menstruation og ægteskab
© iStock

Din første menstruation afslører (åbenbart), hvornår du bliver gift

Glem alt om tarotkort og håndlæsning. Din krop har svaret!

20. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Prøvede du og dine veninder også at spå om fremtiden med et sæt spillekort, da I var yngre? Dengang var du overbevist om, at kortene kunne fortælle dig, om du blev gift med Mads, Rasmus eller Tim – så længe kortene ikke spåede dig til en fremtid med Hans, der altid snakkede om rollespil, så var du lykkelig!   

Da vi blev ældre, lagde vi ideen om at læse vores fremtid i kort på hylden og søgte i stedet efter en lovende fremtid i diverse datingapps (vi har her samlet de bedste datingapps). Men hvis du alligevel drømmer om at vide, hvornår kirkeklokkerne skal ringe for dig, så kan du faktisk (næsten) regne det ud – og det er en blodig affære!

Ifølge en (virkelig underlig...) undersøgelse kan du nemlig forudsige netop din bryllupsdag ud fra, hvornår du fik din første menstruation.

Voodoo eller videnskab?

At lave forudsigelser om fremtiden ud fra kropsvæsker lyder mere som voodoo end videnskab, men det er simpelthen dét, forskerne fra Columbia University's Mailman School of Public Health påstår at kunne.

Der er dog ikke tale om, at du kan forudsige den nøjagtige dato (hvor vildt ville det ikke lige være?!), men deres undersøgelse tyder på, at hvis du har fået din menstruation tidligt, så er der også større sandsynlighed for, at du bliver gift tidligt. 

Hvad siger din menstruation om dig?

Det, studiet præcis viser, er, at hvis du får din menstruation tidligt, så vil du også ofte opleve tilnærmelser fra det modsatte køn tidligt, og du har med stor sandsynlighed også følt dig klar til sex tidligere. 

Samlet set betyder det, at du har været i datinggamet længere end dine jævnaldrende, der fik menstruation senere, hvilket ofte resulterer i, at du også er tidligere klar til at binde dig permanent til din partner.

Var du én af de første i klassen, som fik menstruation? Så kan du godt begynde at spare sammen til brudekjolen, for dit bryllup venter lige om hjørnet – i hvert fald ifølge videnskaben... 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.