Kvinde spiser bussemænd
Hvis du piller næse og spiser bussemænd, er du faktisk ret sund. © iStock

Det er faktisk sundt at pille næse og – hold nu fast – spise bussemændene!

Elsk din krop... og dit snot!

3. oktober 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Indrøm det nu. Da du var barn, pillede du næse. Og spiste bussemændene. Korrekt? Hvis du ikke kan huske det, så find lige de gamle fotoalbum frem, og dyk ned i minderne. 

Væmmelsen over mini-dig, der uhygiejnisk og uvidende spiser bussemænd, som var det koldskål på en varm sommerdag, kan måske være liiidt svær at håndtere i dag. Men faktisk var dit yngre jeg både sundere og klogere, end du er nu. Videnskaben afslører nemlig, at dét at guldgrave i næsen – og spise guldet efterfølgende (AD!) – er godt for dig. 

Det er sundt at spise bussemænd

To undersøgelser af American Society for Microbiology og BioMed Central afslører et par ret vilde fordele ved at spise bussemænd. At spise snot kan nemlig hjælpe mod forkølelse, mavesår og beskytte mod hiv, og derudover forhindrer slimen bakterier i at sætte sig fast på tænderne.

Derudvover styrker det også dit immunforsvar at spise snot, lyder det. 

“Næsen er et filter, hvor der samles mange bakterier, og når denne blanding kommer ned i tarmene, virker det som et lægemiddel,” siger lungespecialisten Friedrich Bischinger til Dailymail.

Kvinde piller næse
Om det er sundt at pille næse og spise bussemænd? Ja, faktisk!© Getty Images

Snot-tandpasta

De mange fordele fra snot og bussemænd har sat forskere i gang med at udvikle snot-inspireret tandpasta. Tandpasta, der med syntetisk slim skal udvinde snots fordele for tænderne. 

Men det stopper ikke her, for der er også tale om (og hold nu fast...!) bussemands-tyggegummi. Okay, vi tror bare, vi holder os til spearmint, tak! Det er allerede for meget for os, at det faktisk er sundt at spise bussemænd og pille næse...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.