En uge uden cola - virker det?

Sara har snart overlevet syv dage uden cola. Har det hjulpet hende til at kvitte den dårlige vane - eller i det mindste skære ned på forbruget?

1. februar 2015 af Sara Møller Christensen

‘Du er så nice, Sara!’

Ja, jeg er er typen, der giver mig selv mentale high fives, når jeg har bedrevet noget stort, og det har jeg lige om lidt. En uge uden cola - kun en halv dag to go - you did it, girl!

Nu ved jeg lige præcis, hvad du sidder og tænker, og bare rolig - svarene kommer her:

Var det svært?

Jeg havde én hård og ubehagelig nedtur: Da min kollega mindede mig om, at det var denne uge, jeg skulle være colafri. F...! Lige der følte jeg godt nok brusen gå af min livsglæde. Men underligt nok var tanken om en uge uden cola værre end selve ugen - lidt ligesom den der løbetur, du ikke kan tage dig sammen til. Når først du er i gang, er det ikke så slemt, og bagefter er du virkelig stolt.

Har det hjulpet noget?

Altså... jeg kan jo stadig rigtigt godt lide cola. Og jeg vil også blive ved med at drikke det. Men det har været dejligt i en uge at sætte afhængigheden på standby, for normalt fylder tankerne om, hvornår jeg skal drikke min næste cola, alt for meget. Dem er der blevet skruet ned for i løbet af den her uge, så jeg nu i stedet vil drikke en cola, når jeg har lyst, i stedet for bare at drikke den per automatik, fordi jeg kan.

Vil du anbefale det?

En uges kold cola­tyrker er virkelig ikke nogen dårlig idé, og det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg kommer til at køre den selv. For lad mig være ærlig: Det er ikke nogen mirakelkur, og mit forbrug kommer uden tvivl til at eskalere igen. Men nu ved jeg, at jeg kan overleve en uge uden cola, og at det hjælper på trangen.

‘Halleluja, Sara - du gjorde det!’

Læs om hele Sara uge her