Der er en sammenhæng mellem Justin Biebers musik og psykopati
© Youtube: JustinBieberVEVO

Er du besat af Bieber? Såååå er du (måske) psykopat

Vi tør næsten ikke fortælle, hvad det siger om os her på Woman-redaktionen...

14. november 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Takket være film som A Clockwork Orange og Silence of the Lambs, hvor henholdsvis Beethoven og Mozart spilles som baggrundsmusik, forbinder vi ofte klassisk musik med psykopati – i hvert fald i film. Vi ved med det samme, der spilles en klassisk tone, at vi har med en ustabil karakter at gøre. Men hvordan forholder det sig egentlig i den virkelige verden? 

To forskere fra NYU besluttede sig for at undersøge, om der mon var et sammenfald mellem bestemt musik og mangel på empati. 

Psykopater elsker åbenbart Justin Bieber

Et spørgeskema blev uddelt til 190 psykologistuderende, der skulle vise, hvor de studerende lå på psykopatiskalaen. Derefter blev de bedt om at vurdere en bred vifte af musik, der varierede fra klassisk musik til moderne pop-numre, på en skala fra ét til syv.

Det viste sig, at der faktisk var en forbindelse mellem, hvor højt de studerende scorede på psykopatiskalaen, og hvilken musik de kunne lide. Blandt andet Justins Biebers What Do You Mean var populær blandt dem, der scorede højt i psykopatitesten.

Andre sange, der forbindes med en høj placering på psykopatiskalaen: 

Eminems Lose Yourself

Blackstreets No Diggity

Sange, der forbindes med en lav placering på psykopatiskalaen:

Dire Straits’ Money for Nothing

Gogi Grants Wayward Wind

The Knacks My Sharona

Bieber og psykopati? 

Men bare rolig! Hvis du er helt vild med Bieber eller nogle af de andre sange på listen, så betyder det altså ikke, at du er psykopat. Undersøgelsen viser blot, at der er en sammenhæng mellem disse numre og psykopati – ikke at alle, der lytter til musikken, er det. Gudskelov! Ellers tegnede det sig altså ikke særlig godt for os herinde på Woman...

Så lyt du bare trygt til Biebers musik. Det har vi i hvert fald tænkt os at gøre, for nu har vi altså fået den på hjernen!

Kilde: Washingtonpost.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.