Du kender det, hvis du hader billedkunst
© iStock, Woman

8 virkeligt nederen oplevelser, du havde i folkeren, hvis du også var sygt dårlig til billedkunst

Nogle kaldte billedkunst en ‘sjov time’ – du så en mere oplagt sammenligning mellem billedkunst og middelalderens torturmetoder

9. november 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Husker du de der hyggelige timer, hvor I fik lov til at sidde og tegne, mens læreren fortalte historier? Nej, vel? ‘Hyggelige’ var de i hvert fald ikke...

2. Mens alle de andre piger i klassen ELSKEDE at tegne, ville du faktisk hellere ud at spille fodbold. Eller have fysik og matematik (på samme tid!)... bare cirka alt andet end billedkunst! 

3. Apropos fodbold, så blev den bold, du forsøgte at lave i papmaché, mere en pandekage end en bold...

4. Du misundte de piger, der hadede sport. De kunne jo bare lade, som om de havde menstruation til alle idrætstimer. Hvorfor kunne samme undskyldning ikke gælde til billedkunst?! 

5. Dine veninders forældre havde de ting, de havde produceret i billedkunst stående fremme som små trofæer. Dine få forsøg på at være kreativ var hastigt blevet gemt væk i en skuffe.

6. Nogle kaldte billedkunst en ‘sjov time’ – du så en mere oplagt sammenligning mellem billedkunst og middelalderens torturmetoder.

7. Og nu vi er ved torturmetoder: Du husker med gru dengang, I skulle lave linoleumstryk, og du endte med forbinding om hånden. Hvem ved sine fulde fem giver egentlig en femteklasser sådan et skarpt værktøj i hånden?!   

8. Det allerværste var, når jeres kreationer blev hængt op på skolen (hvilket de uundgåeligt gjorde). De andre elever troede, at det var en af drengene, der havde malet dine ‘mesterværker’, og du havde da i hvert fald ikke tænkt dig at rette op på den misforståelse... 

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?