Tivoli i København og Giraffer i Zoologisk have i København
Besøg de spændende attraktioner rundt i landet! © Tivoli København / Zoologisk have København

10 fede årskort, der hurtigt har tjent sig selv ind

Du kan spare op til 50 procent på koncertbilletter!

14. februar 2020 af Zenia Andine Kehlet

Nu er det slut med at kede dig. Og ikke mindst de (mange) dårlige undskyldninger for ikke at komme ud! Med et årskort får du ikke alene adgang til dét sted, du vælger – mange af dem giver også procenter på entréen andre steder i Danmark eller en række skønne fordele! Måske har du ikke tænkt over, hvor meget du egentlig kan spare, men fortvivl ej – det fortæller vi dig her.

Vi har samlet 10 bud på årskort, som hurtigt har tjent sig selv ind igen. 

1. Tivoli

Med et årskort til Tivoli får du adgang til alle fire sæsoner. Oplev sæsonerne i Tivoli, hvor de går all in på dekorationen! For ekstra penge kan du også prøve deres forskellige forlystelser eller gå og nyde deres kandiserede æbler eller lækre churros dyppet i chokolade. Der er en masse, du kan opleve i Tivoli – foruden al den inspiration, du kan tage med hjem.

Et årskort til Tivoli koster 350 kroner. Allerede tredje gang, du besøger Tivoli, vil dit årskort være tjent ind.

2. Zoologisk Have

Om du bor tættest på Frederiksberg, Odense eller Aalborg, så er en tur i Zoo altid en god idé. Du vælger selv, om du vil medbringe nogle lækre pindemadder, eller om du vil finde en bod derinde (og dem er der mange af). Du kan hurtigt få mange timer til at gå med at besøge de forskellige dyr. 

Et årskort til Zoo varierer alt efter, hvilken Zoo du køber kortet til. Men fælles for dem er, at du allerede tredje gang vil have tjent årskortet ind.

Aalborg: 435 kroner. Odense: 450 kroner. Frederiksberg: 475 kroner. 

3. Den Gamle By

I Århus ligger Den Gamle By, hvor du har mulighed for at opleve, hvordan gaderne så ud i 1900-tallet, og hvordan dette har udviklet sig igennem tiden. 

Dit årskort vil allerede være tjent ind anden gang, du besøger Den Gamle By, hvis du er under 28 år. Er du 28 år eller ældre, er kortet tjent ind fjerde gang.

Et årskort til Den Gamle By varierer nemlig i prisen alt efter, hvor gammel du er. Er du under 28 år, koster årskortet 230 kroner. Er du 28 år eller ældre, så koster årskortet 425 kroner. Du har med årskortet mulighed for at tage én ekstra person med dig i Den Gamle By.

4. ARoS

I Århus ligger også et andet lækkert sted, hvor du har mulighed for at få et billigt årskort med lækre fordele! På ARoS kan du opleve utroligt meget kunst, da dette faktisk er et af de største kunstmuseer i Nordeuropa.

Der er 10 etager og dermed en masse, du kan bruge tiden på, men du behøver ikke tage det hele på én gang.

Allerede anden gang, du besøger ARoS, vil du nemlig have tjent årskortet ind. Et ung-årskort, til dig under 31 år, koster 220 kroner. Her får du også mulighed for at tage én ekstra gæst med dig, som også er under 31 år.

5. Louisiana Museum of Modern Art

I Humlebæk finder du intet mindre end Louisiana Museum of Modern Art. Her kan opleves nogle interessante kunstværker, som varierer i løbet af året. Derfor vil du også med dit årskort kunne komme ind at se de forskellige værker. 

For dig, der er under 28 år, får du smidt et årskort i nakken for 145 kroner. Allerede anden gang, du kommer forbi, er kortet tjent ind igen! Er du 28+, koster årskortet 490 kroner og vil blive tjent ind fjerde gang, du er forbi.

6. Odense Teater 

Hvis du sætter pris på en kulturel oplevelse, så er det faktisk muligt at købe et årskort til Odense Teater, hvor du bliver en del af Klub_U. Her får du muligheden for at gå til alle de forestillinger, der er i løbet af et år. Du bliver som medlem af Klub_U inviteret til en forskellig række arrangementer, som du vælger, om du vil deltage i. Dette kan blandt andet være quizaftener eller after-talks. Det indbyder selvfølgelig også til at møde nye mennesker. 

Priserne i teatret varierer, men det kan være dyrt at tage i teatret, så det er bestemt hurtigt tjent ind igen. 

Et årskort til Klub_U koster 380 kroner og giver dig mulighed for at se alle forestilinger. Årskortet er for dig, der er studerende eller under 25 år.

7. Posten i Odense

Det her er slet ikke så kedeligt, som det lyder! Det er nemlig et musikhus, der ligger lige i Odense centrum. De giver dig mulighed for at købe et medlemskab, hvor du kan spare penge på koncertbilletter! Det giver dig op til 50 procent rabat på din billet, og alle koncerter under 100 kroner er gratis for dig! Derudover får du også en masse andre fordele, i form af blandt andet medlemsarrangementer, fredagsbarer og konkurrencer.

Et årskort koster 200 kroner, men er du studerende, kan du nøjes med at slippe 100 kroner.

8. Legoland

Okay, vi ved godt, at det ikke er et årskort – men sæsonkort kan altså også noget! Med et sæsonkort til Legoland kan du altså slippe din barnlige side løs og prøve alle deres forlystelser. Og det kan du selvfølgelig gøre hver dag i sæsonen (hvis du da har tid til det). Ellers kan du også sagtens nyde de forskellige boder eller den skønne natur.

Sæsonkortet er med en pris på 599 kroner lidt dyrere end de tidligere nævnte, men allerede anden gang du kommer, vil du have tjent årskortet ind.

9. Kanalrundfart

Er du helt vild med vandet og København, så skal dit næste køb være et årskort til kanalrundfart! Bådene sejler både om sommeren og vinteren (om vinteren er de overdækkede og opvarmede, så det er ingen undskyldning for ikke at få det brugt).

Et årskort koster 299 kroner og er allerede tjent ind tredje eller fjerde gang, du hopper på båden (alt efter tur).

10. Egeskov slot

Vidste du, at du kan købe et årskort til et slot? Det kan du! Du har mulighed for at besøge slottet på alle åbningsdage – og endda komme med til deres events. Du kan nemlig komme gratis med til deres julemarked eller luminis (deres helt vildt flotte lysinstallationer!), som lyser selv den mørkeste vinteraften op.

Med et årskort til Egeskov slot kan du få rabat på dagsbilletter til andre steder som Odense Zoo, Knuthenborg Safaripark, Fårup Sommerland, Universe, Sommerland Sjælland, Gavnø Slot, Koldinghus, Vadehavscentret, Den Gamle By, Givskud Zoo og Brandts. 

Årskortet koster 360 kroner. Anden gang, du besøger slottet, er kortet tjent ind. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.