barndomsminder, pige med bamse
Yndlingsbamsen betød enormt meget, selvom dens navn var lidt simpelt.© Getty Images

11 barndomsminder, som du aldrig vil glemme

Hvem lavede du koreografier og sange med?

28. november 2022 af Maria Dalby Kamper

1. Din absolut yndlingsbamse som barn og selvfølgelig også dens “kreative” navn. Den var med til det hele de første år af dit liv. Det kunne også være en dukke eller en klud, som bare betød helt vildt meget. 

2. Det bedste gemmested i dit barndomshjem. Adrenalinen kørte rundt i kroppen, når en forælder eller en anden talte ned fra 30, inden de skulle finde dig. Men du vidste udmærket godt, hvor det bedste gemmested var... men nu du tænker over det, så var det måske ikke smart at bruge det sted hver gang. 

3. Dine forældres yndlingsmusik. Om det var Birthe Kjær, Queen, D-A-D eller noget helt fjerde, så kan du helt sikkert flere af sangene udenad, eftersom du er vokset op med musikken omkring dig. 

4. Det allerbedste børne-tv! Du husker sikkert stadig følelsen af at skynde dig ind til TV'et søndag morgen, for der kom alt det gode børne-tv. Der var mange gode serier og film, men du har helt sikkert en favorit!

5. Din yndlingshistorie, som du fik læst op eller blev fortalt. Og nårh ja, du husker da stadig, hvem der fortalte den bedst!

6. Spøjse familietraditioner og vaner. Som du i øvrigt troede var helt normale, indtil du stod på egne ben og opdagede, at ikke alle putter Nutella på popcorn (selvom det klart kan anbefales).

7. Dele af koreografier eller sange, som du lavede med dine veninder. Det ville måske også være lidt underligt, hvis du ikke bare kunne noget af det, eftersom I brugte timevis på at øve det!

8. Din første store "kærlighed". Om det var den søde charmetrold fra den anden stue i børnehaven, eller om det var Peter Pan (Jeremy Sumpter versionen selvfølgelig). Uanset hvad, så er det noget, som du husker.

9. Den virkelig gode fødselsdagsfest, som du med glæde ville opleve igen. Det kan være, der var fyldt med balloner, eller at du blev overrasket af familie og venner, men det er noget, som du virkelig stadig tænker tilbage på med glæde. 


10. Den gang du tabte en tand. Det er et meget specifikt minde (måske lidt traumatisk), men alligevel husker du helt sikkert, hvor eller hvordan du tabte mindst en af dine tænder.

11. De ting, du samlede på som barn. Der var mange muligheder såsom pokemon-kort, glansbilleder, servietter, frimærker og Diddl-papir. Åh, minder!