Kvinderne i The Crown
Hvem skal overtage rollerne efter disse seje kvinder?© Netflix

Castet til The Crown sæson 5 er offentliggjort, og alt tyder på endnu større tragedier

Der er både Harry Potter-, Game of Thrones- og The Affair-gengangere!

17. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen
Hvis den manglende drama mellem smukke Mary og vores frømand af en kronprins ikke kan slukke din royale-tørst, er det godt, vi bare kan kigge over mod vores britiske, royale venner, for de har masser af den! Og endnu bedre – det er blevet filmatiseret!

Den fjerde sæson af The Crown har netop ramt Netflix, og her kan du følge med i den romantiske historie mellem Charles og Diana (psst: det er endda en nøjagtig kopi af Dianas brudekjole, de bruger i serien!). Efter vi har set sæson fire, må vi bare sige: efter du har set denne, vil du have mere!

Og det kommer der heldigvis. Sæson fem begynder de at filme inden længe, og sæsonen forventes at blive ret vild! Det er nemlig højst sandsynligt i den, at vi skal gense Dianas frygtelige ulykke og hele Englands store sorg, så alt tyder på, at sæson 5 bliver fyldt med tragedie.

Men en ting bliver ikke som det plejer: Vi siger nemlig farvel til den nuværende rollebesætning, og siger hej til en ny – som vi faktisk allerede har prøvet før i The Crowns historie.

Herunder kan I se castet til den nye sæson af Netflix hit-serie The Crown.

Imelda Stauton som Dronning Elizabeth

Imelda, som vi kender som Dolores Umbridge i Harry Potter, skal vriste den mugne attitude og den lyserøde tøj af sig, og finde ind i rollen som Englands dronning. 

Til Netflix siger hun: “Jeg har elsket at se The Crown helt fra start. (...) Jeg er virkelig beæret over at skulle arbejde med så exceptionelt et kreativt team, og være med til at bringe The Crown til dets ende".

Imelda Stauton
Imelda Stauton skal spille Dronning Elizabeth. © Robert Marquard\WENN

Lesley Manville som Prinsesse Margaret

64-årige Lesley Manville, som du måske kender fra Maleficent, skal spille dronningens excentriske søster. 

Lesley Manville
Lesley Manville skal spille Prinsesse Margaret.© Lia Toby/WENN

Jonathan Pryce skal spille Prins Philip

I de to sidste sæsoner bliver det denne 73-årige herre, der skal portrættere den engelske prins. Game of Thrones-fans vil måske genkende ham som High Sparrow, mens Pirates of the Caribbean-elskere vil genkende ham som Guvenør Weatherby Swann. Men nu skal vi altså vænne os til at se ham finde ind i rollen som den engelske Prins!

Jonathan Pryce skal spille Prins Philip
Jonathan Pryce skal spille Prins Philip.© Adriana M. Barraza/WENN

Elizabeth Debicki som Prinsesse Diana

Smukke, australske Elizabeth Debicki skal løfte den store rolle som briternes kære Prinsesse Diana. Vi er ret sikre på, at sæson 5 bliver en vild omgang for Diana, så vi glæder os til at se, hvordan Elizabeth vil spille rollen. 

Elizabeth Debicki skal spille Prinsesse Diana.
Elizabeth Debicki skal spille Prinsesse Diana.© Sheri Determan/WENN

Dominic West som Prins Charles

Dette er den eneste rolle, der endnu ikke er officielt bekræftet af Netflix, men hvis vi skal tro på rygterne, skal den engelske storcharmør fra The Affair overtage rollen fra dygtige Josh O'Connor. 

Vi både elskede og hadede ham i The Affair, og vi synes, det er vildt spændende, hvis han skal have den store rolle som den engelske prins. 

Dominic West som Prins Charles
Dominic West skal spille Prins Charles.© Nicky Nelson/WENN

Hvornår kommer sæson 5?

Sæson 4 af hitserien er landet på Netflix for intet mindre end et par dage siden, og det er rigtig godt, for der går lige lidt tid, inden vi får Imelda, Dominic og de andre at se i Netflixs store satsning. 

Ifølge The Hollywood Reporter vil holdet begynde at filme sæson 5 i 2021, men serien kommer (desværre) ikke på Netflix før i 2022. 

I mellemtiden kan du se, om du ved alle disse overraskende ting om serien

Så ja, vi må vente et års tid mellem sæsonerne, men alt godt kommer til de (os!), der venter! 

Kilde: Cosmopolitan.com, Hollywoodreporter.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.