Copenhagen Cowboy
Vi har samlet nogle facts om den nye serie, Copenhagen Cowboy. © Christian Geisnæs / Netflix

10 ting, du ikke vidste om den nye, danske Netflix-serie Copenhagen Cowboy

Under optagelserne lugtede alting af... Gris!

5. januar 2023 af Henny Müller Dahl

Året er lige begyndt, og meget tyder på, at netop 2023 bliver endnu et godt serieår – der kommer i hvert fald mange nye sæsoner, som vi glæder os til at se. Som sædvanligt kan vi selvfølgelig også se frem til helt nyt streaming-guf, og allerede nu er der gode nyheder til alle os, der elsker danske serier, for Copenhagen Cowboy er netop landet på Netflix den 5. januar! 

Copenhagen Cowboy foregår i den kriminelle underverden, og kort fortalt følger vi hovedkarakteren Miu i sin jagt på hævn. Serien rører ved mange vilde og syrede emner – blandt andet er der en hel del bordelvirksomhed! 

I forbindelse med premieren har vi talt med to af seriens skuespillere, Lola Corfixen og Andreas Lykke Jørgensen, og her kan du læse 10 facts, du helt sikkert ikke vidste om den nye, danske serie. 

1. Der er flere skuespillerdebutanter med i Copenhagen Cowboy 

Det gælder blandt andet de to skuespillere Lola Corfixen og Andreas Lykke Jørgensen, der i serien spiller søskendeparret Rakel og Nicklas. 

Lola fortæller os, at hun blev kastet lidt ud i sin rolle, og at det først er nu efterfølgende, at hun egentlig har fået mulighed for at reflektere over sin karakter. For Andreas har oplevelsen som skuespiller også været både god og mærkelig, men han pointerer, at han ikke har været særlig nervøs undervejs, fordi han netop ikke har haft noget at sammenligne med. 

2. Serien er instrueret af Nicolas Winding Refn, som er far til Lola Corfixen

Nicolas Winding Refn står blandt andet bag Pusher-filmene samt filmen Drive, og så er han altså far til Lola Corfixen, der spiller Rakel i Copenhagen Cowboy. 

For Lola Corfixen har det været en stor oplevelse at arbejde med sin far, og hun har især nydt at få indblik i farens kunstneriske tanker. 

Copenhagen Cowboy
Copenhagen Cowboy er Lola Corfixens første serie – og den er instrueret af hendes far! © Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

3. Andreas Lykke Jørgensen har også en meget kunstnerisk familie – men selv er han ikke vant til luksus 

Skuespilleren bag karakteren Nicklas har både en mor, en søster og en bror, der er kunstnere. Selv er han vandt til at være sømand og at arbejde med træ, så den nye tilværelse som skuespiller har været noget helt andet: 

“Jeg har været sømand og broke hele mit liv, aldrig været på hotel eller noget af det dér fine noget – og pludselig er jeg en del af den her hektiske verden, hvor der foregår så meget, og hvor der er kendte mennesker overalt. Det har været en fantastisk omvæltning og et rush,” siger han.

Andreas fortæller også, at hans karakter har været fascinerende at spille: “Specielt, fordi jeg kommer fra en feministisk familie, hvor vi forguder kvinder. Så lige pludselig at spille en stjerne-psykopat, der virkelig har et ekstremt had til kvinder, har været noget helt, helt andet.” 

4. Alting er skudt i kronologisk rækkefølge 

Alle scener er optaget i den rækkefølge, som de vises i på skærmen. Lola Corfixen pointerer, at skuespillerne derfor har haft endnu større mulighed for selv at mærke, hvordan deres karakterer har udviklet sig undervejs. 

Copenhagen Cowboy
Alle scener i Copenhagen Cowboy er skudt i kronologisk rækkefølge. © Magnus Nordenhof Jønck / Netflix

5. Skuespillerne har selv haft indflydelse på karaktererne 

De dygtige talenter har haft rig mulighed for selv at forme deres karakterer. Undervejs i projektet var der ikke præcise instruktioner omkring, hvordan karaktererne skulle opføre sig. 

Lola Corfixen fortæller, at hun selv er blevet opfordret til at tilføje sider til sin karakter, Rakel, og at det har givet hende mulighed for at gå endnu dybere ind i selvsamme karakter. 

6. Det tog otte måneder at filme Copenhagen Cowboy  

Selvom der blev filmet i otte måneder, gik optagelserne fire måneder over tid og sluttede i april 2022. Inden de otte måneder tog det fem måneder at skrive seriens manuskript. 

7. Hele serien er optaget i Danmark 

Nicolas Winding Refn har som skaber af serien haft en helt klar intention om at vise flere smukke og anderledes sider af Danmark – men på en poetisk måde, så seeren ikke nødvendigvis genkender alle steder. 

Copenhagen Cowboy facts
Hele Copenhagen Cowboy er optaget i Danmark. © Magnus Nordenhof Jønck / Netflix

8. Der var mange ændringer og hemmeligheder undervejs i projektet

For de to skuespillere, Lola Corfixen og Andreas Lykke Jørgensen, har den mest udfordrende del af projektet været de mange hemmeligheder på settet. 

“Vi kunne læse et eller andet i manuskriptet, men så pludselig var den del smidt i skraldespanden. Her hjalp det virkelig, at serien blev lavet kronologisk, så vi kunne følge med i udviklingen, selvom noget blev fjernet,” fortæller Lola Corfixen og tilføjer:

“Jeg tror, at det mest udfordrende for mig har været, at det hele har været så hemmelighedsfuldt. Pludselig er der et rumskib... What? Det stod der ikke i manuskriptet.” 

9. Under optagelserne lugtede der virkelig meget af gris 

“Alt lugtede af gris – HELE TIDEN! Non stop. Vi havde filmet nogle slåsscener i en grisestald, og både udstyr, tøj og alt andet lugtede bare af gris. Jeg har selv fået lov til at smage på noget afføring, og jeg har haft det i håret”, griner Andreas Lykke Jørgensen. 

Han tilføjer, at han måtte gå på jagt efter specialshampooer og endte med at købe tre forskellige slags – men han kunne stadig ikke sove om natten på grund af lugten. 

Copenhagen Cowboy facts
Andreas Lykke Jørgensen med en af seriens mange gris. © Magnus Nordenhof Jønck / Netflix

10. Copenhagen Cowboy har ikke helt klassiske afsnitsopdelinger 

Selvom Copenhagen Cowboy altså er en serie, så er den helt bevidst ikke filmet ligesom en klassisk en af slagsen. 

Det betyder blandt andet, at selvom serien er inddelt i seks episoder, når du ser den på Netflix, så ville det ikke være lige så tydeligt, hvornår hver episode starter og slutter, hvis du så serien uden de tvungne “Næste episode”-afbrydelser. I stedet er det faktisk meningen, at du skal opleve Copenhagen Cowboy som en god, lang film.