Højdeskræk | vindeltrappe
© iStock

8 hverdagssituationer, der er levende mareridt, hvis du har højdeskræk

Får du også sved på panden af angst ved tanken om at skulle have fat i noget på øverste hylde?

26. november 2017 af Sarah Lyster Nielsen

1. Hvis pæren i loftslampen springer, overvejer du relativt seriøst, om du bare skal leve i mørke. Alternativet er, at du i buldermørke skal op på en stol, og det er bare på ingen måde tiltalende.

2. Når noget, du skal bruge, befinder sig på den allerøverste hylde, har du pludseligt ikke rigtigt brug for det alligevel. Bare tanken giver dig sved på panden – så må den kage altså blive uden bagepulver!

3. Bare synet af en stige gør dig svimmel. Hvis du skal op på én (hvilket du helst ikke skal), skal der være mindst én til at holde den, så du ved, at stigen ikke spontant kollapser under dig. 

4. Af samme grund sover du ikke på hems. Det er ubehageligt at komme derop, og det er mindst 100 gange værre at komme ned igen. Du tager gulv eller badekar, før du vælger hemsen!

5. Når du befinder dig på øverste sal i en bygning med (latterligt) langt til stueetagen, holder du dig helt inde ved væggen – du stoler på ingen måde på det dér spinkle gelænder, der som det eneste holder dig fra det store tomrum. Brr!

6. Når folk snakker om Rundetårn eller Empire State Building, kan du slet ikke forstå charmen. Ja ja, udsigt er fint, men du har det helt klart bedst med at have fødderne solidt plantet på jorden!

7. Brandtrapper samt gennemsigtige trin og gulve er dit værste mareridt. Du VED jo sådan helt logisk godt, at det er lavet til at blive gået på, men du kan jo se, hvor langt der er ned – tænk, hvis det nu pludselig gav efter, når du stod på det?!

8. Du får det fysisk dårligt, når du ser videoer af folk, der er meget højt oppe – især dem, der ikke har sikkerhedsudstyr på! Hvad laver de på toppen af den bygning uden mindst 27 sikkerhedsreb?!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori