Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

20 livslektioner, vi har lært fra Sex and the City – som har gjort vores venskaber endnu stærkere

En prut ødelægger ikke et forhold

6. juni 2018 af Amalie Kjær Boel

Elsker du også Sex and the City, og håber du også, at du en dag finder din helt egen Mr. Big – hvis du ikke allerede har gjort det? Selvom serien ikke længere er ny, så har vi stadig lært en masse fra den – som vi stadig tænker over. Her er de 20 ting, Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda har lært os. 

1. Det er vigtigt at spise varieret

Det er ikke nogen hemmelighed, at Carrie Bradshaw ikke er en haj i køkkenet. Den ene gang, hvor hun prøvede at lave mad i sit køkken, fandt hun en mus... Det vil heller ikke komme bag på os, hvis der kun gemmer sig kiks og alkohol bag hendes køkkenlåger. Det betyder dog ikke, at Carrie ikke ved, hvor vigtigt et godt måltid er. Hun bor trods alt i New York, som har ufatteligt lækre spisesteder. 

Et af de bedste tidspunkter i Sex and the City er faktisk, da hun beder om at få en cosmopolitan med i sin drive-thru bestilling. For hvis du spørger Carrie, er du sikker på, hun vil sige, at en cosmo går godt til alt. Det handler jo om at spise varieret. 

Carrie Bradshaw i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

2. At vide, hvad du er værd 

Lavt selvværd kan være et problem blandt mange af os. Vores selvværd kan ofte være alt for lavt, og vi kan nogle gange være lidt for gode til at sige, hvor lidt vi er værd – og at vi ikke er gode nok. Men vi er altså gode nok! Og det siger Charlotte også. Det kan godt være, at hun måske har sagt det, da hun var lidt for fuld på en færge, men det er nu også sandt. Hun er sød, flot og sjov – og det er du også. Så tro på dig selv – og sig til dig selv, du er god nok ligesom de smækre, lækre damer gør i Sex and the City

Charlotte i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

3. Prioritér dig selv først

Nogle vil måske kalde det for at være egoistisk, hvis vi kvinder prøver at gøre noget for os selv. Det kan være, at du er god til at tænke på din søde mand, din chef, dine veninder og din familie – og aldrig på dig selv. Men du skal blive bedre til at gøre det, du har lyst til!

Det er en af de mange ting, som Samantha har lært os. Hun ved nemlig, hvad hun er værd, og hun har bestemt ikke noget problem med at prioritere sig selv. Sådan bør det være for os alle – for vi er alle nogle seje og strong, independent women

4. Det er okay at have uforpligtende sex

Vi kvinder bør ikke få dårlig samvittighed over at have sex – heller ikke, hvis det er uforpligtende. Hvis mænd ikke har dårlig samvittighed over det, hvorfor skal vi så? Samantha er også et yderst godt eksempel på, at vi bør være stolte over vores kroppe og seksuelle behov. 

5. Find ud af, hvad dine behov er 

En anden god ting, Samantha har lært os, er at fortælle, hvad vores behov er. Kærlighed er eksempelvis at acceptere vores partner, som han eller hun er – trods forskelligheder. Det prøver Samantha virkelig også med James, som hun faktisk er ret så glad for. Hun prøver at få det til at fungere, selvom der er et lille problem. Men problemet viser sig bare at være en deal-breaker for Samantha. 

Det er vigtigt, at vi i et forhold giver plads til hinanden og ikke dømmer den anden person. Men nogle gange bliver vi også nødt til at tænke på vores egne behov. For har du ligesom Samantha heller ikke lyst til at leve med en seksuel frustration resten af dit liv? Så bør du i stedet for lytte til dig selv og anerkende dine behov!

Samantha i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

6. Nogle gange bliver vi liiige nødt til at købe nye sko

Vi kan vist godt blive enige om, at Carrie er afhængig af sko – men hvem er ikke det? Sneaks, højehæle og sandaler – nogle gange hjælper det bare at købe nogle nye sko og forkæle os selv!

