Pige der græder | Fyr der bliver kvalt | Døde piger lyver ikke | 13 reasons why | Hannah Baker | Bryce
© Netflix / July Moon Productions, Kicked to the Curb Productions, Anonymous Content, Paramount Television

Anmeldelse: Vi har set sæson 2 af Døde piger lyver ikke! Du kan godt finde kleenexene frem

Men kan Netflix koge mere suppe på historien om Hannah?

16. maj 2018 af Amalie Kjær Boel

Det er nu over et år siden, at Døde piger lyver ikke sæson et kom på Netflix. Ja, vi har faktisk ventet over et helt år på, at sæson to ville komme! Vi har set billeder på Instagram fra settet og skuespillerne, set alle trailerne og fået en premieredato, og nu har vi rent faktisk set sæson to. Men er den så hele hypen værd? Og levede den op til alle vores forventninger? En ting er helt sikkert: Den kræver både is og masser af kleenex!

Kan Netflix koge mere suppe på historien? 

Vi var lidt usikre på, hvordan sæson to ville fortsætte efter den neglebidende sæson et – og efter at (spoiler) Hannah Baker begik selvmord. Hun var trods alt hovedpersonen og stemmen på båndene. Og så var der også lige det, at sæson et var baseret på en bog, der ikke havde nogen efterfølger. 

Så hvordan ville Netflix koge mere suppe på historien – og kunne det lade sig gøre? Ifølge vores store serie-hjerter kunne det godt lade sig gøre! Ikke nok med at Hannah stadig er med, så er der et nyt mysterium at følge. 

Du bliver suget direkte ind i universet igen 

Serien starter med en retssag, der finder sted fem måneder efter, at Hannah begik selvmord. Vi bliver suget direkte ind i universet igen, og vi kan ikke lade være med at smile, når vi ser den første scene med Clay. For let’s face it, han havde det ikke helt nemt i sæson et – for at sige det på en knap så deprimende måde. 

Alle eleverne, der kendte til Hannahs bånd og på en eller anden måde var involveret i hendes død, prøver at komme videre med deres liv – og det virker til, at de ikke længere snakker om Hannah. Men efter at Clay, i slutningen af første afsnit, finder et billede inde i sit skab, hvor der står, at Hannah ikke var den eneste, starter der et nyt nervepirrende mysterium, som alle mere eller mindre bliver påvirket af. 

Ja, vi sad helt ude på kanten af sofaen med munden helt åben hver gang, at nogen blev advaret eller næsten skræmt til døden – og vi overdriver skam ikke! 

Fyr der står ved et skab | Døde piger lyver ikke | 13 reasons why | voldtægt | Bryce
© Netflix / July Moon Productions, Kicked to the Curb Productions, Anonymous Content, Paramount Television

Du kommer til at sluge den råt 

En af de ting, vi var mest interesserede i at vide, var, om Bryce var blevet dømt for at have voldtaget Jessica, hvad der var sket med Alex, efter han havde prøvet at begå selvmord, hvordan Clay håndterede sin hverdag, og hvad der var sket med Justin. 

Vi blev bestemt ikke skuffede, da vi fik svar på det hele! For mens retssagen er i gang, går eleverne stadig i skole, hvor der tildels er mere drama end sæson et – ja, det troede vi ikke helt på selv, men den er skam god nok! 

Sæsonen bliver mørkere og mørkere for hvert afsnit, og vi bliver stadig klogere på Hannah. Ja, faktisk allerede omkring ti minutter inde i det første afsnit finder vi ud af, at Hannah stadig er en del af serien – hvilket vi også så i traileren. Vi havde dog ikke forventet, at det lige var på den måde, at hun ville medvirke på – men vi er vilde med det! 

Jo mørkere den blev, jo bedre blev den, og jo mere opslugt af sæsonen blev vi. Vi slugte den faktisk på blot to dage. Så du kan godt sætte en weekend af til den! 

Dreng der kigger på pige | sidder i et soveværelse | Døde piger lyver ikke | 13 reasons why | Hannah Baker | Clay Jensen
© Netflix / July Moon Productions, Kicked to the Curb Productions, Anonymous Content, Paramount Television

Hvor mange stjerner skal Døde piger lyver ikke sæson to have?

Som sagt så var vi virkeligt overraskede over, at den rent faktisk levede op til vores forventninger – hvis ikke mere endda. Den kan dog ikke helt måle sig med sæson et, men det er tæt på. Du har nemlig ligesom i sæson en lyst til at slå nogle af karakterne, fordi de ikke fatter noget som helst eller bare er røvirriterende – ligesom Bryce. Og råbe af andre, fordi de måske ikke lige bør gøre det, som de har gang i... Men det er måske egentlig det fede ved Døde piger lyver ikke. For det er begrænset, hvad der er af andre serier, der får os til at føle det, som vi føler, når vi ser denne serie. Det bliver fem store stjerner fra os!

Stjerner: ★★★★★☆

Afsnit seks fortjener dog seks stjerner

Der var dog et afsnit, som vi ikke kunne stoppe med at tænke på: Afsnit seks. Det afsnit fortjener virkelig seks ud af seks stjerner – for det skiller sig ud fra alle de andre. Nu er det ikke, fordi vi forventer, du synes det samme, men hvis du elsker romantik og nogle af de andre karakterer, så are you in for a treat! Det er et perfekt afsnit til at spise en masse is og købe en stor pakke kleenex – det er et rigtigt tudeafsnit for de pladeromantiske derude. 

Vi siger rigtigt god fornøjelse! For det er helt klart en must-see serie og sæson. Og hvis du stadig ikke har set traileren til sæson to, så kan du se den lige her

Sæson to har premiere 18. maj på Netflix, så du kan godt begynde at gøre dig klar til at bingewatche! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.