Skiferie
© iStock

8 pinlige episoder, som (desværre) altid opstår på skiferien

Hvorfor køre i slalom bag de andre, når du kan tordne solo forbi med stavene i vejret?

7. februar 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

1. Du er lige ankommet til det fantastiske snelandskab og skal til at finde alt udstyret frem. Det er dog ikke lige frem let at holde styr på så mange ting uden at ligne en idiot og svinge rundt med skiene – og ramme andre mennesker i hovedet...  

2. Godt nok er det koldt, men solen har bagt på dit ansigt hele dagen. Du tager skibrillerne af, når du træder ind i hytten og ser dig i spejlet. Selvfølgelig har du brillemærker fra en solskoldning, som du ikke vidste kunne finde sted så langt oppe i Alperne. Altså du har svært nok ved at få en tan-line, når du er nede i Syden... 

3. Det er en god sjat tid siden, at du sidst stod på ski. Derfor er det da smart at starte på et hold med instruktør.  I er på vej ned i slalom i samlet flok, men det er, som om skiene ikke rigtig vil, hvad du vil. Inden du får set dig om, styrter du ned i et kaotisk råb om hjælp – forbi de andre med tårer i øjnene og stavene skudt op i luften. 

© Giphy

4. Ski-instruktøren er selvfølgelig sådan en ung svenska gut, som du egentlig gerne ville have lidt opmærksomhed fra. Du finder ud af, at han skal ned på den lokale afterski-bar og tænker, at det skal du da også! Du ender i en katastrofe af en brandert og husker intet dagen efter – indtil du finder rester fra bræk nede i din skistøvle. Satans. 

5. Modig bliver du, når du vælger at konfrontere ski-instruktøren omkring den fulde aften. I står i kulden længe og snakker, og du vender tilfreds hjem til hytten. Ved spejlet opdager du de lange og (ikke særligt sexede) snotstrømme, som løber langrend ned fra dine næsebor. Super. 

6. Du dropper drømmen om instruktøren og holdet og vælger at tage sagen i egen hånd. Nemlig at blive god til ski igen! Der er kun en vej frem, og det er op – med liften. Men du havde da lige glemt, hvor svære de er at komme ned fra. Du hopper liiige af i tide og lander direkte med hovedet ned i en stor bunke sne. 

© Giphy

7. Nå, men nu er du på toppen, og det værste er overstået. Lige indtil du ser et skilt med en pil til højre ned af den sorte bakke og en pil til venstre ned mod den røde. “Hva f***, hvor blev den grønne og blå af?!”

8. Efter en meget langsom tur ned af dødens bakke tænker du, at det sidste stykke godt kan klares uden ‘ploven’. Du kører over nogle små hop og tjuheeej, hvor det går! Lige indtil skiene tager styringen, og du ligger med benene strittende op i luften. Det gamle hold kommer kørende forbi i deres perfekte slalom og prøver sammen at hejse dig op fra dine pinligheder... 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori