Sims 4 bryllup
Dine simmere kan i Sims 4 risikere at dø af pinlighed...© EA Games/Maxis

16 ting, du sikkert ikke vidste om The Sims

Flere simmere i “Lav en simmer” forestiller mennesker, der har udviklet spillet

29. juli 2022 af Rie Louise Kirkebjerg

Har du også brugt utallige timer på at spille Sims? Tilbage i 2020 fejrede The Sims 20-års jubilæum (tillykke!), og her får du en række sjove facts om spillet.

Vidste du eksempelvis, at flere af Sims-karaktererne i Sims 3 forestiller spillets udviklere? Og at det i The Sims 3: Kæledyr er rigtige mennesker, der har lagt stemmer til alle dyrene?

The sims freetime
I 2020 fejrer The Sims 20-års jubilæum.© EA Games/Maxis

1. Det tog 11 forsøg at udvikle brugerfladen til det første The Sims-spil

Udviklerne startede fra scratch hver eneste gang, og de blev ved med at finpudse spillet, til det var helt færdigt og føltes rigtigt. Det takker vi dem for!

2. Det første 3D-spil var The Sims til PlayStation

Det første fuldt ud 3D-spil i spilserien var The Sims til PlayStation 2. Det udkom i 2003.

3. Spiludviklerne fik inspiration fra serier

Spiludviklingsteamet Maxis fandt inspiration til Sims 2 Castaway-pakken ved at se mange episoder af serierne Gilligan’s Island og Survivorman. Det har helt sikkert været nogle hyggelige arbejdsdage. 

4. Teamet bag The Sims har bygget et vaskeægte Sims-hus

EA Games og Maxis-teamet byggede i 2004 et real-size Sims-hus for at promovere udgivelsen af Sims 2. Huset havde glasvægge, og i en lille uge boede der en familie på fire i det. De modtog instruktioner fra internettet for at kunne rekonstruere Sims-lignende aktiviteter. Hvor var vores invitation?!

5. Flere simmere i “Lav en simmer” forestiller mennesker, der har udviklet spillet

Rigtige mennesker blev for alvor digitale i Sims 3, for flere af de karakterer, der kommer frem som forslag i “Lav en simmer”, forestiller de mennesker, der har udviklet Sims-spillet. Vi undskylder på forhånd, hvis vi har druknet jer i en pool eller har glemt at købe en brandalarm til jeres hus...

6. Simmernes frisurer er også inspireret af udviklernes eget hår

Nogle af simmernes frisurer er på samme måde inspireret af spiludviklernes egne frisurer. Dårlig hårdag eller ej, så er det da noget, vi klart ville prale med og skrive på CV'et.

7. Flere har bidraget til kunstværkerne i The Sims

Medlemmer i spiludviklingsteamet har bidraget med kunstværker til de forskellige færdighedsniveauer inden for maleri. Måske det er meget godt, at de ikke tog karrierevejen som maler (i hvert fald dem, som har malet til de første niveauer...)

8. Mennesker lægger stemme til dyrene

I Sims 3 Kæledyr-pakken (som klart må være den vigtigste udvidelsespakke, hvis du elsker dyr!) var det rent faktisk rigtige mennesker, der lagde stemmer til alle dyrenes karakterer. Vi gad godt have været fluer på væggen, den dag de har optaget den lange række bjæf og “miavs”. 

sims 2 pets
Vi kunne sagtens se os selv som denne kattedame i Sims 2 Pets.© EA Games/Maxis

9. I The Sims 4 kan du godt genoplive en simmer

Forfattere kan genoplive andre simmere, hvis forfatteren bliver bestseller og får en ny evne i belønning. Det kræver desuden, at forfatteren skriver “Livets bog” og bruger “Capture”-funktionen til at ”indfange” den simmer, som forfatteren gerne vil kunne genoplive. Lidt spooky, men alt kan ske i Sims! Og det er endda kun ét af de mange tricks i The Sims 4, som du skal kende. 

10. Millioner af fans har været med til at udvikle Sims 4 Vaskedag

Sims 4 Vaskedag er den første indholdspakke nogensinde, der både er valgt, udarbejdet og justeret med hjælp fra millioner af Sims-fans.

Sims 4 Discover University
I The Sims 4 har du mulighed for at genoplive en simmer.© EA Games/Maxis

11. Loch Ness-uhyret eksisterer!

I Sims 4 udvidelsespakken Nye venner eksisterer Loch Ness-uhyret. Hvis du er heldig, kan du spotte uhyret i vandet tæt ved The Island Bluff. Afsted med dig!

12. Din simmer kan blive superskurk

I Sims 4 kan din simmer blive intet mindre end superskurk, hvis du rammer level 7 med karrieren som “hemmelig agent”. Vi er NØDT til at prøve at udleve vores indre simmer-skurk...

13. Du kan rejse til en hemmelig planet ved navn Sixam (Maxis baglæns!)

Med Sims 4 Arbejdstid-pakken kan simmerne rejse til en helt ny og hemmelig planet. Det kræver dog, at du når level 10 i færdigheden ‘raketvidenskab’ og rammer toppen af forskerkarrieren. 

Derfra vil spillere, der opgraderer deres rumskib med ormehulsgeneratoren, modtage en opgave om at rejse til den fremmede planet Sixam.

14. Din simmer kan løbe nøgenløb

I Sims 4 kan din simmer løbe nøgen rundt blandt de andre simmere, hvis du når level 4 ved at øve dig i at lave ballade-interaktioner. Når venskabet når halvvejs, kommer muligheden “Løb nøgen” – ja, hvorfor ikke?

15. Du kan gro din helt egen skraldeplante

Hvis du i Sims 4 kaster affald på jorden og lader det ligge for længe, vil der med tiden vokse en skraldeplante op. Passer og vander du planten, vil der begynde at vokse små skraldeposer på den. Simmerne kan trygt spise skraldefrugterne uden at blive syge.

16. Din simmer kan ligefrem dø af pinlighed

Dine simmere kan i Sims 4 risikere at dø af pinlighed, hvis de oplever for mange dårlige ting i løbet af kort tid. Det kan være, de får overskredet deres private grænser eller for afslag på et frieri. Av...