Ung kvinde læser i sengen med te
© iStock

Efterårslæsning: 10 bøger, der tager røven på dig

Pift det grå efterår op med en spændende bog!

16. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Vi er gået ind i efteråret, og det betyder, at de fleste af os bare har lyst til at krølle os sammen under et tæppe og se en serie eller læse en bog med en god kop te i hånden.

Vejret er gråt, og det er den perfekte undskyldning for at få gang i indendørshyggen. Derfor giver dig dig her 10 bøger, der kan gøre dit efterår lidt mere spændende. 

1. ‘Amerikanske guder’ af Neil Gaiman

Manden Shadow sidder i fængsel, men han bliver tidligt løsladt, da hans kone, Laura, dør i en billulykke. For Shadow bliver Lauras død starten på en lang rejse, som han begiver sig ud på sammen med en gammel mand, der har besluttet sig for at hyre Shadow som sin beskytter. Hvorfor? Fordi der snart opstår krig mellem Amerikas nye og gamle guder, og den gamle mand, Mister Wednesday, står i midten af det hele. 

Romanen blander de gamle legender om guder fra hele verden og placerer dem i en moderne kontekst. Kan du for eksempel regne ud, hvem Mister Wednesday er? 

Bogen kan købes til 339 kroner på Saxo.dk

2. ‘Emma’ af Jane Austen

Hvem er mr. Elton i virkeligheden forskelsket i? Kan Mr. Woodhouse overtales til at tage med til festen? Og det helt store mysterium: Hvem har sendt Jane Fairfax et klaver? 

Det er alle store mysterier, du kan følge med i, hvis du læser Emma! Det her er en hyggelig bog, som stadig formår at holde læseren til ilden.

Fun fact: Det er denne roman, filmen ‘Clueless’ er baseret på! 

Hvis du er fanget, så skaf den eksempelvis i Bog og Idé til 299 kroner.  

3. ‘The Maze Runner’ af James Dashner

Har du ikke allerede læst eller set The Maze Runner-serien? Hvis du var begejstret for The Hunger Games, så vil du også være vild med denne trilogi, hvor intet er, som det synes. 

Prøv bare at følge med i, hvem der er til at stole på, og hvem der ikke er. Denne serie er badet i mistænksomhed, hvor selv ikke du som læser er fri fra at føle dig usikker fra tid til anden. 

Saxo.dk kan du få den første bog i serien til 200 kroner. 

4. ‘Ella er mit navn vil du købe det?’ Af Mette Hegnhøj

Det er er muligvis den fineste bog, der nogensinde er skrevet! Den findes både som bog og som materialekasse. Hvis du vil have den fulde oplevelse, så skaf materialekassen, og bliv overrasket over, hvor rørt du bliver af Ellas korte historie. 

Det er en hurtigt læst bog, men den er fuld af små betragtninger om livet set fra en ensom tolvårigs syn. Dit hjerte knuses en lille smule, når du læser fortællingen om Ella, og hvis du har tendens til tårer, så hav kleenex stående klar. Du får brug for dem.  

Den kan købes på Arnoldbusck.dk til 290 kroner. 

5. ‘Shantaram’ af Gregory David Roberts

Kan du slippe af sted med at flygte fra et australsk fængsel, bo i Mumbais slum, blive en del af mafiaen, være med i en Bollywood-film OG have tid til at blive forelsket? 

Bliv overrasket over, hvad Gregory David Roberts slipper af sted med i sin (overvejende) sande historie – som han for øvrigt skrev hele tre gange, fordi fængselsvagterne brændte hans manuskript de to første gange! 

Køb Shantaram til 226 kroner på Saxo.dk, hvis du er hooked! 

5. ‘Shutter Island’ af Dennis Lehane

Er du til gys og mysterier, og har du ikke allerede set filmen af samme navn, som er baseret på bogen?

To politimænd ankommer til Shutter Island, hvor en kvindelig patient er flygtet fra øens sindssygehospital. Det er på trods af låste døre og et utal af vagter... 

Du kan få Shutter Island til 108 kroner på Bogreolen.dk. Sørg derefter for, at du er pakket godt ind i dynen, og fyld så dit efterår med lidt gys!

6. ‘Den tidsrejsendes kvinde’ af Audrey Niffenegger

Hun har kendt ham, siden hun var barn. Han møder hende først, da han er i tyverne. Første gang hun møder ham, er han 36, og de bliver gift, da han er 30. Audrey Niffeneggers kærlighedshistorie mellem Clare og Henry er magisk og hjerteskærende. Og når plottet er på sit mørkeste, så overrasker romanen med et uventet lyspunkt.

Bogen er desværre udsolgt fra forlaget på dansk, men kan købes på engelsk, og den danske kan sagtens stadig findes på biblioteker rundt omkring. 

Få den engelske udgave på Saxo.dk til 110 kroner. 

7. ‘S.’ af J.J. Abrams og Doug Dorst

Billeder siger mere end ord!

J.J. Abrams og Doug Dorst “S.”
© Privat foto

... Men derfor får du alligevel lidt ord: 

Denne her bog, der er instrueret af J.J. Abrams, manden bag den seneste Star Wars-trilogi, skrevet af forfatteren Doug Dorst, som blev castet til jobbet af Abram, har en film-trailer tilknyttet, og er en bog, inden i en bog...

Værket er i sig selv noget af en oplevelse bare at holde i hånden - for eksempel er alle de farvede noter allerede en del af bogen, når du får den! Romanens narrativ udspiller sig i sidemargenerne af en klassisk fortælling. Det er en kærligheds- og spændingsroman, der er fyldt med mysterier, som læseren selv kan være med til at løse via spor og ledetråde, der blandt andet er gemt inde i værket. 

‘S.’ findes desværre kun på engelsk. Den kan købes på Saxo.dk til 317 kroner. 

9. ‘Vi var løgnere’ af E. Lockhart

De er Sinclair-familien, og de er løgnere... 

Cadence og hendes familie tilbringer sommerferien ude på familiens egen ø. Her bruger hun dagene sammen med sine fætre og kusiner, mens forældrene skændes om, hvem der skal arve bedstemorens sorte perlehalskæde, og hvem der har ret til huset, når bedstefaderen dør. 

Det år, Cadance fylder femten, sker der en ulykke. Hun ved ikke, hvad der er sket med hende – ingen vil fortælle hende noget. To år efter ulykken vender hun tilbage til øen, hvor hun beslutter sig for at løse mysteriet om, hvad der skete den sommer for to år siden.

Læs bogen, og se, om du kan regne sandheden ud... 

Du kan skaffe denne eksplosion af spænding på Saxo.dk til 130 kroner. 

10. ‘Drageløberen’ af Khaled Hosseini

Denne rørende roman er skrevet af den afghansk-amerikanske forfatter Khaled Hosseini. Den følger Amir, en velhavende dreng – og senere mand – der plages af skyld over at have forrådt sin barndomsven Hassan, der var søn af faderens hazarer-tjener. 

Historien er voldsom og hjerteskærende, og den sætter gang i et væld af følelser.  

Du kan få den på Saxo.dk til 152 kroner. 

Føler du dig inspireret? Så er det bare om at dykke ned i en af de spændende bøger!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.