Chris Paradise hotel transkønnet
Chris deler sin oplevelse og sine råd med dig i artiklen her.© TV3, ViaPlay, Instagram: @chrisdionhansen

Chris fra Paradise Hotel: “Mit bedste råd til dig, der er født i den forkerte krop”

Chris fra Paradise har ikke altid været Chris, og i denne artikel fortæller han om sin oplevelse og deler sine råd

23. september 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Hvis du er lige så besat af Paradise Hotel, som vi på Woman-redaktionen er, så du sikkert med, da Chris i andet afsnit åbnede op om, at han ikke altid har været Chris. Chris er nemlig født som kvinde og havde behov for at dele sin historie med sine med-paradisoer, så han kunne give helt slip og give sig hen til den store oplevelse, som Paradise Hotel er. Vi er helt vilde med Chris og hans mod, og vi synes, det er så inspirerende, at Chris tør åbne op om sin særlige historie. 

Vi har talt med Chris om, hvordan det føles, når du er født i den forkerte krop, hvordan det var at fortælle om det på åben skærm, og så vil Chris komme med sit bedste råd til dig, der står overfor at skulle påbegynde den rejse, Chris har været igennem. 

Chris fra Paradise Hotel transkønnet
Har du set Paradise endnu? Så er du nok stødt på charmerende Chris.© Instagram: @chrisdionhansen

“Jeg tudbrølede, når jeg skulle have kjole på”

Set i bakspejlet har Chris vidst, at han var født i det forkerte køn, siden han var lille. Chris fortæller særligt om en oplevelse i børnehaven, hvor det var tydeligt for ham: “Vi havde sådan en fest i børnehaven, hvor vi børn skulle danse, og det skulle vises for forældrene. Vi skulle klædes ud, og jeg tudbrølede, for jeg nægtede at have kjole på! Pædagogerne gav mig lov til at danse mand, og ikke få kjole på, og da jeg fik lov til det, var alt okay. Derfor kan jeg nu se, at jeg altid har haft følelsen af, at jeg var født i det forkerte køn, men som barn registrerer man jo ikke, at det er derfor, man har de følelser”, fortæller Chris.

Chris Paradise Hotel transkønnet
Når Chris ser tilbage, har han vidst, han var født i forkert krop, siden han var barn.© Instagram: @chrisdionhansen

Hvordan fortæller du det til dine forældre og venner? 

Chris fortæller, at det for ham var en glidende overgang at fortælle om sit kønsskifte til sine forældre og venner. Da Chris var yngre, omtalte han sig selv som mand, selvom han biologisk var kvinde. Han kaldte sig dertil et andet navn, end det kvindenavn, han var døbt af sine forældre. Da Chris' forældre fandt ud af, han kaldte sig ved et andet køn og andet navn, havde de en god snak om det, og Chris fik forklaret, at han var født i det forkerte køn.

Chris anbefaler, at du fortæller tingene, som de er. Du er ikke forkert, og der er intet galt i det, og tværtimod vil det måske hjælpe både dig, din familie og dine venner at have en åben snak om det. 

Dertil fortæller Chris, at det selvfølgelig er normalt at være nervøs. Det er lang tid siden, at Chris blev til den, han er i dag, og derfor er der også mange hjemme i Danmark, der ikke kendte til Chris' historie, før han åbnede op om den i Paradise, og til det fortæller Chris, at han da selvfølgelig også har lidt sommerfugle i maven over, at alle snart ved det, men at det jo blot er normalt at være nervøs. 

Chris Paradise Hotel transkønnet
Chris sammen med Yazmin og Isabella fra Paradise Hotel, der alle er med i Paradise sæson 18.© Instagram: @chrisdionhansen

Chris' bedste råd til dig: “Du er mega sej! Klap dig selv på skulderen!”

Går du og kan mærke, ligesom Chris, at du ikke er født som den, du drømmer om at være? Så gør noget ved det, siger Chris! 

“Jeg håber, jeg kan vise, at det at “blive sig selv” er en virkelig positiv oplevelse. Ja, det har været en røv hård kamp, men det er ikke en sørgelig ting. Jeg har det fedt! Jeg er endelig blevet til den rigtige mig!”, fortæller en glad Chris, der fortsætter: 

“Selvfølgelig er det vigtigt at tale om, at det er en sej kamp, og det er vigtigt at få bearbejdet det svære. Men helt ærligt, det er et kæmpe skridt, og et mega modigt skridt at tage, og derfor er det så vigtigt at klappe sig selv på skulderen, og fortælle sig selv: “Du er mega sej!””. 

Og vi kunne ikke være mere enige med seje Chris: Det er SÅ sejt at tage sig selv og sine egne følelser alvorligt. Står du overfor den store, seje rejse, Chris har taget? Så ønsker vi dig kæmpe pøj og sender så meget god vind i din retning. Du kan gøre det!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.