5 gode grunde til, at du skal lade dig lokke ind og se den nye Zlatan-film

Zlatan Ibrahimovic
© Auto Images/ Indyca/ KeyDocs/ WG Film

Hvis der er én mand, der kan gøre fodbold interessant for andre end fodboldnørder, så er det Zlatan Ibrahimovic. Det beviste han med bogen Jeg er Zlatan Ibrahimovic, som SERIØST er en af de bedste, jeg har læst (og det er jeg for øvrigt ikke den eneste, der synes, for den er solgt i millioner af eksemplarer verden over). 

I dag udkommer så en ny dokumentarfilm om den svenske fodboldstjerne. Den hedder Den unge Zlatan og handler – ikke overraskende – om Zlatans unge år, hvor han blandt andet blev solgt til hollandsk fodbold som 20-årig og skulle flytte alene til Amsterdam.

Nu er jeg selv en rigtig sportspige, så det er ikke så overraskende, at jeg synes, at filmen er fed, men hvis du tvivler lidt på, om det er noget for dig, så kommer her 5 gode grunde til, hvorfor jeg synes, du skal se filmen.

1. Zlatan er dødcharmerende. 

Og ja, jeg synes også, han er vildt lækker, men selv hvis du ikke har det på samme måde, kan du ikke undgå at falde for hans glimt i øjet og kække kommentarer. Selvfølgelig er han også for meget engang imellem, men selvsikkerhed er nu engang sexet hos en mand – og det har Zlatan masser af!

2. Filmen er virkelig godt lavet.

En række gamle klip med en (på det tidspunkt) ret ukendt teenager. Det lyder ikke umiddelbart som det mest sprængfarlige materiale, men ikke desto mindre har de to instruktører fået en virkelig god film ud af det. De har blandt andet tilsat ny musik og friske interviews for at binde det hele sammen.

3. Det er fedt nogle gange at se en dokumentar i stedet for en spillefilm.

Har du for eksempel set Making a Murderer, som er en serie på Netflix? Eller dokumentarfilmene om Amy Winehouse og Malala Yousafzai? Så ved du, hvor interessant og samtidig underholdende det kan være at se en virkelig historie med virkelige mennesker.

4. Du kan tale med, når snakken falder på Zlatan og fodbold.

Helt perfekt, hvis du normalt ligner ét stort spørgsmålstegn, når snakken falder på fodbold. Og hvis du dater en fodboldspiller vil han sikkert blive glad for en invitation til at gå med dig i biffen og se den.

5. Det er bare en virkelig god historie!

Den grimme ælling fra gettoen, der vokser op og bliver en smuk, dygtig og rig svane – det er historien om Zlatan, og den er fascinerende, uanset om du er fodboldfan eller ej. Du skal dog være forberedt på, at filmen selvfølgelig handler meget om fodbold, men jeg lover, at det på ingen måde vil føle ligeså langtrukkent, som det kan være at sætte sig ned og se en fodboldkamp fra start til slut.

Hvis nogen kan gøre fodbold interessant, så ER det altså Zlatan!

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.