Mand | Tårer | Chok
© Universal Pictures, Blumhouse Productions, QC Entertainment, Monkeypaw Productions, Dentsu, Fuji Television Network

8 overbevisende grunde til, at du skal se filmen Get Out, selvom du hader gysere

Og du behøver slet ikke at lukke øjnene, for der er lækkert eyecandy

14. april 2018 af Amalie Kjær Boel

Er du en af dem, der bare ikke er fan af gysere og altid sidder med hænderne eller en pude for øjnene, hvis du er blevet tvunget til at se en? Du er selvfølgelig ikke den eneste, som er ved at tisse i bukserne hver eneste gang, der kommer et chok i en film. Men ville det ikke bare være vildt fedt at kunne se en gyser, selvom du hader dem? Get Out er i hvert fald en af vores helt store gyserfavoritter. Måske kan det også blive din, efter du har læst disse otte overbevisende grunde til, hvorfor du skal  se den. 

1. Filmen blev nomineret til fire Oscars og vandt én

Ikke nok med at filmen har fået en masse positiv omtale, så var Hollywood også vild med den. Den blev endda nomineret til Best Motion Picture of the Year (2018) – hvilket er ret så imponerende, når vi har at tale om en gyser. Derudover blev instruktør Jordan Peele nomineret til bedste instruktør og bedste manuskript (som han vandt for!) – så der er altså ikke tale om en dårlig gyser her! 

2. Den er samfundsrelevant

Til en screening (en af de første fremvisninger) af filmen fortalte instruktør Jordan Peele, at han skrev manuskriptet under den første periode, hvor Barack Obama var præsident. Dengang, hvor folk i blandt andet USA, troede, at racisme var en del af fortiden – og ikke nutiden. Peele troede ikke, at nogen ville være interesserede i manuskriptet, så han holdte det egentlig bare tæt til ind til sig selv til at starte med. Men med tiden startede der en diskussion i forhold til vold mod afroamerikanerne, hvor Black Lives Matter Movement (de lavede kampagner, der var imod vold og racisme) begyndte at tage form. Det var her, at han vidste, at det var tid til at lave filmen. 

3. Det er i princippet mere en psykologisk thriller

Gyser og gyser... Der er intet Saw eller The Conjuring-agtigt over den – tværtimod! Uden at give for mange spoilers, er der en lille smule blod med i den og et enkelt chok eller to. Men ellers er det mere psyken, der er i fokus. Den indeholder selvfølgelig en masse spænding og neglebidning, men intet der får os til at skrige eller gemme os bag en masse puder. Så hvis du elsker psykologiske thrillers og spænding, så bør du altså lige overveje den en ekstra gang – og ellers kan du altid se den, når det er lyst udenfor! 

4. Den har fået 99 procent rating inde på Rotten Tomatoes

Ikke nok med at den har scoret en høj rating – den var også den film på Rotten Tomatoes (ratingside ligesom Imdb), der blev nævnt til at være den bedst ratede film i hele 2017. Derudover har den fået 7,7 inde på Imdb, hvor over 290 tusinde har været inde at afgive deres vurdering. Det er altså ret imponerende, når vi taler om en gyser – så det er helt klart en gyser, du skal se

5. Daniel Kaluuya

Denne godte er simpelthen en fryd for øjet! Ikke nok med at han er lidt sød at se på, så spiller han suverænt godt – han blev endda nomineret til en Oscar for bedste mandelige hovedrolle i 2018. Du vil ikke komme til andet end at sidde helt ude på kanten af stolen og heppe på ham gennem hele filmen. Og hvis du tænker, at du har set ham før, er det højst sandsynligt i Black Panther, hvor han spiller sammen med ufatteligt lækre Michael B. Jordan.  

6. Den har lavet amerikansk historie

På baggrund af filmens succes er Jordan Peele den første afroamerikanske forfatter, producer og instruktør, der har tjent mere end 100 millioner dollars i sin debut film. Derudover formåede Peele også at være den første afroamerikaner, der vandt en Oscar for bedste manuskript – det er altså ikke en helt ligegyldig film, vi har med at gøre her!

7. Den har en dybere mening

Igen, uden at spoile alt for meget, så er budskabet også en af de essentielle grunde til, at du virkelig bør overveje at se den! Der står noget vildt i en scene – der er lidt out of this world. Instruktøren forklarer det som The Sunken Place (du må se filmen for at finde ud af, hvad det er), der skal betyde, at vi ingen indflydelse har i samfundet. Og lige meget hvor meget vi skriger, så gør samfundet os tavse. Det lyder måske lidt weird, men det vil give mening, den dag du endelig ser denne fantastiske gyser. 

8. Har du set traileren?

Forhåbentligt er du blevet mindre bange for at se Get Out nu. Men hvis du stadig mangler den sidste overbevisende grund, så får du her traileren. Eftersom vi har set den (og elsker den), så vil vi bare lige påpege, at den slet ikke er lige så uhyggelig, som den ser ud. Hvis du ikke tør se den alene, kan du altid invitere din kæreste eller veninde over på filmaften – for Get Out ligger nemlig inde på Viaplay. Vi ønsker dig en rigtigt god fornøjelse! 

Kilde: IMDB/Hollywood Reporter

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.