Daenerys Targaryen fra Game of Thrones sæson 8
Mon det bliver Daenerys Targaryen, der sidder på tronen, når slaget er afgjort? © Home Box Office (HBO), Television 360, Grok! Studio, Generator Entertainment, Bighead Littlehead

Her er alt, du skal vide om Game of Thrones sæson 8

Vi ELSKER tanken om ekstra lange afsnit!

1. februar 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Winter is coming – og denne gang er det for real! Inden længe har den spritnye sæson af vores allesammens yndlingsserie premiere, og som du formentlig allerede ved, så er det jo desværre den sidste af slagsen. Så mon ikke vi kan forvente en sæson ud over det sædvanlige?

Vi har i hvert fald allerede ryddet kalenderen fra april og frem, hvor vi skal sidde klistret til skærmen, og vi kan næsten ikke vente – slet ikke efter at have set den nye teaser til sæson 8, der seriøst giver os gåsehud! Hvis du har det ligesom os, så kan du i mellemtiden fordrive ventetiden med alt det, du skal vide om Game of Thrones sæson 8. 

OBS: Der kan være spoilers i artiklen.

1. Premieredagen for Game of Thrones sæson 8 er fastlagt

Den måske allervigtigste fact, du skal vide som dedikeret Game of Thrones-fan, er selvfølgelig, hvornår serien har premiere. Så hold godt fast og vær parat til stormen, for GOT får premiere 14. april 2019 – og det er jo (heldigvis) om ikke så længe! 

2. Der vil i alt komme seks episoder 

Den måske mest triste fact, vi kommer med, er, at der kun vil komme seks episoder af Game of Thrones sæson 8 (hvilket jo efter vores mening er ALT for få). Folkene bag begrunder det med, at det indholdsmæssigt gav mest mening, at der i de sidste to sæsoner i alt ‘kun’ skulle være 13 episoder. Det var også grunden til, at der i sæson 7 kun var syv afsnit. Men...

3. Episoderne vil vare længere end normalt

... Og det er jo en fantastisk nyhed! Ifølge Variety har bossen bag HBO, Richard Plepler, fortalt, at hver episode føltes som en film: “Det er imponerende. De har lavet seks film. Den oplevelse jeg havde, da jeg så episoderne, var: ‘Jeg ser en film’”.

Vi kan altså – til trods for de få afsnit – glæde os over, at der stadig vil være mange timers Game of Thrones i vente! 

4. Du kan forvente (endnu) vildere scener i sæson 8

... Forstået på den måde at der ikke er lagt låg på budgettet for den kommende sæson! Kit Harrington, der spiller Jon Snow i serien, fortæller i et interview med Huffington Post, at da der er færre afsnit, så er der blevet lagt langt flere penge i hver episode. Så vi kan formentlig godt forvente nogle ret vilde scener i Game of Thrones sæson 8. 

Jon Snow og en af dragerne fra Game of Thrones
Der skrues ekstra op for de (i forvejen) vilde scener i Game of Thrones. © Home Box Office (HBO), Television 360, Grok! Studio, Generator Entertainment, Bighead Littlehead

5. Vi vender eftersigende tilbage til The Dragonpit

Husker du The Dragonpit fra sæson 7? Det var her, at familien Targaryen i sin tid havde sine drager. (Vidste du forresten, at der er helt særlige tanker bag de navne, som Daenerys har givet sine tre drager? Det kan du læse om her.)

I dag (altså Game of Thrones-tid) er The Dragonpit en ruin, som vi sidst så i brug, da Westeros monarker mødes og diskuterer dragemoderens Daenery Targaryens indtræden i Westeros.

Ifølge den spanske fanside Los Siete Reinos, så har myndighederne i Sevilla (som er der, hvor The Dragonpit er optaget) godkendt, at stedet bruges til filmning igen i forbindelse med sæson 8. Spændende, hvad der skal ske denne gang!  

6. Der vil være et stort slag ved Winterfell

Der er vist ingen, der er i tvivl om, at vi har nogle ret store kampe i vente i Game of Thrones sæson 8 – spørgsmålet er så bare: hvem og hvor? Én ting kan vi være næsten sikre på, og det er, at der vil være et stort slag i Winterfell.

Billeder viser, hvordan et helt hold af skuespillere og kamerafolk har været i fuld gang i den nordirske by Toome, der er Winterfells hjemsted. (Dét og andre steder fra Game of Thrones kan du inden længe besøge). Og her kunne det godt ligne, at der er tale om en kamp mellem mennesker – og altså ikke The White Walkers. Måske familien Lannister? 

7. Game of Thrones sæson 8 vil byde på nye roller

… Men formentlig kun nogle mindre nogen af slagsen. Vi ved i hvert fald, at der har været søgt efter en mor, et barn og nogle nordiske skuespillere. Men vi vil også se to lidt større, nye roller, der skal spilles af Marc Rissmann og Danielle Galligan. 

8. Vi kan forvente flere flashbacks

Daernerys afdøde bror Rhaegar Targaryan, der havde et kærlighedsforhold med Lyanna Stark (søster til Eddard Stark), blev vist i flere flashbacks i Game of Thrones sæson 7 – og vi kan godt forvente, at der bliver flere af den slags i sæson 8.

I hvert fald kan det forklare skuespilleren bag Rhaegar, Wilf Scholdings, tilstedeværelse i Belfast, hvor han blev spottet, mens optagelserne til den nye sæson stadig var i gang. Han havde også selv lagt et billede op på Instagram, hvor han hentydede til, at Rhaegar var ‘back in town’. Et billede han dog har slettet efterfølgende… Det afslørede formentlig for meget! 

Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark i Game of Thrones
Et flashback med Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark i Game of Thrones sæson 7. © Home Box Office (HBO), Television 360, Grok! Studio, Generator Entertainment, Bighead Littlehead

9. Nikolaj Coster-Waldau lægger op til en overraskende afslutning

I et interview med Huffington Post i august 2018 fortalte Nikolaj Coster-Waldau, at Game of Thrones ville få en meget tilfredsstillende, men overraskende afslutning. Hvad det helt præcist vil sige, må vi vente at se, men det tegner godt! 

10. Det første officielle billede fra Game of Thrones sæson 8 lover godt

Okay, billedet er jo soleklart opstillet til formålet, men ikke desto mindre viser det to af vores yndlingspersoner stå tæt sammen. Det giver forhåbninger om, at Jon Snow og Daenerys Targaryen fortsætter, hvor de slap…

Hvis du synes, at det er lang tid siden, at du sidst kunne følge med i familien Lannister, Stark og alle de andres kamp om tronen, så kan du få genopfrisket hukommelsen med traileren til sæson 7 af Game of Thrones. Og så kan du glæde dig over, at sæson 8 er lige på trapperne! 

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Læs mere fra samme kategori