Bøger fra skolebiblioteket.
To sikre favoritter.© imusic.dk, Saxo.dk

11 bøger, vi alle har lånt på skolebiblioteket

Der var kamp om Fyre & Flammer-bøgerne!

31. marts 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det var altid ugens højdepunkt i folkeskolen, når vi skulle stille os to og to på række med hinanden i hånden og marchere op på skolebiblioteket. Hvad mon vi skulle låne med hjem af skatte denne gang? 

Der var bare nogle bøger, der var federe end andre, og her har vi fundet 11 af dem, der var toppen af toppen, dengang skolebiblioteket var den vildeste optur. Hvor mange af bøgerne har du engang lånt? 

1. Fyre & Flammer-bøgerne

Du var en heldig kartoffel, hvis du fik fingrene i en af disse bøger, for wow de var populære og nærmest altid udlånt! Med god grund – få ting var mere ophidsende end at læse om 14-årige Lucys besættelse af Nestas halvbror Tony. Vi var dog altid lidt bange for, at vores mor skulle begynde at bladre i dem, for der var altså nogle reeet slibrige beskrivelser i de bøger, vi slet ikke var klar til at dele med vores mor. 

Fyre & Flammer bøgerne
Fyre & Flammer bøgerne© Saxo.dk

2. Flunkerne

De er små, de er snedige, de er sjove, og så er de verdensmestre i gemmeleg – Flunkerne! Det var en fest, når vi havde været på skolebiblioteket og kom slæbende hjem med den ene efter den anden Flunkerne-bog, som vi tvang vores forældre til at læse sammen for os. 

Flunkerne
Flunkerne var altid et sikkert hit.© Saxo.com

3. Skammerens Datter

Vi havde seriøst aldrig læst noget mere spændende, men også rimeligt uhyggeligt, end da vi fik fingre i bogen om Dina, som ingen kunne se i øjnene. Tænkte vi lige et kort øjeblik: “Er jeg Skammer, og det er derfor Mathias fra B-klassen ikke gider kigge mig i øjnene, så vi kan blive kærester?”... Ja... Vi blev slemt skuffede, da vi fandt ud af, det bare handlede om, han hellere ville være kærester med piger, der spillede fodbold...

Skammerens Datter
Skammerens Datter.© Saxo.com

4. Shopaholic

Shopaholic-bøgerne har virkeligt været med til at skabe urealistiske forventinger til livet for os: Vi troede, at når vi blev voksne, skulle vi bo i en lækker lejlighed i New York, bruge alle vores penge på designertøj og tasker, og en dag, når vi mindst ventede det, ville vi tabe vores halstørklæde, og manden fra vores drømme ville komme og samle det op for os, og vi ville leve lykkeligt til vores dages ende. Pfff – sig det til vores Tinderprofil...

Shopaholic bøgerne
Vores liv blev ikke helt som i Shopaholic.© Saxo.com

5. De Fem

En old school klassiker, vi kunne læse igen og igen! Det var altid mega spændende at følge med i de fems eskapader (også fordi der var en mega nuttet hund med! Ikke KUN derfor, men altså...).

De Fem
Jo den mest nuttede hund!© Saxo.com

6. Mor Muh

Den her nuttede bog var en sikker vinder, da vi lige var begyndt i skole. Vi syntes altså bare, at ham Krage var totalt skør. Sødt!

Mor Muh
Bøgerne om Mor Muh og Krage var et sikkert hit.© Gucca.dk

7. Mary-Kate og Ashley-bøgerne

Vi fulgte med, da de var børn og helt til, de blev teenagere, hvor fyre, make-up og tøj blev spændende – både for dem og os. Desuden har der aldrig nogensinde eksisteret andre bøger, der fik os til at ønske en tvilling mere brændende: Vores lillebror var bare ikke det samme!

Mary-Kate og Ashley bøger
Hvor nuttede så de ikke lige ud?© imusic.dk

8. Mis med de blå øjne

Set i bakspejlet, forstår vi ikke helt, hvorfor vi var så meget oppe at køre over denne bog... Den handler vitterligt bare om en kat, der har en anden øjenfarve end de andre katte... Det har dog ikke holdt os fra at slæbe den hjem på værelset efter en tur på skolebibberen. 

Mis med de blå øjne.
Mis med de blå øjne. © Saxo.com

9. Twilight

Lad os være ærlige: Vi har alle læst Twilight-bøgerne (okay, og de af os, der ikke er de store læseheste, har sprunget bøgerne over og bare set dem i biffen... Men stadig). Et ekstremt vigtigt emne i skolen var nemlig: Team-Edward eller Team-Jacob? Et emne, der kunne splitte selv den mest sammentømrede pigegruppe!

Twilight
Hvilket team var du på?© bog-ide.dk

10. Find Holger

Havde vi fundet Holger så mange gange, at vi vidste præcis, hvor han var på hver side? Selvfølgelig. Tvang vi alligevel vores forældre til at læse den for os igen og igen og igen? Åh ja. Lod vi, som om vi ikke vidste, hvor på siden Holger gemte sig, men blot fandt ham EKSTREMT hurtigt for at imponere dem? Jep, det kan du tro... 

Find Holger
Find Holger var den fedeste bog.© Gucca.dk

11. Nynnes Dagbog

Set i bakspejlet var vi virkeligt ikke gamle nok til at læse om Nynnes intimbarbering, problemer i sengen med børnelægen og massive nikotin-forbrug, da vi svang denne bog ned fra hylden og med hjem. Men hey, hvorfor havde skolebiblioteket den så på hylden i første omgang? 

Nynnes dabog.
Nynnes dagbog.© Bogtorvet.net