7 anderledes julefrokost-aktiviteter
Hold en festlig julefrokost!© Picador Productions/ Steven Levitan Productions/ 20th Century Fox Television

7 anderledes aktiviteter, I kan lave til jeres julefrokost, som gør det hele lidt mere festligt

Så kan du skrive årets vært på CV'et

15. november 2016 af Nina Abildgaard

Vi har samlet syv bud på anderledes og sjove aktiviteter, der med sikkerhed kan gøre din julefrokost til en af årets bedste. Lad julefrokost-sæsonen begynde!

1. Lad gæsterne lave (noget af) playlisten

Lad et stykke papir eller to florere på julebordet, og få dine gæster til at skrive deres yndlingssange på dagens playliste. Et trick, der kan gøre musiksituationen meeeget nemmere. Er du tidligt ude, kan du også bede dem sende ønsker til dig inden festen, så du allerede inden de kommer kan lave et miks af jeres yndlingssange (advarsel: med sådan en playliste kan I komme til at høre alt fra Nik & Jay og gamle MGP-sange til klassiske julesange og sange fra julekalendere som Jul i Valhal og Jul på Vesterbro!). 


2. Den store bagedyst

Fordel kagetjansen lidt ud mellem dine gæster, og sæt gang i den store bagedyst. Lav et stemmekort med kategorier som afbagning, smag og snit – find jeres indre Mette Blomsterberg frem, og kår årets vinder.

3. Få gang i baren

Køb ind til lidt lækkert i baren. Efter snaps, lunken juleøl og gammel dansk kan en Espresso Martini, Irish Coffee, Gin Tonic eller en frisk Blueberry Beach gøre underværker. Hvis du har en vodka stående i skabet derhjemme, kan du finde opskrifter på drinks med vodka her.

4. Det amerikanske fællesfoto

Bed alle dine gæster om at medbringe deres grimmeste julesweater eller accessories, og stil jer op til det klassiske vi-står-lige-her-foran-kaminen-billede. Brug selvudløseren på en af jeres smartphones, og forevig jeres aften. 

5. Lav en julequiz

Lav din egen julequiz, og sæt præmier på højkant til vinderen. Gerne i ægte hadegave-stil. Eller hvad med en omgang jule-jeopardy? Se de sjoveste drukspil her.

6. Skift pladser

Det kan hurtigt blive en lang dag på samme plads ved bordet. Så gør din julefrokost lidt mere levende og organisér, at folk skifter pladser undervejs.

7. Varieret udgave af pakkeleg

Pakkeleg er jo en klassiker, så hvorfor ikke prøve den i en lidt varieret udgave. Måske skal alle pakkerne være hjemmelavede, holdt i en farve eller købt ud fra et tema?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.