Er ‘Sommeren '92’ også for dig, der ikke er fodboldfan?

En film om dansk fodbold? Ja, vi var også skeptiske... men så så vi filmen!

28. august 2015 af Sara Møller Christensen

Hvis man kunne trykke lykke og rendyrket national stolthed i papirform, så ville det være biografbilletter til ‘Sommeren '92’. For hvadenten du er fodboldfan eller ej – eller husker slutrunden, som var det i går, eller slet ikke – så er det svært ikke at trække på smilebåndet og få lyst til at kippe med klaphatten, når du ser den.

En række dygtige danske skuespillere ført an af Ulrich Thomsen, der spiller helt genialt som landstræner Richard Møller Nielsen, formår virkelig at vække ‘eventyret fra '92’ til live. Seriøst, det er jo vildt, så meget skuespilleren ligner de rigtige spillere!

Og nej, mange af os husker faktisk ikke EM-slutrunden så godt, enten fordi vi var for unge eller ikke rigtigt interesserede i fodbold, men netop derfor bør vi se filmen. Den beskriver nemlig en magisk oplevelse, som er en del af rigtig mange danskeres kollektive bevidsthed 


Hvis det ikke er nok, kan du glæde dig til frække 90'er-outfits (okay, ikke frække, men sjove!) og nogle medrivende personhistorier, som vi i hvert fald ikke kendte, før vi så filmen.

Så der er altså både lidt til fodboldnørden, men også en helt masse til os, der bare gerne vil underholdes af en god film. Og ikke mindst have vores nationale stolthed vakt, for hvis der er noget, ‘Sommeren '92’ kan, så er det det!

4 stjerner