High School Musical
© Disney+

7 nostalgiske scener fra High School Musical, du aldrig nogensinde glemmer

Sad du og veninderne også klinet til skærmen tilbage i de gode, gamle 00'ere?

16. januar 2023 af Rie Louise Kirkebjerg

Du var en time og 38 minutter i himlen, da du som teenager i 00'erne første gang så Disney-filmen High School Musical. En film, der var fyldt med ALT godt: Søde basketfyre, drama, teenageproblemer, kærlighed og sange, der seriøst var klistret fast i dit hoved hele folkeskoletiden. 

Saml veninderne – og se filmen igen!

Hvis du var teenager i 00’erne og vil have et flashback til den søde, hormonfyldte tid, så saml da lige dine veninder, og få et gensyn med skønne Troy Bolton, smukke Gabriella Montez, søskendeparret Sharpay og Ryan Evans, Chad Danforth og alle de andre fra High School Musical (og husk, at der er tre film, hvilket kræver masser af lækre snacks til venindeaftenen)!

Du kan også gense nogle af de allerbedste scener fra 2006-filmen lige her. Og hey, husk at synge med – det ved vi, du kan!

1. The Start Of Something New

High School Musicals allerførste sang sparker selvfølgelig vores yndlings teenagefilm i gang med et brag. Det er første gang, vores crush Troy og gudesmukke Gabriella mødes, og som om vores teenageliv dengang ikke var forstyrret og nervepirrende nok, skal de to unge mennesker SYNGE sammen. Heldigvis går det godt, og en karaoke-duet nytårsaften på en gammel skærm med (en ret så cheesy) pink baggrund er simpelthen starten på kærlighedshistorien. Årh! 

2. Get'cha Head In The Game

Du drømte måske også om en fyr i rød baskettrøje – som kunne synge! Ligesom Troy og basketholdet i High School Musical. Scenen, hvor basketholdet synger Get'cha Head In The Game, glemmer vi aldrig – og så må den have været lige så svær at optage, som den er übernice! Tænk over det – 12 teenagefyre i en gymnastikhal fyldt med bolde? Det kan kun have været ustyrligt og udfordrende!

3. What I've Been Looking For

De overdramatiske tvillinger Sharpay og Ryan Evans skal fremføre et show til vintermusicalens audition. Med livlige (og synkrone) dansemoves, kæmpe Colgate-smil og lettere dramatisk skuespil, charmerer de dramalæreren – og selvom vi altså IKKE brød os om kontrollerende Sharpay og Ryan, som fulgte efter hende som en lille hund, glemmer vi aldrig denne scene fra High School Musical

4. Stick To The Status Quo

En af de allerefedeste scener i 00'er-filmklassikeren er, da HELE skolen bryder ud i sang midt i kantinen. Her afslører en basketfyr, at han bager (ja, scones, kanelsnegle og hele molevitten!), og en nørd fortæller, at hun elsker hip hop. De gør i den grad op med klichéer og fordomme om de ellers så isolerede grupperinger på skolen. Og vi elsker det (stadig)!

5. Bop To The Top

Det karakteristiske søskendepar gør det igen. Denne gang er deres dansemoves helt igennem heftige, og selvfølgelig har de også en glitrende guld-stige med på scenen. Scenen afsluttes med, at Ryan smider sin hat ud i mængden af entusiastiske fans (okay, der sidder nærmere syv end 50 personer, og de klapper nærmest ikke...), men både dramalæreren og tvillingeparret er glade og stolte.

6. We're Breaking Free

Gabriella er nervøs, da hun skal synge sammen med Troy foran en hel sal propfyldt med mennesker, og en sort klap går ned. INGEN lyd kommer ud af hende, da hun starter showet, men Troy får hende på bedre tanker, og de synger duetten sammen, hvilket (stadig!) giver os kuldegysninger helt nede fra tæerne og op. 

Prøv selv, om du kan høre sangen uden bare at få en lillebitte smule kuldegysninger (og uden selv at synge med, for du kan seriøst – og overraskende nok – stadig teksten!)

7. We're All In This Together

“Together… together… together everyone!” Kom nu – hvis du var teenager i 00’erne kan du selvfølgelig synge videre på sangen, der afslutter filmen med et brag. Måske du endda stadig kan huske den ikoniske dans fra denne scene?