Poltergeist poolscene
Der var ÆGTE skeletter med i Poltergeist.© Metro-Goldwyn-Mayer, Amblin Entertainment, SLM Production Group

13 gruopvækkende gyserfilmfacts, der giver dig seriøs gåsehud

Virkeligheden er nogle gange mere skræmmende end film – for eksempel var der ÆGTE skeletter med i Poltergeist!

17. oktober 2018 af Katrine Ellen Allentoft Haslund & Anne-Mette Søndergaard

Hvis du er vild med gyserfilm, skal du samle veninderne, finde alle dine tæpper frem, slukke lyset og kaste dig ud i et gysermaraton.

Gysere er skræmmende nok i sig selv (nogle af os har fortsat mareridt om Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer – den slange er altså ret uhyggelig!), men hvis du slet ikke kan få nok af gåsehudsfremkaldende gys, så læs med her. Vi har nemlig samlet 13 klamme, ægte gyserfacts, der er mere gruopvækkende end alle Saw-filmene tilsammen.

1. En af skuespillerne fra The Exorcist, Paul Bateson, var massemorder i virkeligheden. Sidst i 1970'erne dræbte han seks mænd og parterede dem. 

2. Flere af skuespillerne fra Poltergeist døde på mystisk vis under og lige efter indspilningerne. Dominique Dunne, der spillede den ældste søster i den første film, blev myrdet lige efter premieren. To andre dødsfald fandt også sted, inklusive den lille pige, der spillede Carol Anne, der som 12-årig døde af et hjertestop.

3. Det var ÆGTE skeletter i Poltergeists poolscene. Det var åbenbart billigere end at lave falske, og skuespilleren, der var med i scenen, JoBeth Williams, fik det ikke at vide, før efter scenen var optaget – nu ser billedet foroven endnu mere klamt ud!

4. Dæmondukken Annabelle er baseret på en ægte, besat dukke. Den ægte dukke, der står i Ed og Lorraine Warrens hjemmelavede okkultmuseum, er efter sigende besat af en dæmon. På glasmontren, som Annabelle sidder i, står en advarsel om, at du ikke må røre glasset. En museumsgæst ignorerede advarslen og endte med at dø i en motorcykelulykke lige efter, han var blevet bedt om at forlade museet... Tilfælde? Det tror vi ikke. 

5. Eli Roth, instruktøren på filmen Hostel, fik idéen til filmen, efter han fandt en hjemmeside om mordferier, hvor folk kunne betale for at torturere og myrde folk – det bliver et nej tak herfra...

6. Figuren Hannibal Lecter er baseret på en ægte seriemorder, Dr. Alfredo Ballí Treviño, der havde de samme manerer, som Anthony Hopkins skildrede i The Silence of the Lambs – vi begynder at synes, at det lægebesøg alligevel ikke er så vigtigt.

7. Filmen Scream var inspireret af en virkelig hændelse, der fandt sted i Gainesville, Florida, i starten af 1990'erne. En amerikansk seriemorder, der blev kendt som The Gainesville Ripper, myrdede studerende på MEGET skræmmende måder. Manuskriptforfatteren Kevin Williamson så en nyhedsreportage om mordene og blev fuldstændig skræmt fra vid og sans. Den frygt inspirerede ham til at skrive åbningsscenen til Scream – den inspirerede os til at gemme os under sengen med en golfkølle og vores bamse.

8. Skuespilleren Lorenza Izzo var tæt på at dø, da hun indspillede The Green Inferno. Hun blev smidt ned i en flod, hvor hun kun havde en sten at holde sig fast til, mens vandet trak hende ned, så hun var tæt på at drunke. Ifølge Eli Roth, der også var instruktør på denne film, forekom der tit sådan nogle ulykker på settet på grund af den udfordrende og fjerne filmlokation.

9. Måske ved du allerede, at Chucky er baseret på en ægte dukke, der hedder Robert. Han er en voodoodukke, der nu er låst inde i en glasmontre i Florida – ligesom Annabelle. Roberts første ejer var den lokale kunstner og forfatter Robert Eugene Otto tilbage i 1906. Legenden siger, at ejeren fik Robert i gave af sin families bahamanske tjener, som familien havde behandlet dårligt. Som hævn brugte hun voodoo, så dukken blev besat af en ond ånd.

10. I Amityville Horror vågner Ryan Reynolds' karakter klokken 3:15 hver eneste nat – det samme gjorde skuespillerne og filmcrewet, mens de var ved at lave filmen.

11. The Hills Have Eyes var baseret på en rigtig familie. Sawney Beane-klanen var en familie, der boede uden for civilisationen i Skotland i 1600-tallet. Der var omkring 50 familiemedlemmer, og alle, der var anden generation, var født i incest. Som om det ikke var ubehageligt nok, var de også kannibaler... Mon George R. R. Martin har fået inspiration til den incestuøse Craster og hans familie her?

12. I Candyman var Tony Todd nødt til at fylde sin mund med rigtige bier. Det var kun på grund af en særlig mundbeskytter, at bierne ikke fløj ned i hans hals. Han blev dog stukket en masse gange i munden... Vi håber, at han i det mindste fik en god løn for det.

13. Skuespillerne i Alien viste ikke, hvad der ville ske i scenen, hvor skuespilleren John Hurt får sit bryst sprængt op af et rumvæsen, så deres fuldstændige rædselsvækkende reaktion i filmen er ikke skuespil, men den ægte vare. Ad!

Kilder: Buzzfeed.com