7. Det er vigtigt at motionere

Igen har vi fået et godt tip fra vores fitnessguru, Carrie Bradshaw... Hun har nemlig fortalt os, hvordan vi kan dyrke cardio, selvom vi hader det. Lad os sige, at du virkelig hader at løbe, ikke har råd til et fitnessmedlemskab, eller du bare ikke gider. Det er faktisk ikke ensbetydende med, at du behøver at droppe cardiotræningen. 

Hvis du shopper lige så ivrigt som Carrie, så kan det blive til din nye træningsmetode. Tænk over det. At gå fra butik til butik i nogle timer, så har du vupti lige gået syv kilometer. Og måske løber du endda ind i en butik med udsalg? Hvis du ikke føler, at det er nok træning, er poserne i dine hænder faktisk med til at træne dine armmuskler – win win

Carrie Brashaw i Sex and the City
© Giphy

8. Det er lige meget, hvad andre tænker

Det kan nogle gange være svært at lade være med at tænke over, hvad andre mon tænker om os. Men endnu en gang har Samantha givet os et godt råd. Hun lever sit liv på sine egne termer, og hun lader ikke nogle bestemme, hvad hun bør gøre. Så hvis du er glad, bør du være ligeglad med haters og leve dit liv, som du vil leve det.

9. Nogle gange bliver du nødt til at tilgive 

Vi laver alle sammen fejl – det samme gør både kvinderne og mændene i Sex and the City. Uden tilgivelse ville forholdene ikke fungere. Det ville betyde ingen Carrie og Mr. Big, Charlotte og Harry, Miranda og Steve eller Samantha og Smith. Nogle ting er bare værd at tilgive – så længe forholdet er godt og sundt for os.  

10. Vær ærlig

Det er ikke kun Samantha, der er god til at sige tingene ligeud. Miranda er nemlig også yderst god til det til tider. I tredje sæson bliver vi introduceret til Magda, der er Mirandas ukrainiske rengøringskvinde. Magda gør tingene på sin måde, og Miranda er faktisk også fint tilfreds med hende. Men efter at Magda udskifter Mirandas vibrator med en statue af Jomfru Maria, får Miranda ellers sagt sin ærlige mening til Magda... 

Nogle gange kommer vi bare længere med at være ærlige – også selvom det kan virke grænseoverskridende. 

Miranda i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

11. Vær positiv 

Det kan godt være, at Charlotte til tider er en smule naiv, men hun er nu også ret positiv anlagt. Hun er trods alt en håbløs romantiker. Og selvom hun har nogle veninder, der er det omvendte – Miranda, der er pessimistisk, Carrie, der er overdramatisk og Samantha, der er rap i replikken – formår Charlotte stadig at holde humøret højt. Vi kunne nu alle sammen godt bruge lidt af Charlottes tankegang. For med alt den negativitet, vi nogle gange møder i vores dagligdag, vil det være rart at kunne se mere positivt på tingene. 

12. Fortæl personen, du elsker, at du elsker ham eller hende

Det er ikke nogen hemmelighed. Mr. Big ikke var Mr. Perfect... Han brugte trods alt det meste af sæsonerne på at lege rundt med Carries følelser. Han havde en affære med hende, forlod hende i Paris – og ved alteret. Men han havde også sine gode øjeblikke. En ting, han lærte os, var, at hvis du elsker en, så skal du fortælle personen det. Fortæl, hvordan du føler, for du får måske ikke chancen igen. Og lige meget hvad han gjorde mod Carrie, elsker vi ham stadig – han er jo trods alt Mr. Big. 

