droppede de tyske tegneserier til fordel for et ekstra stykke wienerbrød. 

11. Du havde et had-kærligheds-forhold til gederne. De var jo virkelig nuttede, men hvordan kunne du være sikker på, at de ikke ville stange dig ihjel? Dyr var generelt ikke rigtig din ting. 

12. Du var dronningen af Monky Tonky Land, og du kørte din mooncar med stil.

13. Du pakkede altid et par tykke skisokker sammen med badetøjet, for du skulle satme ikke fryse, når du legede isprinsesse på skøjtebanen.

14. Du tabte altid i minigolf. En lille kugle, en kølle og et hul – det burde ikke være så fandens svært. Tiger Woods, hvordan gør du det?

15. Du kunne ikke styre, at der var fri soft ice i pizzarestauranten. Grådig? Dig? Nej da.

16. Du brugte alle dine lommepenge i spilleautomaterne, hvor du aldrig fik fat i en bamse med den der ubrugelige grab.

17. Du elskede, at bowling-banerne lå midt i centret, for selvom du overhovedet ikke havde styr på dine moves i de grimme sko, var du nede med, at alle kunne iagttage dig. Din lille narcissist! 

18. Du elskede Hr. Plys. Lalandias one and only tryllekunstner, som har optrådt i Lalandia i mere end 25 år (!) – og han er still going strong!

19. Du var både ekstatisk og forvirret, da der åbnede en kunstig skibakke i centret. But... how?

20. Du fik ondt i maven af alt det tyske slik, som du kastede i dig, for en Lalandia-tur indebar selvfølgelig også en tur til grænsebutikkerne, hvor bilen (og traileren) blev fyldt op med dåsesodavand, dåseøl og slik i 5 kilo-spande.  

21. Du har stadig svært ved at forholde dig til, at der findes et Lalandia i Billund, for det ægte Lalandia ligger altså i Rødby på Lolland. Kender de ikke den latinske geografi? Lalandia betyder jo ligesom Lolland, doh!

22. Du har som voksen erkendt, at du skylder dine forældre at tage med dem på en (røvsyg) ferie til Harzen, eller hvor de nu gerne vil hen. For det må have været ulideligt kedeligt at sidde i de hvide plastikstole og kampsvede i badelandet, mens du hele tiden lige skulle have ‘bare én tur mere i rutsjebanen!’