Kvinde med hjerteslikkepind
© iStock

6 sukkerholdige lækkerier, vi savner fra udlandet

Mmm, Bastognekiks som smørepålæg...

30. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Når vi kommer hjem til danmark, er der en masse ting, vi er rigtig glade for at vende tilbage til. Men der er også nogle ting, som vi savner. Herunder et ordentligt metrosystem, samt hele det dejligt varme middelhav. Og så savner vi alle udlandets sukkerholdige lækkerier, som vi ikke helt forstår, hvorfor ikke er kommet til Danmark – endnu. For de skal nok komme, hvis vi har noget at skulle have sagt!

1. Speculoos cookie butter 

Har du nogensinde siddet og kommet nutella på dit franskbrød og tænkt "hmm, jeg ville ønske, at nutella var lavet på bastogne-kiks i stedt for nødder..."? Så bringer vi den gode nyhed, at det faktisk findes! Speculoos cookie butter kan købes i England og Frankrig, og det er egentlig bare bastogne-kiks på glas. Og det er lækkert!

© Lotus

2. Nesquik-is

Vi har faktisk ingen anelse, om den overhovedet kan fås længere, men mangt et barndomsminde fra sommerferier på tyske campingpladser er forbundet med den her is fra Nesquik.  

© Nesquik

3. Hagelschlag schokolade

Her i Danmark kommer vi gerne rigtig meget krymmel på vores is, men Holland har taget det skridtet videre. Hvis du nogensinde har tilbragt ferien i Holland, så har din morgenmad måske bestået af et stykke franskbrød med chokoladekrymmel på? Det er i hvert fald det, Hagelschlag schokolade er. Krymmel som pålæg. Behøver vi sige mere? 

© Venz

4. Marabou med luftbobler 

Luftbobler har aldrig smagt så godt, som de gør i Marabou! Så hvorfor kan vi kun få fingere i den her vildt lækre chokolade, hvis vi tager over på den anden side af Øresund?!

© Marabou

5. Yoghurt med karamelsmag

Vi er generelt ret vilde med ting, der egentlig er dessert, men som vi kan komme af sted med at spise som et hovedmåltid. Derfor opfylder yoghurt med karamelsmag nogle af vores hedeste drømme! Men vi skal helt sydpå til Italien eller Frankrig for at skaffe disse lækkerbiskener. 

© Danette

6. Bubblegum-milkshake

Det er en milkshake, der smager af tyggegummi! Og det er alle pengene værd at rejse hele vejen til Sydafrika for at skaffe den ... Men mon ikke den også kan fås lidt tættere på? Og gerne snart i Danmark. Det ville i hvert fald gøre vores late-night McDonald's Happy Meal lidt sjovere, hvis vores milkshake var blå. 


© Krispy Kreme

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?