Carrie og Mr. Big i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

13. En prut ødelægger ikke et forhold

Vi prøver til tider kun at vise vores bedste sider til vores kæreste. Men nogle gange kan en lille prut godt komme til at slippe ud – ligesom den gjorde for Carrie foran Mr. Big. Carrie var sikker på, at det ville ødelægge deres forhold, og hun turde ikke se Mr. Big – hvilket var ufatteligt sjovt at se, for nogle af os vil højst sandsynligt godt kunne relatere til hende. 

Men hvis en prut endelig slipper ud, så betyder det blot, at vi føler os trygge nok i det forhold, vi er i. Og værre er det altså ikke at kunne grine af det nogle dage efter. 

14. Du kan ikke skynde på kærligheden 

Du bliver bare nødt til at vente på den. Det bedste er at ignorere det pres, der er fra alle andre omkring dig – hvis der er et. Prøv bare at se på Charlotte. Hun var opsat på at finde sin eneste ene og leve et perfekt liv, at hun giftede sig med Trey MacDougal...

Så måske er det bedre bare at tro på, at kærligheden nok selv skal opsøge os. Det skete jo for Mr. Big og Carrie.

Charlotte i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

15. Udseende betyder ikke alt 

Det kan nu godt være, at der er en masse uimodståelige lækre mænd med i serien (eksempelvis Bradley Cooper og Matthew McConaughey). Men når det kommer til den ægte kærlighed, er udseende altså ikke alt. Charlotte troede heller ikke, at hun ville ende op med Harry, men de fik deres happily ever after. Så prøv at lade være med at dømme nogle på deres udseende, for det kan være, du bliver positivt overrasket. 

16. Vær forberedt på dårlige dates

Hvis du er single, kan du godt forvente, at du vil opleve et par dårlige dates – ligesom i Sex and the City. Det kan dog godt være, at de slet ikke er lige så slemme som dem. For der var nogle af mændene i serien, som virkeligt var something out of this world... Du kan altid prøve at sammenligne din date med Brad, der ikke kunne kysse Charlotte uden også at slikke hende i ansigtet... 

17. Kærlighed er ikke altid simpel

Og det er serien virkelig et godt eksempel på. Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda går igennem hjerteskærende kæresorger og usunde forhold. Nogle er utro, bliver ignoreret og andre bliver skuffet. Ja, selv Carrie og Mr. Bigs forhold var en hård kamp at få til at fungere. Men hvis kærligheden er det værd, så skal vi kæmpe for den – også selvom det kan være udmattende.

18. Nogle gange virker det til, at alle er idioter

Det er ikke alle dage, der er lige gode – også i Sex and the City. På de dårlige dage er det nogle gange lidt for let at være pessimistisk og mene, at alle er nogle idioter. 

Richard var Samantha utro, Carrie slog op med Aidan (to gange – vi er stadig triste over det), og Mr. Big forlod Carrie ved alteret... Så det er let at holde fast i det negative og være sure på dem. Men selvom det er svært, er vi nødt til at lade vores fortid ligge. For vi kan jo alle sammen være idioter til tider. 

Samantha i Sex and the City
© Darren Star Productions, Home Box Office, Rysher Entertainment

19. At begå fejl er ikke verdens ende

Vi laver alle sammen fejl, og vi lærer alle sammen af dem. Det er i princippet også nogle gange den bedste måde at lære på – selvom det ikke altid virker retfærdigt. Hvis Charlotte ikke var blevet skilt fra Trey MacDougal, havde hun aldrig mødt Harry. Nogle gange er en fejl faktisk det bedste, der kan ske for os.  

20. Dine bedste veninder vil altid være der for dig

Lige meget hvad der end skete, var Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda der altid for hinanden – gennem tykt og tyndt. Det kan godt være, at du vil møde et par søde mænd i dit liv, men nogle gange er de ægte soulmates faktisk dine veninder.

Carrie har også sagt: “They say nothing lasts forever… Dreams change, trends come and go, but friendships never go out of style.” For vi kunne ikke undvære vores veninder. Det kan faktisk være, at du snart bør invitere dine bedste veninder ud til en omgang cosmopolitans!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori