Selskabslege til nytår | New Girl
Arranger en sjov selskabsleg! © Elizabeth Meriwether Pictures/ American Nitwits/ Chernin Entertainment/ 20th Century Fox Television

5 sjove lege til nytårsaften, der får hele selskabet til at skraldgrine

Med disse lege er der næsten garanti for, at jeres nytårsfest bliver årets sjoveste fest!

11. oktober 2018 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Musikquiz

Lav forskellige musikkategorier, og skriv dem på et stykke pap, som sættes for enden af et bord sammen med en række shots. 

Spillet går ud på, at hold 1 vælger en kategori, hvorefter hold 2 sætter en sang på, der passer til kategorien. For at svare skal en person fra hold 1 løbe hen for enden af bordet og bunde et shot. Der skal både nævnes titel og kunstner. Hvis ikke der kan nævnes begge, må en fra hold 2 gerne løbe op, bunde og svare. Derefter er det hold 2's tur. 

Hvis I er mange, kan i lave flere hold. 

Fest
Har du planlagt en sjov leg til næste fest? © Getty Images

2. Reagér på en situation

Hvis I synes, at lege i stil med gæt og grimasser er vildt sjove, og I er en gruppe af mennesker, der elsker at være teatralske, så er denne leg helt sikkert noget for jer. 

Det går ud på, at alle i selskabet skriver en situation, som der kan reageres på. Eksempel: “Når du opdager, at der ligger en tommelfinger i den sodavand, du drikker”. I samler alle ‘situationerne’ i en skål, og så går det på tur med at trække en situation og reagere på den. Resten skal gætte, hvad det er, der reageres på. I må gerne både lave lyde og tale – men I må selvfølgelig ikke nævne nogen navne (hvis I møder en kendt) eller andet, der gør situationen nem at gætte. 

Den, der gætter rigtigt, har den næste tur. 

3. Gæt en tegning er altid en sjov leg

Hvis I er et selskab på eksempelvis fem personer, skal I hver have fem lapper papir, som er sat sammen med en klips. Alle starter med at skrive et ord på første side af deres samling af papir. Derefter sendes samlingen af papir videre til sidemanden, som på næste side skal tegne deres fortolkning af det ord, der står. Derefter sendes samlingen af papir videre til den næste sidemand, som nu skal skrive det ned (med et enkelt ord), de tror, der er blevet tegnet, og de må selvfølgelig ikke kigge på det første ord. Sådan fortsætter det indtil, at lappen af papir er vendt tilbage til sin oprindelige ejer. 

Det er vildt sjovt at se, hvor meget et ord/en tegning kan ændre sig rundt om et bord. Gør det gerne på tid. 

4. Tændstik i munden

I vælger en spilleder, som skal skrive en masse sætninger ned og lægge i en skål. Resten af selskabet deler sig op i to hold, som sidder over for hinanden. Der vælges en holdleder på hvert hold. Holdlederne bytter plads, således at hvert holds holdleder sidder blandt modstanderne. 

Spillederen trækker et papir med en sætning, som denne rækker til den holdleder, hvis hold starter. Nu skal holdholderen så læse sætningen til sit hold. Men dette skal gøres med en tændstik, der står lodret mellem holdlederens tænder. Og så er det altså op til holdet, at gætte, hvad der bliver sagt. Og det er ikke let! Men vildt sjovt. 

5. Øråd som selskabsleg

Denne leg går ud på, at én starter med at stille et spørgsmål eks: “Hvem er længst tid om at gøre sig klar om morgenen”. Når spørgsmålet er stillet, skal alle pege på den person, de tror, svaret passer bedst på. Det handler ikke om at finde det rigtige svar, men det er sjovt at se, hvad vi tænker om hinanden. 

Det er især sjovt at spille i et selskab af folk, der ikke kender hinanden så godt, fordi det netop bringer alle fordommene frem – på den sjove måde. Den, som flest peger på, skal finde på det næste spørgsmål. 

Det kan laves til et drukspil, hvis I vil, ved at personen, som flest peger på, skal drikke. 

Sjove spil

Hvis I ikke orker at lave en selskabsleg, er brætspil også altid et hit; her er vores yndlings: 

  • Hint: Her skal du både mime, tegne og nynne, når du skal forsøge at få dine holdkamerater til at gætte de rigtige ord – og holde dem fra at sige ét bestemt ord. 
  • Speak Out: Dette spil minder ret meget om legen med tændstikkerne. Her gælder det nemlig også om at få sit hold til at gætte den sætning, du forsøger at sige. Det skal du gøre, mens du har et skørt mundstykke på, som forhindrer dig i at lukke munden. Højst sandsynligt er I alle ved at dø af grin over, hvor fjollet taleren ser ud, allerede inden personen begynder at tale.  
  • Det dårlige selskab: I det her dybt upassende og hylemorsomme spil, sidder hver spiller med syv kort på hånden. Hver runde har en spilleder, som trækker et kort fra en bunke. Dette kort læses højt, men der er nogle tomme felter. Disse felter skal udfyldes med de svarmuligheder, som deltagerne sidder med på hånden – og det bliver ikke stuerent! Spillet er inspireret af, og minder derfor meget om, det amerikanske Cards Against Humanity. 

Godt nytår!

Vinglas til fest
En selskabsleg kan pifte enhver fest op. © Getty Images

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori