Netflix-skærm "Are you still watching?"
Dukker denne besked ofte op, når du ser serier? © Woman.dk / Netflix

13 tegn på, at du er lidt mere afhængig af tv-serier end de fleste

“Hej jeg hedder ..., og jeg er serieholiker.”

16. august 2022 af Sara Møller Christensen

1. Du kan ikke huske, hvornår du sidst så ‘almindeligt’ tv. Da Danmark var vært for Eurovision måske?

2. Der popper tit en besked op på din skærm, hvor der står: ‘Are you still watching?’ Bare fordi du ikke har bevæget dig i tre timer, betyder det ikke, du er død. Du kunne dog godt bruge nogle popcorn.

3. Du er nødt til at lave en regel for, hvor mange afsnit du må se – ellers kan du ikke styre det. Du er ligesom et barn, der kun må få en 20'er med i bland selv-butikken (og med barn mener vi os selv).

4. Du tager dig selv i at tænke på den serie, du er i gang med, flere gange om dagen. Skulle en af zombierne fra The Walking Dead dukke op ved dit skrivebord, er du klar til at stikke den i hjernen med din kuglepen.

5. Du møder tit op på job og ligner en, der har tømmermænd, fordi du glemte punkt 3. ‘Bare lige en til...’ Hvor er det nu, du har hørt den talemåde før? Nå jo, Christiane F...

6. Du spekulerer tit over, hvad din top 5 over favoritserier egentlig er. Du går bare og venter på en fest, hvor nogen spørger dig om den. Måske du skulle få listen lamineret ligesom Ross i Venner?

7. Du er (næsten) helt stoppet med at gå i biffen. De viser aldrig nogen gode serier!

8. Du smugser afsnit af den serie, du ellers kun må se med kæresten/veninden. Det vil du selvfølgelig ikke indrømme, så du lader, som om du er lige så overrasket, som de er, da hovedpersonen bliver halshugget. Du havde IKKE set det komme!

9. Du har abonnement på mere end én streamingtjeneste. Netflix er bare ikke stor nok til dig mere!

10. Du har engang set alle sæsoner af en serie på under en måned. Glem alt om dit socialliv – du havde jo Jax fra Sons of Anarchy!

11. Engang læste du, når du kørte i tog. Nu ser du serier på din smartphone. Det kan godt være, du kun skal køre i bus i syv minutter, men det er nok til at nå at se lidt! Er der mon nogen, der opdager, hvis du tager mobilen med på toilettet på job...?

12. Du bliver direkte fornærmet, hvis en serie har en lang introsang. Ved de ikke, at du ikke har tid til den slags? Godt nok kan introen skippes med et enkelt klik, men nogle gange kan du bare ikke overskue det...

13. Du oplever sorgsymptomer, når der ikke er flere afsnit af din yndlingsserie. Du finder aldrig en serie, der er lige så god igen. Aldrig! Klip til to dage senere, hvor du er halvvejs inde i nyeste sæson to af Papirhuset (indsæt selv yndlingsserie)...