Du ved, du har overbeskyttende forældre, når...

“Fik du min besked? Svar lige!”

24. oktober 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Er der nogen, som kan gå dig mere på nerverne end dine kære forældre? Nej, sikkert ikke. De forstår at irritere dig som ingen andre med en masse pylrende og bekymrende spørgsmål. 

Vi ved selvfølgelig, at det er ment på den bedst mulige måde, og at de selvfølgelig bekymrer sig for deres dyrebareste eje, og det elsker vi dem da også for, men det kan altså virke enormt komisk fra vores side! Især hvis de stadig gør det, selvom du er voksen og er flyttet hjemmefra...

Læs med, og se her, om du kan nikke lidt for genkendende til disse lettere komiske scenarier. 

1. Når de, da du var barn, gav dig strenge instrukser om kun at cykle op og ned af vejen. De skulle selvfølgelig kunne se dig fra køkkenvinduet (som om de kunne forhindre styrt med tankens kraft derfra).

2. Når de får dig til at installere en sikkerhedsapp med en panik-knap, som skræmmer potentielle farlige personer væk. Sjovt nok sender den også dine gps-koordinater videre til deres mobiler...

3. Når de bekymret sender dig en SMS: ‘Er du okay? Du ved, vi bliver bekymrede, når du ikke svarer.’ I virkeligheden er det kun to timer siden, de skrev den første sms, og du har været i biografen. 

4. Når de ringer rundt til andre familiemedlemmer og venner for at høre, om de har hørt fra dig. Fin reaktion, når de ikke har hørt fra dig i dagevis. Grotesk overreaktion, når du ikke tog telefonen en enkelt gang, fordi den var på lydløs. 

5. Når de, efter du har ringet tilbage til dem, siger: “Jamen vi hører bare så mange historier – du kunne jo være blevet kidnappet.” Er de historier, de hører, fra Colombia i 80'erne eller?

6. Når de altid hentede dig fra byen eller betalte for en taxa, så de var helt helt sikre på, at du nu kom sikkert hjem. Lige præcis den har du nu aldrig klaget over...

7. Når de altid beder dig om at sende en SMS, når du er hjemme igen efter et besøg hos dem. Hvad tror de, du gør alle månedens andre dage, når du bare har besøgt venner (som tydeligvis ikke bekymrer sig om dit velbefindende, siden de ikke beder dig skrive)?

8. Når de er på besøg og konsekvent spørger: “Har du husket nøglerne?”, inden I forlader lejligheden. Igen: Hvad tror de, du gør, når de ikke er der?

9. Når de ikke ville låne bilen ud til dit roadtrip til Tyskland på grund af motorvejen og de hurtigkørende bilister. Hvad hvis der skete dig (eller deres Ford Mondeo) noget? 

10. Når de sagde, at du ikke måtte svømme i havet, efter du havde spist. Eller forbød dig at gå længere ud end til navlen (hvilket de i øvrigt stadig gør, hvis I er på ferie sammen).

11. Når de den dag i dag stadig siger: “Pas nu på fingerne – den er skarp.” Gad vide, om det også sker for kokke med overbeskyttende forældre?

12. Når de vil have andre til at følge dig til bussen eller i toget, fordi de ikke selv kan. “Din veninde Anne kan da godt lige følge dig til busstoppestedet.” 

13. Når de helt seriøst beder dig om at finde en stor sten til at have i hånden, imens I er på ferie og bader i havet, fordi ‘hvis der nu kommer en haj, så har du et våben.’ True story.

14. Når de egentlig helst vil have, at du er lige i nærheden, og de snakker om, at de vil flytte til den by, du nu er bosat i. Det har du umiddelbart ikke sååå store interesse i pt. Måske når du får børn, de kan passe?