Eleven i Netflix serien Stranger Things og Carrie i serien Homeland
© 21 Laps Entertainment, Monkey Massacre / Teakwood Lane Productions, Cherry Pie Productions, Keshet Broadcasting, Fox 21, Showtime Networks

8 fede Netflix-serier (som både du og din kæreste bliver afhængige af)

Hvis I har svært ved at finde en serie at se sammen (eller bare mangler en ny), har vi 8 skarpe bud her

9. maj 2018 af Sarah Lyster Nielsen og Amalie Kjær Boel

Du og din kæreste vil gerne se en god serie på Netflix, men det er altså ikke altid lige nemt at blive enige om, hvad I skal se – han gider åbenbart ikke se Grey’s Anatomy (igen), hvilket du altså ikke forstår. 

Men fat mod – vi har nemlig samlet otte supercool serier i forskellige genrer, som kan ses på Netflix, så I kan vælge én, som I begge to kan lide. Nemmere bliver det ikke!

1. Breaking Bad

Breaking Bad er serien for jer, hvis I godt kan lide action men på en lidt anderledes måde. Serien handler nemlig om en skolelærer, der underviser i kemi, som finder ud af, at han lider af uhelbredelig lungekræft. Og for så at sikre sin families fremtid, begynder han at lave og sælge crystal methamfetamin (som i serien går under udtrykket crystal meth til tider) sammen med en af sine tidligere elever.

Det lyder måske en smule anderledes, men vi kan ikke andet end stærkt anbefale den! Så frem med popcornene, og gør jeg klar på en serie, I vil sluge råt. 

Walter i serien Breaking Bad
Breaking Bad er en utrolig spændende serie.© High Bridge Productions, Gran Via Productions Sony Pictures Television, American Movie Classics


2. Brooklyn Nine Nine

Hvis I elsker sjove serier, skal I se Brooklyn Nine Nine. Det er en politiserie, men den er seriøst sjov, især på grund af Andy Samberg (fra The Lonely Island), som spiller hovedpersonen Jake Peralta. Det kunne være ligesom hvilken som helst anden politiserie, men denne her er bedre, fordi der er et vanvittigt godt cast, som tager sindssygt meget pis på sig selv. 

Så hvis I leder efter en serie, hvor I kan komme til at græde af grin, er dette serien for jer! Afsnittene varer heller ikke mere end blot 20 minutter per afsnit. 

3. Stranger Things

Du kender højst sandsynligt Netflix’ originale serie Stranger Things. Ellers har du her en lækker appetizer. 

Serien foregår i landsbyen Hawkins, Indiana, i 1980’erne, hvor der på Hawkins National Laboratory i al hemmelighed forskes i det overnaturlige, og der udføres forsøg på mennesker. Ved et uheld har de åbnet en portal ind til en anden dimension, “the Upside Down”, og det påvirker hele byen, heriblandt en flok børn, der leder efter drengen Will, som er blevet kidnappet af et væsen fra den anden dimension.

Hvis du og din kæreste endnu ikke har set Stranger Things, bør I helt sikkert se den som den næste. 

Millie Bobby Brown og Eleven i Netflix serien Stranger Things
Vi kan helt klart anbefale serien Stranger Things!© 21 Laps Entertainment, Monkey Massacre

4. Prison Break

Dette er en rigtig god kæresteserie at se. Ja, det er faktisk en af de 15 bedste serier på Netflix. Der er fart over feltet, lækre mænd at se på og I vil ikke kunne andet end sidde helt ude på kanten af sofaen. Den handler om Michael Scofield (lækre Wentworth Miller), der vil forsøge at smugle sin bror ud af fængslet ved selv at ende derinde med ham. Første sæson er helt sikkert en af de allerbedste sæsoner, der findes – af alle serier.

5. Mindhunter

Er I også lidt fascinerede af seriemordere og deres motiver – og hele mysteriet bag? Så er Netflix’ Mindhunter lige noget for jer. To FBI-agenter begynder i 1970’erne at besøge seriemordere i fængsler for at finde ud af, hvad der driver dem, og hvorfor de har gjort, som de har gjort. Det er ret interessant at følge med i deres opdagelser – især fordi begrebet “seriemorder” slet ikke findes endnu.

Det kan godt være, det lyder en smule kedeligt, fordi den foregår tilbage i 70’erne, men det er den bestemt ikke! Hvis I elsker mysterier, er det lige serien for jer to. 

To politibetjente i Netflix serien Mindhunter
Hvis I elsker mysterier, er Mindhunter lige noget for jer to. © Denver and Delilah Productions, Netflix, Panic Pictures (II)

6. Black Mirror

Black Mirror er en britisk science fiction-serie, som foregår i en alternativ, men nær fremtid, hvor teknologien styrer showet. Serien viser de mørke sider af teknologien, og det kan godt være lidt skræmmende – hovedsageligt fordi du sidder tilbage med en fornemmelse af, at det måske godt kunne ske, hvis vi ikke passer på. 

Hvis du og din kæreste ikke helt kan overskue en serie, der har fem sæsoner med hver 21 afsnit og hele tiden skulle huske, hvad der skete sidst, er Black Mirror et rigtig godt alternativ! Det er nemlig sådan, at hvert afsnit fungerer som en minifilm – der ikke hænger sammen med det næste afsnit. Så det er jo egentlig en win-win for jer. 

7. Homeland

Hvis I elsker drama, serier om USA, personer der tydeligvis er ved at falde fra hinanden, og familier i den grad har brug for hjælp – så er Homeland serien for jer! Serien følger den kvindelige hovedperson, Carrie, der arbejder i en afdeling i CIA – og et terrorangreb på USA. Serien forholder sig til al-Qaeda, heltemodtagelser og terrorister. For hvem er i sidste ende de gode og de onde – er det som vi tror? 

Carrie i serien Homeland
Elsker I drama? Så er Homeland sikkert lige jer. © Teakwood Lane Productions, Cherry Pie Productions, Keshet Broadcasting, Fox 21, Showtime Networks

8. Peaky Blinders

Serien foregår i Birmingham, England, efter Første Verdenskrig, og den handler om banden Peaky Blinders, der styrer byen – men altså, de er lidt the good guys, fordi de er bedre end regeringen. Det siger vi i hvert fald til os selv! 

Så hvis I er vilde med historiske serier, mafia og spænding, skal I se Peaky Blinders. Og hvis du stadig mangler det sidste at få dig overtalt, er der virkelig mange sprøde mænd at se på – så som Gillian Murphy og Tom Hardy. Det bliver et stort ja-tak herfra! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.