Drukspil bustur
Kender du reglerne til drukspillet Bustur?© Getty Images

Bustur drukspilsregler – her er de officielle regler til det sjove kortspil

Kan du heller ikke huske rækkefølgen på runderne? Få oversigten her

25. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Pumper bassen, er lyset dæmpet, og skal du råbe over tonerne til Velkommen til Medina for at fortælle din veninde, at ham der i den stribede skjorte da ser meget sød ud? Så er du nok kommet til fest! Men er du til den slags fest, der godt kunne trænge til lidt mere sjov og gang i den? Så er det nu, du henter et kortspil, for med drukspillet Bustur, kan du få pulsen tilbage i enhver fest!

Eller er du i sommerhus med hele familien, hvor I alle er endt med at sidde og stene i hver jeres telefon? Så er det altså også i sådan en situation, at et spil Bustur kan redde stemningen!

Regler til drukspillet Bustur

Meeen hvordan er det nu lige, at reglerne er? Er det højere/lavere først, eller er det først det med farverne? Og hvem er uddeleren? 

Frygt ikke – i denne artikel har vi nemlig samlet de helt officielle regler til det sjove kortspil og/eller drukspil Bustur, så I aldrig igen skal diskutere, hvilken runde der kommer først i det sjove spil. 

Bustur drukspil regler
Vi har alle prøvet at være til en kedelig fest. Sæt gang i festen med drukspillet Bustur!© Getty Images

Hvad skal du bruge til at spille drukspillet Bustur?

Nemt: Et sæt spillekort! 

Derudover kan det være, at en kande øl eller nogle lækre drinks kan gøre spillet lidt sjovere, hvis du spiller spillet til fest, festival, på en bar eller lignende. 

Kaffe, te, sodavand og andre drikkevarer kan selvfølgelig også bruges og er måske lidt mere egnede, hvis du skal spille det populære spil med din familie. 

En vigtig rolle i Bustur drukspil: Uddeleren

For at spille det sjove drukspil Bustur, er der særligt en rolle, der er vigtig for at legen kommer til at fungere: Nemlig uddeleren. 

Han eller hun skal have et sæt spillekort, der dernæst skal blandes. De øvrige spillere kan med fordel placere sig rundt om uddeleren rundt om bordet. 

Du skal bruge spillekort til Bustur drukspil
Hvad skal du bruge til at spille drukspillet Bustur? Nemt: Et sæt spillekort! © Getty Images

Sådan spiller I drukspillet Bustur

  • Spillet starter med, at uddeleren spørger personen til venstre, om det næste kort, der trækkes fra bunken er sort eller rødt. Hvis personen svarer rigtigt, må denne person uddele en slurk til en hvilken som helst spiller i spillet. Hvis der svares forkert, skal personen selv drikke. Efter alle spillere er blevet spurgt, påbegyndes en ny runde.
  • I næste runde af drukspillet Bustur skal deltagerne gætte, om det næste kort i bunken er højere eller lavere det forrige. Reglerne til drikkeriet er dog det samme: Gættes der rigtigt, må personen, der har gættet, uddele en tår, hvorimod at hvis der gættes forkert, skal personen selv drikke. Hvis det samme tal går igen (altså, at der for eksempel kommer to syvere efter hinanden), skal personen, der har gættet, også drikke.  
Bustur drukspil regler
I den første runde i Bustur drukspillet skal der gættes, om kortet er rødt eller sort© Getty Images

  • Den tredje runde af Bustur kan være lidt tricky. Her får personen, der skal gætte, uddelt to kort, mens uddeleren sidder med et tredje. Personen, der skal gætter, skal derefter vurderer, om uddeleren sidder med et kort, der er inden for eller uden for de kort, han eller hun selv sidder med. Hvis personen for eksempel sidder med en syver og en dronning, så er alt mellem syver og en dronning indenfor, mens resten er udenfor.
  • I den fjerde og sidste runde af det sjove kortspil Bustur, skal personen gætte på, om det næste kort er ruder, klør, hjerter eller spar. Hvis personen gætter rigtigt, må vedkommende dele hele fem (!) tåre ud til en af de andre spillere. Hvis personen ikke gætter rigtigt, går de fem tåre altså til personen selv.  

Efter endt spil kan I med fordel bytte uddeler.

Bustur drukspil regler
Der er fire runder af det sjove drukspil Bustur. © Getty Images

Oversigt over runderne i drukspillet Bustur

  1. Sort/rødt
  2. Højere/lavere
  3. Indenfor/udenfor
  4. Ruder/klør/hjerter/spar

Bustur: Et sjovt og nemt (druk)spil for alle

Vi kender alle sammen følelsen af, at skulle forklare vores bedstemor, hvordan HINT fungerer, eller hvor opgivende det kan føles, at skulle forklare vores fulde kusine, hvordan Meyer fungerer. Men der er Bustur altså det helt og aldeles perfekte spil!

Bustur er nemlig nemt at lære, nemt at forklare, og der kan være mange med. Derfor er Bustur et perfekt spil til festen, sommerhusturen, en våd aften på den lokale bodega eller en perfekt mood-booster sidst på festival-dagen. 

Bustur drukspil kan give tømmermænd
Ja, drukspillet Bustur er sjovt, men vi kan ikke love, at det ikke giver tømmermænd dagen efter.© Getty Images

Førstehjælp til dagen efter et Bustur drukspil

Har du spillet Bustur som drukspil i går, og lider nu under den dystre skæbne af lidt for mange “gætte forkert”-tåre? 

Så kan det være, at du skal læse lidt om verdens bedste kur mod tømmermænd, lige her, eller blot kapitulerer til en omgang reality-TV på sofaen med en toast i den ene hånd og en lækker Pepsi Max i den anden. 

Måske du skal spille Bustur i en version, hvor der drikkes kaffe fremfor Aperol Spritz næste gang? 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide