Kvinde der lytter til podcast
Med podcast i ørerne bliver cykelturen ikke så lang. © Getty Images

Vild med spænding? Her er de 6 bedste krimipodcasts

Men pas på – de er stærkt vanedannende

8. april 2019 af Amalia Kristiansen

Podcasts boomer, og de er blevet virkelig populære at lytte til. Det er nemt at lytte til podcasts, mens du cykler til arbejde, vasker tøj eller bare slapper af på sofaen (og det kan podcasts jo være en god undskyldning for). Så selvom det er lækkert at slænge sig under dynen med en god dansk serie, så er podcast altså kommet for at blive. 

Men det kan virkelig være svært at navigere rundt i podcast-universet, fordi der er så mange podcast, som er værd at lytte til. Woman har sin egen podcastserie, som du med fordel kan starte ud med. Der snakker vi om alt fra reality til at være enlig mor. 

Hvis du er lidt badass og er til krimi, så har vi samlet de seks bedste krimipodcast, som du helt sikkert vil være fan af. Du kan finde dem alle på din podcast-app, iTunes eller på Spotify.

1. Mørkeland

Mørkeland er en dansk podcast, hvor Kristine og Camilla hver uge dykker ned i de værste mord begået i Danmark og udlandet.

Podcasten kan godt være lidt makaber, da de vender beviser, detaljer og forsøger at finde ud af, hvad der driver mennesket til at begå et mord.

Hvert afsnit varer cirka en time, og du vil have dine høretelefoner klistret til ørene, fordi afsnittene er så spændende. Du kan høre afsnittene separat, da det ikke er en løbende fortælling.

Kvinder lytter til podcast i sofa.
Slå dig ned på sofaen, og lyt til en god podcast. © Getty Images

2. Kvinden med den tunge kuffert – Third Ear x Politiken

Hvis der er én, som kan fange din interesse gennem ørene, så er det Krister Moltzen med hans rolige og fantastiske fortællerstemme.

Handlingen i podcasten er dog alt andet end rolig, og den starter på Ørslev Kloster, hvor de har fået besøg af en kvinde med en meget tung kuffert. Men hvem er hun, og er hun egentlig den, hun udgiver sig for at være?

Krister Moltzen har været igennem hele Danmark for at researche til denne sande historie, og det har været en kæmpe succes.

Hvert afsnit er cirka 40 minutter, og det er en serie på syv afsnit, så du kan med fordel høre dem i rækkefølge. 

3. The Adnan Syed Case – Serial

Hvis du har mod på at begive dig ud i en engelsk podcast (og samtidig øve dit engelsk), så er du simpelthen nødt til at lytte til denne perle af en podcast. 

Det amerikanske retssystem har længe været i fokus i flere serier, og Serial er ingen undtagelse. I sæson 1 sætter de fokus på Hae Min Lee, som blev myrdet en januardag efter skole. Der blev hurtigt rettet fokus på hendes ekskæreste, Adnan Syed, og politiet var overbevist om, at det var ham, der gjorde det. 

Men der er flere ting i sagen, som ikke hænger sammen. Så er Adnan faktisk skyldig, eller taler han sandt, når han siger, at det ikke var ham? Det tager Sarah Koenig under lup i Serials første sæson. 

Hvert afsnit varer cirka en time, og det enkelte afsnit sætter fokus på noget specifikt i sagen. Der er 12 afsnit i alt, så der er masser at gå i gang med. 

Kvinde lytter til podcast når hun træner
Hav en podcast i ørene, når du skal træne. © Getty Images

4. Myrdet

I denne podcast diskuterer komikeren Andres Grau og den tidligere efterforsker Sebastian Michelsen seriemordere og de bestialske drab.

De diskuterer blandt andet Ted Bundy, som der snart udkommer en film om, hvor Zac Efron skræmmende nok er hovedrollen, og de afslører ret makabre detaljer om både mordene og morderne. Se traileren til den nye Ted Bundy-film her.

Men selvom det lyder meget dystert, så gør de to herrer det på en meget humoristisk måde, så det ikke bliver alt for uhyggeligt – og du får indimellem også lov til at trække lidt på smilebåndet. 

Hvert afsnit er omkring 40-50 minutter, og du behøver ikke at lytte til dem i en specifik rækkefølge. 

5. 21 Roser – Third Ear x Politiken

Endnu engang brillerer Third Ear, når de gør sager fra Danmark ufatteligt spændende. 

Denne gang hiver de fat i den største narkosag nogensinde i Danmark. Den finder sted i 1997, og den starter i et lille, hyggeligt landhus, som dog ikke er så hyggeligt, når de dykker ned i sagen. 

Men hvad har narko med roser at gøre? Det finder du ud af i podcasten, og vi kan næsten garantere, at du ikke bliver skuffet, hvis du er vild med true crime.

Der er fem afsnit i denne podcast-serie, og det anbefales, at du lytter til dem i den rækkefølge, som produktionen har sat op. Afsnittene varer dog cirka kun en halv time. 

Kvinde går en tur og lytter til podcast
Podcast er perfekt til en lang gåtur. © Getty Images

6. Man kan aldrig vide - Radio24syv

Mads er gift og elsker sin kone – tror hun. Det går pludselig op for hende, at han stjæler fra hendes familiemedlemmer, og så er han væk. Fuldstændig forsvundet.

Mads hedder faktisk ikke rigtig Mads, men hvad hedder han så, og hvem er han? Det eneste, du kan kende ham helt på, er, at han mangler to fingerspidser på den venstre hånd, og hvorfor gør han det?

Der er mange spørgsmål, som du undervejs gerne vil have besvaret, og podcasten gør det på en helt perfekt måde, så du lytter i spænding hele vejen igennem. 

Podcasten indlemmer dig i en bedragers verden, og der er 19 afsnit i serien. Længden på afsnittene varierer dog fra fem minutter og op til 31 minutter. 

De bedste krimipodcast

Der findes mange andre populære og spændende krimipodcast, og du kan med fordel tjekke feedet der, hvor du lytter til podcast. Hvis du har noget specielt, som du gerne vil lytte til, kan du også altid søge på emnet, hvorefter de vil dukke på. Du vil blive overrasket – der er næsten ikke det, der ikke findes podcast om. 

God fornøjelse!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori