Silver Linings Playbook og It's Kind of a Funny Story
Det handler om at finde den gyldne middelvej!© The Weinstein Company, Focus Features, Wayfare Entertainment, Misher Films, Journeyman Pictures, Gowanus Projections, Start Motion Pictures

10 fremragende film, som både du og din kæreste vil elske

Har I altid svært ved at blive enige om, hvilken film I skal se?

31. marts 2017 af Katrine Vendelbo

Det er fredag aften, du og kæresten er gledet godt ned i sofaen, og foran jer står et par kilo bland selv-slik. Det eneste, I mangler, er en god film, som både får jeres lattermuskler trænet og hjertet til at galopere. Det skal helst ikke være en ren tøsefilm, og måske skal det heller ikke være den mest romantiske film, men den skal jo heller ikke ligefrem være blottet for romantik? Synes I også, det kan være en udfordring?

Vi har samlet 10 geniale bud på film, som vil gå rent ind hos både dig og kæresten. God fornøjelse! 

1. Mr. & Mrs. Smith (2005)

Action, komedie og krimi

En lidt ældre sag, men hvis I leder efter en film med både action, grin og spænding (og romantik), er Mr. & Mrs. Smith det perfekte bud. 

En film om et gift par, som er begyndt at kede sig i hinandens selskab. Men der fyres voldsomt op for spændingen, da de finder ud af, at de begge er ansat af hvert deres firma – til at myrde hinanden! Alle kneb gælder i krig og kærlighed, og I bliver mindet om, at både ærlighed og spænding er vigtigt i et forhold.

2. It's Kind of a Funny Story (2010)

Komedie, drama og romantik

Craig, en deprimeret teenager med selvmordstanker, tjekker sig selv ind på et psykiatrisk hospital for voksne. Her møder han den ret spøjse Bobby, som viser ham rundt, og hurtigt fanger pigen Noelle hans opmærksomhed. 

It's Kind of a Funny Story er en film med et ret seriøst tema kombineret med en god portion humor. Og hey, det er i øvrigt ham den sindssygt sjove Alan fra The Hangover, som spiller Bobby, så det er jo nærmest grund nok i sig selv til at se den!

3. The Adjustment Bureau (2011)

Romantik, thriller, Sci-Fi

Er vi selv herre over vores skæbne? Det spørgsmål tager den spændende film The Adjustment Bureau op. 

Politikeren David møder den smukke Elise, og det får uvante følelser op i dem begge. Da det går op for David, at han er faldet for Elise, planlægger mystiske mænd fra The Adjustment Bureau at holde de to fra hinanden, og David må derfor kæmpe imod oddsene og skæbnen for at få det liv, som han ønsker. En kærlighedshistorie pakket ind i mystik og skjulte kræfter.

4. Jurassic World (2015)

Action, eventyr, Sci-Fi (og lidt romantik)

Vi har vist alle set de vilde Jurassic Park-film med uhyggelige dinosaurer og blodige dødsfald. Jurassic World er fortsættelsen og handler om en ny succesfuld park, som er bygget, hvor den tidligere Jurassic Park lå. 

Fortidens dinosaurer er dog blevet lidt for kedeligt (åbenbart), så derfor opfindes en genmodificeret udgave, som er større end T-Rex. Desværre viser det sig, at hybriden er laaangt klogere end først antaget – og jagten går igen løs! 

5. Crazy, Stupid, Love (2011)

Komedie, drama og romantik

Den midaldrende mand Cal mister totalt styringen over sit liv, da hans kone kræver en skilsmisse. Med hjælp fra scorekarlen Jacob kæmper Cal for at genfinde sin manddom og sin vej i livet – og dynamikken mellem de to mænd er tåkrummende sjov! 

Den oplagte grund til, at du og kæresten skal se Crazy, Stupid, Love, er, at det er en virkelig fin og oprigtig sjov fortælling om, at vi ikke skal tage hinanden for givet, men huske at kæmpe for kærligheden hver dag!

6. Deadpool (2016)

Action, eventyr, komedie (og lidt romantik)

Deadpool med fantastiske Ryan Reynolds i hovedrollen er den perfekte superheltefilm, som både er røvsparkende sej og seriøst sjov! 

Til forskel fra andre superhelte vil Deadpool ikke hjælpe samfundets svage – i stedet vil han bruge sine kræfter på at hævne sig på dem, som har skabt ham. Denne kamp er krydret med perverse kommentarer og geniale bemærkninger, hvilket traileren herunder givet et godt indblik i. Se den, når I trænger til at grine sammen!

7. Date Night (2010)

Komedie, krimi og romantik 

Phil og Claire har været gift i mange år, og da et vennepar annoncerer, at de skal skilles, frygter Phil for sit ægteskab. Derfor forsøger han at spice deres sædvanlige datenight op ved at tage ind til en ny smart restaurant i byen. Her snupper de et andet pars reservation – og alt går godt, lige indtil to truende mænd kommer og tvinger Phil og Claire til at tage med dem. 

Aftenen byder på en masse spænding og fare – og så er Steve Carell og Tina Fey ‘sjov og sjovere’, så I er garanteret et godt grin!

8. Silver Linings Playbook (2012)

Komedie, drama og romantik

Pat er blevet godt og gammeldags skør, efter at konen har forladt ham, og han er derfor flyttet hjem til sine forældre. I et forsøg på at komme tilbage på sporet (og tilbage til sin ekskone) begynder Pat at danse med den mystiske Tiffany, og det vender godt og grundigt op og ned på begges liv. 

Silver Linings Playbook er et godt eksempel på, at den smukkeste kærlighed kan opstå hvor som helst og mellem hvem som helst.

9. The Dark Knight (2008) + The Dark Knight Rises (2012)

Action, krimi og drama (og lidt romantik)

De nyere Batman-film af Christopher Nolan er rimelig badass, og særligt The Dark Knight og The Dark Knight Rises skal ses! 

Selvom Batman ønsker at smide kappen, indser han, at det er op til ham at redde Gotham. Med skønne og savnede Heath Ledger i rollen som The Joker og den smukke Anne Hathaway som seje Selina, kan I ikke undgå at blive totalt opslugt af Batman-universet! Det er hæsblæsende, det er farligt – og det er (trods alt) krydret med lidt kærlighed. 

10. Sherlock Holmes (2009)

Action, eventyr og krimi (og lidt romantik)

Mesterdetektiven Sherlock Holmes og hans pålidelige kollega Watson får til opgave at redde hele England. Med seje kampevner og en sindssygt velfungerende hjerne kæmper Holmes og Watson mod en farlig fjende – de får dog brug for hjælp fra Holmes' dejlige kvinde, Irene. 

I rollerne ses Robert Downey Jr., Jude Law og Rachel McAdams, og kombinationen bliver faktisk ikke meget bedre!

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.