4 grunde til, at du ikke må gå glip af Beyoncés ‘Lemonade’

Hun er ikke vred, hun er RASENDE!

25. april 2016 af Maria Denise Christoffersen

Først væltede hun Superbowl med Formation og sit anti-racistiske powerkvindeshow. Så lavede hun lige sit eget fitnesstøjmærke. Og i weekenden udsendte Beyoncé så albummet Lemonade, som er så skelsættende en udgivelse, at den kommer til at definere hendes karriere herfra.

Elsker du også Queen Bey? Så skal du se at komme i gang med at se og høre det 12 numre lange album, der kommer med musikvideoer til alle numre og har fået supermeget opmærksomhed på grund af Beyoncés direkte og utvetydige referencer til sin mands utroskab.

Derfor skal du høre Lemonade NU:

1. Hun er frigging VRED. Beyoncé lægger ikke fingrene imellem, når hun synger om sin mand Jay Z's utroskab og parrets efterfølgende krise i ægteskabet. Tekster som: “Who the fuck do you think I am? You ain't married to no average bitch, boy” og “Looking at my watch, he shoulda been home.Today I regret the night I put that ring on. He always got them fucking excuses” er ætsende ærlige og barske.

2. Hun er politisk (igen). Beyonce fortsætter stilen fra Formation og sætter fokus på (sorte) kvinders udfordringer i USA anno 2016. Det er stærkt, og det er vedkommende – også helt herovre på den anden side af Atlanterhavet.

3. Det er et sjældent indblik i hendes lukkede privatliv. Det er sjældent, at familien Knowles/Carter deler ud af deres private anliggender, men på det her album medvirker både Jay Z og parrets datter. Kombineret med de personlige tekster får vi lov at opleve, hvordan livet som popgudinde ikke nødvendigvis altid er let, som det virker... Og Beyoncés ærlighed virker befriende i et popunivers, hvor alt ellers er friggin' fierce og fantastisk 24/7. 

4. Det er et visuelt VIDUNDERLIGT album. Hele universet i Lemonades musikvideoer er stærkt og smukt, så du får lyst til at se videoerne igen og igen, selv efter at du er færdig med at beundre hendes badass attitude!

Lemonade er udkommet på Tidal, HBO og kan købes over iTunes.