To kvinder med nissehuer på drikker øl
Vi har samlet druklegene, der gør julefrokosten endnu sjovere!© Getty Images

4 sjove drukspil, der er perfekte til julefrokosten

Er I klar på nogle underholdende timer sammen?

1. december 2021 af Simone Overgaard Aaberg

Julen nærmer sig, og det samme gør julefrokosterne. Til en rigtig god julefrokost hører også en sjov og underholdende leg – gerne med alkohol, hvis du spørger os. Derfor har vi samlet en række traditionelle (og utraditionelle) lege og gjort dem til de sjoveste drukspil, der kan sikre flere timers underholdning! 

1. Magretheskålen – juleedition

Ah ja, de fleste kender Magretheskålen, der er et af de sjoveste druksspil, du kan lege, når der skal være fest. Og det er der nok en særlig årsag til, for her har I et drukspil, der er nemt at gå til! Det kan forberedes på ingen tid og kræver i realiteten ikke mere end tre ting (fire, hvis du medregner alkoholen, selvfølgelig). 

Sådan forbereder I jer

 • Sørg for at have papir, noget at skrive med og en skål, vase eller gryde til rådighed.
 • Selskabet deles op i hold. I vælger selv, hvor mange I vil være på hvert hold. Er I eksempelvis ni, kan I dele jer op i tre hold med tre på hver.

Sådan gør I

 1. Hver deltager tager fem stykker papirsstrimler (eller flere) og skriver en kendt, julerelateret person på. Det kan eksempelvis være en karakter fra en julefilm, skuespilleren bag eller en fiktiv person (dyr kan også bruges). 
 2. Alle papirstykkerne foldes sammen og lægges i en skål, og I vælger i fællesskab, hvor lang tid hvert hold skal have til at udføre opgaven (typisk mellem et til to minutter).
 3. Hvert hold skiftes så til at trække ét papir ad gangen. Personen, der trækker, må ikke vise, hvad der står på papiret til andre. Nu gælder det så om at mime sig frem til det navn, der står på papiret, så resten af ens hold kan gætte, hvem det er.
 4. Gætter holdet rigtigt, trækkes et nyt stykke papir, og sådan fortsætter det, indtil tiden er gået. Det antal rigtige, holdet fik, er det antal tåre, som de øvrige hold hver skal tage. Fik holdet altså tre rigtige inden for den aftalte tid, så skal alle øvrige deltagere drikke tre tåre.

Tip: I kan mindske sværhedsgraden ved også at må tale og sige lyde (dog uden at røbe personen på papirets navn). 

2. ‘Pak den flotteste gave’-stafet

Drukspillet (med den meget sigende titel) handler simpelthen om at pakke den flotteste gave ind med de ting, der er til rådighed. Den her leg kan både forberedes på forhånd, men den kan også laves impulsivt (det øger bare sværhedsgraden).

Sådan forbereder I jer

 • Vælg en ‘dommer’, som skal bedømme gavernes indpakning.
 • Dan to eller flere hold (afhængigt af hvor mange I er). Jo flere I er på ét hold desto sjovere.
 • Find en masse æsker eller genstande i forskellige størrelser og forme – nogle af dem skal helst minde om hinanden, så hvert hold får mere eller mindre ens æsker at pakke ind.
 • Læg alle de indpakningsredskaber, som du har til rådighed, på bordet. Det kan være gavepapir, bånd, stjerner og tape, men også sølvpapir, aviser, husholdningsfilm, snor og så videre kan bruges. Kun fantasien sætter grænser.

Sådan gør I

 1. De første fra hvert hold starter på samme tid og må på dommerens signal gå i gang med at pakke gaven så flot ind som muligt.
 2. Personen markerer med hånden, når de er tilfredse med indpakningen. Dommeren vurderer så, om gaven er flot nok pakket ind. Er den ikke det, drikker hele holdet to tåre hver, og personen pakker det om, som dommeren har påpeget.
 3. Når dommeren har godkendt indpakningen, går turen videre til den næste på holdet, og sådan fortsætter det, indtil I kommer i mål med alle pakkerne.
 4. Første hold der får pakket alle sine gaver ind, drikker ikke. Andet hold der kommer i mål drikker to straf-tåre hver, tredje hold drikker tre og så videre.
 5. Legen stopper, når alle har fået pakket deres gaver flot ind. 

3. Længste musetrappe på tid 

Findes der noget så julet og hyggeligt som at klippe og klistre julepynt til den helt store guldmedalje? Nej, det synes vi heller ikke! Derfor indeholder det perfekte drukspil til julefrokosten selvfølgelig også hjemmelavet julepynt. 

Sådan forbereder I jer

 • Del jer op i hold med lige mange på hver. I vælger selv, hvor store holdene skal være. 
 • Sørg for at have en saks, lim og en masse farverigt papir klar til hvert hold (hvidt papir, avispapir eller andet foldbart kan også bruges). 

Sådan gør I

 • Det gælder kort og godt om at lave den længste musetrappe på tid. I vælger på den måde selv, hvor lang tid legen skal vare. 
 • Hver deltager på holdet har et vis antal sekunder (eller minutter) til at lave musetrappen så lang som muligt.
 • Når uret ringer, overtager næste deltager fra holdet og fortsætter på den samme musetrappe. Før stafetten gives videre, tager begge deltagere deres glas med alkohol, skåler og siger ‘ho, ho, ho’, inden de tager to tåre hver. 
 • Når alle deltagere har været igennem, måles det, hvem der har den længste musetrappe. Vinderen af drukspillet må bestemme, hvem af de tabende hold der skal tage shots (eller fire tåre hver). 
Se her, hvordan I laver en musetrappe:

4. Facebooks juleroulette 

Det her drukspil er nok særligt sjovt, hvis det leges enten juleaften eller i dagene efter jul (men så er du næsten også garanteret at blive godt underholdt). Legen er i første omgang hurtigt overstået, men kan til gengæld leges igen og igen hver halve time.

Sådan forbereder I jer

 • Alle deltagerne skal have en Facebookprofil og mulighed for at tjekke den under spillet. 
Sådan gør I 

Legen går i al sin simpelhen ud på, at I på skift går igennem jeres Facebook-feed og drikker et shot for hvert af de fem første ‘nyheder’ i feedet, som indeholder en af følgende: 

 • En status, hvor personen fortæller ‘meningen med jul’
 • Et julefoto af en familie
 • Et foto af en du kender sammen med sin kæreste
 • Et foto, hvor mindst én af personerne (eller dyrene) har nissehue på
 • Et foto af et eller flere dyr
 • Et foto af en eller flere julegaver
 • Et foto af et juletræ
 • Et foto af julemad 
 • Et billede eller en status om nogen, der er blevet forlovet (Alle drikker!) 
 • En ‘Tak for gaverne’-status
 • En ‘Glædelig/god jul’-status 

Hvis I er til de lidt mere traditionelle drukspil, kan vi anbefale et slag Meyer eller et drukspil med kort.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide