Robert Pattinson i Water for Elephants
Robert Pattinson i sin rolle i Water for Elephants © Fox 2000 Pictures, 3 Arts Entertainment, Flashpoint Entertainment

Her er alle de film som Robert Pattinson har været med i – selv tak!

Hele 35 film – det er ik' så ringe endda!

28. august 2020 af Amalie Remmer Kildebro

Udover at Robert Pattinson er blevet kåret til at være verdens flotteste mand (rent videnskabeligt) – en konklusion vi 100 procent kan bakke op om uden nogle former for klager – så er han også en fænomenal skuespiller. 

Vi husker ham nok bedst for rollerne som magiske Cedric Diggory i Harry Potter-filmatiseringerne og vampyren Edward Cullen i Twilight-sagaen (som vores teenagehjerter aldrig vil glemme). 

Robert Pattinson er dog en erfaren herre, som har været i filmindustrien længe – hele 35 film står der på hans CV. Derfor har vi valgt at samle en liste over ALLE de film, som han har medvirket i indtil videre. Selv tak. 

2004

 • Vanity Fair – I sin første rolle spiller Robert Pattinson den unge bachelor Rawdy Crawley i dette historiske drama, og så spiller han endda over for selveste Reese Witherspoon – ikke så ringe for sin første rolle! 
 • Curse of the Ring Okay, i denne film medvirker Robert Pattinson som en mindre birolle – MEN vi får stadig chancen for at se ham i middelalder-kostume (inklusiv langt hår og pandehår...)

2005 

 • Harry Potter og Flammernes Pokal – Vi husker (selvfølgelig!) alle sammen Robert Pattinson i rollen som den mystiske Hogwarts-hunk Cedric Diggory i den fjerde Harry Potter-film. Hvis han dog bare havde været med i flere af filmene – så ville de muligvis have været ENDNU bedre! (Hvis dette altså er muligt...) 

  2006

  • The Haunted Airman – I denne thriller spiller Robert Pattinson en skadet militærpilot (en mand i uniform er jo altid godt), som begynder at miste sin forstand, da han bliver ført hen til et (mega) uhyggeligt hospital. En yderst creepy film, må vi sige!
  Robert Pattinson som Cedric Diggory i Harry Potter og Flammernes Pokal
  Robert Pattinson som Cedric Diggory i Harry Potter og Flammernes Pokal.


  © Warner Bros., Heyday Films, Patalex IV Productions Limited

  2007 

  • The Bad Mother's Handbook – Her spiller Robert Pattinson en uvant rolle (for ham i hvert fald) – nemlig en stille og akavet teenage-dreng. Men hvad kan vi sige – still hot though...

  2008

  • How to be – Robert Pattinson har i denne komedie hovedrollen som en deprimeret (og yderst cute) britisk musiker i London, som hyrer en canadisk self-love coach til at hjælpe ham ud af sin depression. 

  • Little Ashes – Her fik Robert Pattinson æren af at spille selveste Salvador Dalí i den filmatiserede biografi.

  • Twilight – Robert Pattinson begyndte for alvor at knuse pigehjerter i den første Twilight-film som den mystiske, glitrende vampyr Edward Cullen – og det er jo noget, vi sent glemmer, ik’?     

  2009

  • The Summer House – En romantisk kortfilm og en lille rolle til Mr. Pattinson, men vi får stadig glæden af hans charmerende væsen hen imod slutningen…

  • The Twilight Saga: New Moon – Et tiltrængt gensyn med vampyren Edward Cullen i New Moon. Det var her, vi for alvor skulle tage den sværeste beslutning i vores teenageliv hidtil – nemlig: Team Edward eller Team Jacob? Argh!  

  Robert Pattinson i Water for Elephants
  Robert Pattinson i rollen som den unge dyrelæge Jacob i Water for Elephants. © Fox 2000 Pictures, 3 Arts Entertainment, Flashpoint Entertainment

  2010 

  • Remember Me Dette romantiske drama er uden tvivl en film, som bringer tårerne frem: to unge mennesker forelsker sig, men de har begge traumer med i bagagen fra tidligere – kan de overkomme deres forskelligeheder og blive sammen? 

  • The Twilight Saga: Eclipse Here we go again! Edward Cullen kommer tilbage i vores liv med den tredje Twilight-film i sagaen, og her skal Bella Swan for alvor vælge mellem Edward og Jacob, men har hun nogensinde været i tvivl? Det har vi i hvert fald ikke! 

  • Love & Distrust – Robert Pattinson medvirker kort, men godt (som altid jo), i denne samling af romantiske kortfilm.  

  2011

  • Water for Elephants Som den unge dyrlægestuderende Jacob står Robert Pattinson igen over for Reese Witherspoon i denne romantiske film omkring forbudt kærlighed – og så finder filmen sted i et cirkus, what's not to like?  

  • The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 – Edward Cullen er tilbage (igen, igen) i Breaking Dawn, hvor han endelig bliver gift med Bella Swan (Go Team Edward!), og vi kunne sagtens vænne os til synet af Robert Pattinson i et lækkert jakkesæt.

  Robert Pattinson i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
  Ak, Team Edward eller team Jacob? Svær beslutning!© Summit Entertainment, Temple Hill Entertainment, Sunswept Entertainment

  2012

  • Bel Ami – I denne film spiller Robert Pattinson Georges Duroy, som manipulerer og forfører rigmandskvinder for at få større magt og social status i Paris. 

  • Cosmopolis – Her er Robert Pattinson en self-made tech-billionær, som vil en tur til sin sædvanlige frisør, men alt går ikke efter planen, og han han oplever en side af Manhattan, som han i sin vildeste fantasi aldrig kunne have forestillet sig. 
  • The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 – Sidste Twilight-film… behøver vi at sige mere? Her ender en æra af vores yndlingsvampyrfilm, og vi må sige farvel til én af vores yndlingsvampyrer (Ja, én af dem, vi må jo ikke glemme Ian Somerhalder!)

  2014

  • The Rover – Denne dramatiske sci-fi tager handling 10 år efter et globalt økonomisk kollaps, hvor hovedperson Eric jagter en gruppe af forbrydere, som har stjålet en af hans mest værdifulde ejendele – hans bil. Robert Pattinson er en af tyvenes bror, som Eric fanger undervejs, og sammen drager de ud på en mission om tilbagevinde bilen.

  • Maps to the Stars – Denne dramatiske komedie tager sted i centrum af Hollywood, hvor en familie desperat søger efter berømmelse. Her ser vi Robert Pattinson i rollen som Jerome Fontana – en limo-driver, som former et venskab med en af familiens døtre – sådan en ven gad vi godt have! 

  Robert Pattinson i The Rover
  En meget intens Robert Pattinson i The Rover.© Porchlight Films, Lava Bear Films, Blue-Tongue Films

  2015

  • Queen of the Desert – Her ser vi Robert Pattinson i rollen som diplomaten T.E. Lawrence, hvor han spiller over for selveste Nicole Kidman som Gertrude Bell i denne film omkring et arkæologisk eventyr gennem Egypten – og lad os lige sige, at Robert rocker en kamel og en turban meget godt. 

  • Life Robert Pattinson spiller LIFE Magazine-fotografen Dennis Stock, som skal tage billeder af ingen ringere end James Dean – en spændende biografi. 

  • The Childhood of a Leader – Denne film handler om erindringer fra en barndom i Europa under Første Verdenskrig, og her spiller Robert Pattinson (nu med fuldskæg!) en søn af en amerikansk diplomat, som skal navigere igennem livet, imens verden er i krig. 

  2016

  • The Lost City of Z – I denne film møder vi Robert Pattinson som Henry Costin, der drager ud på et spændende og nervepirrede eventyr sammen med sin kammerat Percy Fawcett for at finde en forsvunden by i midten Amazon-junglen – og Robert Pattinson bærer et helt andet look, end vi er vant til, i denne film! Helt klart et kig værd. 

  Robert Pattinson og Nicole Kidman i Queen of the Desert
  Robert Pattinson og Nicole Kidman spillede overfor hinanden i Queen of the Desert. © Benaroya Pictures, H Films, Raslan Company of America

  2017

  • Good Time – (En blond!) Robert Pattinson kæmper sig ihærdigt igennem New Yorks kriminelle underverden i denne nervepirrende krimi-thriller for at få sin lillebror ud af fængsel efter et mislykket bankrøveri.

  • Fear and Shame – Endnu en kortfilm, men frygt ej – for denne handler nemlig fuldstændig kun om Robert Pattinson. En must-see, hvis du er en super-fan!

  • Oneohtrix Point Never: the Pure and the Demand – Her optræder Robert Pattinson i en musikvideo (jeps, du læste rigtigt) med Oneohtrix Point Never ft. Iggy Pop. Musikvideoen er i forlængelse af filmen Good Time, som har en alternativ slutning.

  2018

  • Damsel  I denne film tager vi afsted til det vilde vesten, hvor Robert Pattinson som cowboy begiver sig ud på en rejse tværs over den amerikanske prærie for at gifte sig med sit livs kærlighed – men undervejs opstår der nogle uforudsete forhindringer. Robert Pattinson som cowboy? Det er bare om at trykke play! 

  • High Life – Her spiller Robert Pattinson en alenefar, hvor han og sin datter – under et reproduktionseksperiment – bliver sendt ud i rummet, men undervejs kolliderer rumskibet...

  Robert Pattinson i Damsel
  Se lige den pony! Robert Pattinson som cowboy i filmen Damsel. © Strophic Productions Limited

  2019

  • The Lighthouse – Filmens handling ligger lidt i titlen – filmen handler nemlig om to fyrtårns-passere, som prøver at bibeholde deres forstand, imens de passer på et fyrtårn på en øde, isoleret ø, der ligger langt væk fra nogen som helst form for civilisation. Og så er filmen i sort-hvid – ret interessant! 

  • The King – I denne Netflix-film spiller Robert Pattinson den nådesløse The Dauphin, arving til den franske trone, i en tid med krig mellem Frankrig og England. Et yderst spændende historisk drama – og så ser vi igen Robert med blond hår (eller måske er det mere leverpostej?) 

  • Waiting for the Barbarians – Heldige os! I denne film medvirker Robert Pattinson OG Johnny Depp – det klager vi ikke over! Filmen finder sted i det 19. århundrede, hvor en udstationeret dommer i en asiatisk koloni begynder at tvivle på det britiske imperium. 


  2020

  • The Tenet – Robert Pattinson spiller i denne film spion, hvilket faktisk er hans første rigtige rolle som actionstjerne! Filmen blev kendt som noget af en hjernevrider, hvor den navnløse hovedperson (John David Washington) skal redde verden med kun et enkelt ord: "Tenet". 

  • The Devil All the Time – I dette grove mordmysterie spiller Robert Pattinson en manisk (men lækker) prædikant fra Ohio. Hvis du gerne vil se Robert Pattinson flippe fuldstædigt ud og spille virkelig ondskabsfuld, så er dette filmen for dig!

  2022

  • The Batman – I 2022 har Robert Pattinson fået enorm stor ros for sin rolle som Bruce Wayne, der er bedre kendt som Batman. Filmen er lang, men den er det hele værd, når han nu formår at spille rollen så godt. 


  Kilder: EveningStandard, IMDb