Chad Michael Murray og Mary-Kate og Ashley Olsen
Hvad går dine favorit stjerner rundt og laver i dag? © Wenn

Vores teenageidoler er blevet voksne! Det laver de i dag (og sådan ser de ud)

Det er ikke alle, der er blevet i deres oprindelige fag...

19. oktober 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Har du også spekuleret på, hvad der egentlig blev af de yderst populære Olsen-tvillinger? Eller hvad lækre Jesse McCartney i dag bruger sin fabelagtige stemme til? Og hvad med Anne Gadegaard, som vi havde det største girlcrush på, dengang Arabiens Drøm spillede for første gang? (Okay, det var måske lidt før teenage-stadiet, men vi var stadig kæmpe fans!).

Én ting har alle fortidens teenageidoler tilfælles: De er, ligesom os, gået hen og blevet voksne! Men det er ikke alle, der er forsat ned af det samme spor, som vi lærte dem at kende (og elske) gennem dengang. Læs med her, og find ud af, hvad de laver, og hvordan de ser ud anno 2018. 

1. Lindsay Lohan 

Lindsay Lohans første store rolle var i filmen Forældrefælden, hvor hun spiller både sig selv og sin egen tvilling. En rolle hun, efter vores mening, spillede til perfektion (i hvert fald set ud fra et barns synspunkt). Andre store film, hun spillede hovedperson i, er Mean Girls, Freaky Friday, Herbie, Just My Luck og Confessions of a Teenage Drama Queen.

Det laver Lindsay Lohan i dag

Det er ikke gået helt så godt for Lohan siden sin gyldne teenageår. Hun har været arresteret flere gange, været inde og ude af afvænning og har generelt haft lidt svært ved det der med at blive voksen.

Seneste nye er dog, at hun i samarbejde med MTV har lavet et realityshow kaldet Lohan Beach House, som kort og godt går ud på at Lohan skal forsøge at drive et ‘strandhus’ på den græske ø Mykonos. Showet får eftersigende premiere i 2019. I tiden mellem teenage-filmene og det up-coming realityshow har Lohan også medvirket i et begrænset antal film. 

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan før og nu.© Wenn

2. Jesse McCartney 

Hvem har ikke sunget med på den legendariske Beautiful Soul, hvor Jesse synger til os, at han ikke bare vil have “another pretty face”? Den sang (og hans virkelig søde ansigt) gjorde os fuldstændig solgt i den dengang 17-årige charmetrold. 

Det laver Jesse McCartney i dag

Jesse forsatte i det musikalske spor, men supplerede også sin levevej med nogle skuespilsroller i blandt andre dramafilmen Expecting Amish og thrilleren Chernobyl Diaries. Siden 2014 har han haft en pause fra musikken, men i dag har Jesse fået godt gang i stemmen igen, og han præsenterede i januar i år singlen Better With You, der også lægger navn til den turné, som han begynder på i november (desværre kun i USA. Øv!). Du kan høre singlen og se musikvideoen lige her

Jesse McCartney
Jesse McCartney før og nu.© Wenn

3. Mary-Kate og Ashley Olsen

De meget populære Olsen-tvillinger har virkelig givet os, der var børn i 00'erne, mange gode timer foran fjernsynet. Vi nævner i flæng: Our Lips are Sealed, Holiday in the Sun, New York Minute, Passport to Paris, When in Rome, Winning London og så videre... Film, som vi elskede og faktisk lærte en hel del fra, da vi var teenagere.

Det laver Olsen-tvillingerne i dag

Mary-Kate og Ashley Olsen er måske de teenageidoler, som har bevæget sig længst væk fra det, som de blev kendt for. Ja, faktisk har de nærmest bevæget sig helt ud af rampelyset. I hvert fald er det meget begrænset, hvad vi har set til de smukke tvillinger, der ikke har lavet film siden 2004.

Til gengæld kan The Wall Street Journal i et eksklusivt interview fortælle, at begge søstre har skabt sig en ret solid karriere inden for modebranchen, hvor de med deres fælles mærke The Row designer eksklusivt tøj til både mænd og kvinder. 

Mary-Kate and Ashley Olsen
Mary-Kate og Ashley Olsen før og nu. © Wenn

4. Anne Gadegaard

Første gang vi stiftede bekendtskab med Anne Gadegaard i foråret 2013, havde vi Arabiens Drøm på hjernen resten af året (hvem prøver vi at narre, flere år efter faktisk...). Hun var så sød  og smuk, som hun stod der og gav den gas på MGP-scenen, og vi var fans fra første optræden.

Det laver Anne Gadegaard i dag

I 2015 blev Anne Gadegaard nummer to i de voksnes Melodi Gran Prix med den meget fængende sang Suitcase. Siden da er det ikke blevet til meget musik fra den aarhusianske sanger, der i stedet har bevæget sig over i blogger-verdenen og har startet sin egen, succesfulde blog, hvor hun ærligt fortæller om sit liv. Og så er Anne Gadegaard langt fra den lille pige, som vi lærte hende at kende – til januar bliver hun nemlig mor for første gang!  

Her kan du se hendes vinder-optræden i MGP 2003: 

5. Ashley Tisdale 

En anden smuk kvinde, som mange måske enten elskede eller hadede, er Ashley Tisdale. Særligt i rollen som Sharpay Evans i High School Musical delte hun vandene, men vi synes nu hun var en ret sej diva, der forstod at sige, hvad hun ville have! En lidt sødere rolle havde hun i The Suite Life of Zack & Cody, hvor hun spillede barnepigen Maddie Fitzpatrick. 

Det laver Ashley Tisdale i dag 

I følge mediet Seventeen er Ashley Tisdale for tiden travlt beskæftiget med en karriere som producer i sit eget selskab Blondie Girl Production, som efter sigende skulle være rigtig godt kørende! Her har hun blandt andet været med til at producere serien Young & Hungry. Det er dog ikke meget, vi har set til hendes egen skuespillerkarriere, men det kan måske ændre sig? Hun har i hvert fald haft flere (mindre) roller på cv'et siden High School Musical-tiden.  

Ashley Tisdale
Ashley Tisdale før og nu. © Wenn

6. Daniel Radcliffe

Drengen, der blev verdenskendt for sin rolle som Harry Potter gennem – hold nu fast – 10 år! Det er virkelig svært at forestille sig ham i andet end iført et Hogwarts-outfit, briller og med et lyn-formet ar i panden. 

Vi ELSKEDE ham i den rolle, og det var en fornøjelse at følge hans opvækst på troldmandsskolen! Hvis du var lige så vild med hele det univers, som vi på redaktionen var, så vil du elske, at du nu har muligheden for at komme til julemiddag i den store Hogwarts-sal

Det laver Daniel Radcliffe i dag 

Han har haft lidt svært ved at slippe ud af rollen som Harry Potter, og det er måske meget forståeligt taget rollens betydning i betragtning. Måske var det derfor, at han i 2008 chokerede med en nøgen-optræden i hans Broadway-debut Equus

Udover den famøse optræden har han medvirket i en række andre teatreshows, film og tv-serier – i 2019 spiller han hovedrollen i komedieserien Miracle Workers.

Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe før og nu.© Wenn

7. Chad Michael Murray

Smækre, lækre Chad var en fornøjelse at se i Freaky Friday og A Cinderella Story (særligt i sidstnævnte smeltede han vores hjerter). Han var generelt at finde i en del serier og film gennem vores teenageår, men hans rolle som den charmerende Lucas Scott i One Three Hill er måske den, som han er mest kendt for. Og så hans vanvittige gode udseende, selvfølgelig! 

Det laver Chad Michael Murray i dag 

Først og fremmest er det værd at nævne, at han stadig er hamrende lækker at se på – også selvom der er gået godt 14 år, siden vi så ham svinge hofterne med Hilary Duff i A Cinderella Story. 

I dag er Chad Michael Murray 37 år og bruger stadig det meste af sin professionelle tid på skuespillet – blandt andet havde han i perioden 2013-2015 en fast rolle i actionserien Chosen. Hvis du vil se ham i en nyere rolle, så kan du se dramafilmen The Beach House fra 2018 (hvor vi altså godt kan afsløre, at han stadig har udseendet med sig!).  

Chad Michael Murray
Chad Michael Murray før og nu.© Wenn

8. Vanessa Hudgens

En anden High School Musical-darling, Vanessa Hudgens, imponerede os med sin smukke stemme og ultra-søde personlighed – og så var der garanteret mange, som drømte om at være hende, som Troy Bolton aka Zac Efron ikke kunne stå for (vi gjorde i hvert fald!). Det hele blev kun endnu bedre af, at Vanessa Hudgens og Zac Efron også dannede par uden for filmsettet. 

Det laver Vanessa Hudgens i dag 

Udover at hun ikke længere danner par med Zac Efron, så er hun heller ikke vildt aktiv som skuespiller mere. Hun har haft en del roller i film og serier, hvor den måske bedst kendte er Spring Breakers fra 2012, men ingen af dem har kunnet måle sig med Vanessas succes i High School Musical-filmene.

Måske det er derfor, at Vanessa Hudgens i dag i højere grad beskæftiger sig med musikken og i august 2018 udgav sangen Lay With Me (musikvideoen dertil bringer SÅ gode minder om High School Musical-tiden frem). Hun er dog stadig aktiv på lærredet og spiller både teater og laver film og serier ved siden af musikken. 

Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens før og nu.© Wenn

9. Simone Egeriis

Søde Simone Egeriis tog hele Danmark med storm, da hun som kun 13-årig brillierede med Vindens Farver i musikkonkurrencen Scenen er din i 2005 – en konkurrence, som hun vandt samme år. Vi var fuldstændig forgabt i Simones smukke stemme og kan stadig huske, hvor harmonisk det lød, når hun sang på scenen.

Det laver Simone Egeriis i dag

Simone Egeriis har hele tre gange stillet op i Dansk Melodi Grand Prix, men har ikke formået at komme nærmere sejren end med en (stadig flot) tredjeplads. Hun arbejder stadig med musikken, men lige nu er der også andet, der tager sangerindens tid – hun blev nemlig mor til en lille pige i december 2017. Vi kan dog glæde os over, at Simone Egeriis, i følge mediet Kendtehar planlagt et julealbum og en masse julekoncerter i 2018!   

Du kan gense hendes optræden i Scenen er din lige her: 

10. Cole og Dylan Sprouse

Husker du The Suite Life of Zack og Cody? Hvis du var så heldig at have Disney Channel som barn, så har du garanteret stiftet bekendtskab med tvillingerne Zack og Cody, der blev spillet af Cole og Dylan Sprouse. (Hvis du vil teste din Disney Channel-viden, så har vi lige quizzen for dig!) Begge drenge sørgede for god underholdning med alle deres narrestreger, og vi kunne se på det i flere timer... 

Det laver Cole og Dylan Sprouse i dag

Der er i sandhed sket en del, siden The Suite Life of Zack og Cody kørte over skærmen! Begge drenge (eller skal vi sige mænd nu) er i dag 26 år og er stadig at finde i skuespillermiljøet.

Dylan Sprouse tog dog en lang pause fra skuespillet i 2010 og fokuserede i stedet på at færdiggøre college med speciale i videospil. I følge nyhedsmediet Elite Daily valgte Dylan efter studiet at vende tilbage til skuespillet og kan blandt andet ses i filmen Carte Blanche fra i år.

Cole Sprouse kan i dag ses i dramaserien Riverdale, der indtil videre består af to sæsoner. Ligesom sin bror holdte han dog også en lang pause fra skuespillet for at fokusere på studiet som arkæolog!    

Cole og Dylan Sprouse
Cole og Dylan Sprouse før og nu (nu: Cole til venstre og Dylan til højre).© Wenn

Vi er helt sikkert ikke kommet rundt om alle de unge stjerner fra 00'erne – men der VAR altså også mange favoritter fra dengang!  

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.