Kvinde der lytter til podcast
Med podcast i ørerne bliver cykelturen ikke så lang. © Getty Images

Vild med spænding? Her er de 10 bedste krimipodcasts

Men pas på – de er stærkt vanedannende

28. september 2021 af Amalia Kristiansen og Rie Louise Kirkebjerg

Podcasts boomer, og de er blevet virkelig populære at lytte til. Det er nemt at lytte til podcasts, mens du cykler til arbejde, vasker tøj eller bare slapper af på sofaen (og det kan podcasts jo være en god undskyldning for). Så selvom det er lækkert at slænge sig under dynen med en god serie, så er podcasts altså kommet for at blive. 

Men det kan virkelig være svært at navigere rundt i podcast-universet, fordi der er så mange podcasts, som er værd at lytte til. 

Hvis du er lidt badass og er til krimi, så har vi samlet vores favorit-krimipodcasts, som du helt sikkert vil være fan af. Du kan finde dem alle på din podcast-app, iTunes eller på Spotify.

1. Bandeland

I denne podcast, som er lavet af Ekstrabladet, tager du med på en rejse, hvor skabelsen af Danmarks største og mest brutale gadebande bliver fortalt.

Narkohandel, skyderier, vold, afpresning – det kan uundgåeligt kobles til banden Loyal To Familia, som vi bliver meget klogere på i podcasten. Hvordan er det lykkedes én enkelt mand, nemlig El Presidente, aka. Shuaib Khan, som er bandeleder og stifter af LTF, at overtage magten i det kriminelle miljø på Nørrebro?

Podcasten fanger dig fra start, når Kristoffer Eriksen, chefredaktør på Ekstrabladet, og Dan Bjerregaard, journalist på Ekstrabladet og tidligere politiassistent i Københavns Politis bandeenhed, inviterer dig med ind i det mørke univers.

Hvert afsnit varer cirka 25 minutter. 

2. Mørkeland

Mørkeland er en dansk podcast, hvor Kristine og Camilla hver uge dykker ned i de værste mord begået i Danmark og udlandet.

Podcasten kan godt være lidt makaber, da de vender beviser, detaljer og forsøger at finde ud af, hvad der driver mennesket til at begå et mord.

Hvert afsnit varer cirka en time, og du vil have dine høretelefoner klistret til ørene, fordi afsnittene er så spændende. Du kan høre afsnittene separat, da det ikke er en løbende fortælling.

Kvinder lytter til podcast i sofa.
Slå dig ned på sofaen, og lyt til en god podcast.© Getty Images

3. Kvinden med den tunge kuffert – Third Ear x Politiken

Hvis der er én, som kan fange din interesse gennem ørene, så er det Krister Moltzen med hans rolige og fantastiske fortællerstemme.

Handlingen i podcasten er dog alt andet end rolig, og den starter på Ørslev Kloster, hvor de har fået besøg af en kvinde med en meget tung kuffert. Men hvem er hun, og er hun egentlig den, hun udgiver sig for at være?

Krister Moltzen har været igennem hele Danmark for at researche til denne sande historie, og det har været en kæmpe succes.

Hvert afsnit er cirka 40 minutter, og du kan med fordel høre dem i rækkefølge. 

4. The Adnan Syed Case – Serial

Hvis du har mod på at begive dig ud i en engelsk podcast (og samtidig øve dit engelsk), så er du simpelthen nødt til at lytte til denne perle af en podcast. 

Det amerikanske retssystem har længe været i fokus i flere serier, og Serial er ingen undtagelse. I sæson 1 sætter de fokus på Hae Min Lee, som blev myrdet en januardag efter skole. Der blev hurtigt rettet fokus på hendes ekskæreste, Adnan Syed, og politiet var overbevist om, at det var ham, der gjorde det. 

Men der er flere ting i sagen, som ikke hænger sammen. Så er Adnan faktisk skyldig, eller taler han sandt, når han siger, at det ikke var ham? Det tager Sarah Koenig under lup i Serials første sæson. 

Hvert afsnit varer cirka en time, og det enkelte afsnit sætter fokus på noget specifikt i sagen. 

Kvinde lytter til podcast når hun træner
Hav en podcast i ørene, når du skal træne. © Getty Images

5. Myrdet

I denne podcast diskuterer komikeren Andres Grau og den tidligere efterforsker Sebastian Michelsen seriemordere og de bestialske drab.

De diskuterer blandt andet Ted Bundy, som der er udkommet en Netflix-film om, hvor Zac Efron skræmmende nok er hovedrollen, og de afslører ret makabre detaljer om både mordene og morderne.

Men selvom det lyder meget dystert, så gør de to herrer det på en meget humoristisk måde, så det ikke bliver alt for uhyggeligt – og du får indimellem også lov til at trække lidt på smilebåndet. 

Hvert afsnit er omkring 40-50 minutter, og du behøver ikke at lytte til dem i en specifik rækkefølge. 

6. 21 Roser – Third Ear x Politiken

Endnu en gang brillerer Third Ear, når de gør sager fra Danmark ufatteligt spændende. 

Denne gang hiver de fat i den største narkosag nogensinde i Danmark. Den finder sted i 1997, og den starter i et lille, hyggeligt landhus, som dog ikke er så hyggeligt, når de dykker ned i sagen. 

Men hvad har narko med roser at gøre? Det finder du ud af i podcasten, og vi kan næsten garantere, at du ikke bliver skuffet, hvis du er vild med true crime.

Det anbefales, at du lytter til episoderne i den rækkefølge, som produktionen har sat op. Afsnittene varer dog cirka kun en halv time. 

Kvinde går en tur og lytter til podcast
Podcast er perfekt til en lang gåtur. © Getty Images

7. Man kan aldrig vide - Radio24syv

Mads er gift og elsker sin kone – tror hun. Det går pludselig op for hende, at han stjæler fra hendes familiemedlemmer, og så er han væk. Fuldstændig forsvundet.

Mads hedder faktisk ikke rigtig Mads, men hvad hedder han så, og hvem er han? Det eneste, du kan kende ham helt på, er, at han mangler to fingerspidser på den venstre hånd, og hvorfor gør han det?

Der er mange spørgsmål, som du undervejs gerne vil have besvaret, og podcasten gør det på en helt perfekt måde, så du lytter i spænding hele vejen igennem. 

Podcasten indlemmer dig i en bedragers verden. Længden på afsnittene varierer fra fem minutter og op til 31 minutter. 

8. Politiradio

En kriminalreporter og tidligere betjent tager fat i aktuelle kriminalsager og kaster lys på samfundets mørke sider. Det specielle ved denne podcast er, at de gør det sammen med Ricki Voss, der selv har brudt en kriminel løbebane. 

Hver episode er 55 minutter og med over 180 episoder, der er lavet af podcasten, har du altså masser af spænding at gå i gang med!

9. True Story

Denne podcast handler om danske kriminalhistorier, og er indbegrebet at true crime. Hvert afsnit fortælles af Martin Hylander, som tager dig med fra start til slut i nogle af tidens mest kendte og forfærdelige forbrydelser i Danmark. 

Hver kriminalhistorie strækker sig over to til tre afsnit, og podcasten indeholder lige nu mere end 65 episoder. Så der er masser rendyrket true crime, som ligger og venter på dig.

10. Danske Drabssager

Titlen på denne krimipodcast siger det hele. Podcasten er fortællinger om kendte danske drabssager fortalt af kriminalreporter Stine Bolther og en række af de eksperter, som involveres, når den ultimative forbrydelse begås i Danmark. Her bliver detaljerne gengivet af tidligere drabschefer, professorer i retsmedicin og teknikere. 

Der findes fire sæsoner, hvor hvert afsnit er én fortælling om en dansk drabssag. Senere er der kommet særafsnit, som strækker sig over flere episoder.

De bedste krimipodcast

Der findes mange andre populære og spændende krimipodcast, og du kan med fordel tjekke feedet der, hvor du lytter til podcast. Hvis du har noget specielt, som du gerne vil lytte til, kan du også altid søge på emnet, hvorefter de vil dukke på. Du vil blive overrasket – der er næsten ikke det, der ikke findes podcasts om. 

Er du helt vild med krimi-genren, og kan du både lide at lytte og læse, kan du med fordel også tage et kig på denne liste over spændende krimibøger.

God fornøjelse!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.