Ursula fra Den lille havfrue 2023
Er vi de eneste, der er lidt rædselsslagne for Ursula?© Disney

Disse danskere lægger stemmer til Disneys nyfortolkning af Den lille havfrue

Vi glæder os til at høre Wafandes sprøde stemme komme ud af krabben Sebastians mund

3. maj 2023 af Rie Kirkebjerg

Disneys nyfortolkning af Den lille havfrue lander snart i landets biografer, og vi glæder os til et gensyn med Ariel, Prins Erik, Ursula, Tumle, Sebastian og alle de andre havvæsener. 

2023-udgaven af Den lille havfrue får premiere 25. maj, og her kan vi glæde os til at se blandt andre Halle Bailey og Melissa McCarthy i hovedrollerne som havfruen Ariel og den uhyggelige blækspruttedame Ursula. 

Vi kan også glæde os til at høre en række danskeres stemmer, og herunder kan du se, hvilke danskere der får æren af at lægge stemme til de ikoniske karakterer fra det undersøiske univers.  

1. Ariel: Annelie Karui

Det er ikke første gang, at sanger og sangskriver Annelie Karui lægger stemme til en karakter i en film, for hun kan både skrive stemmen bag blandt andre Lunella fra Marvel Moon Girl fra Disney Channel, karakteren Nova fra Lego Friends og Aida fra biograffilmen Mumier på udebane på CV'et.

Nu har hun fået æren af at lægge stemme til selveste Ariel, som i Disneys nyfortolkning spilles af seje Halle Bailey. 

Disney Den Lille Havfrue 2023
Annelie Karui skal lægge stemme til Ariel. © Disney

2. Prins Erik: Thomas Meilstrup

Sanger Thomas Meilstrup har lagt stemme til et utal af karakterer i tegnefilm, og nu kan vi snart høre ham som Prins Erik i Den lille havfrue.

Det er skuespiller Jonah Hauer-King, som vi blandt andet før har set i Little Women, vi kan glæde os til at se i rollen som Erik.

Disney Den Lille Havfrue 2023 Prins Erik
Thomas Meilstrup skal lægge stemme til Prins Erik. © Disney

3. Skralde: Lise Baastrup

Skuespiller Lise Baastrup har medvirket i en længere række film og serier, men vi elsker hende især for karakteren Hjørdis i den danske serie Rita (og serien Hjørdis – der, ja, handler om Hjørdis fra Rita). 

I Disneys live action-udgave af Den lille havfrue får vi lov at høre Lises stemme ud af næbet på mågen Skralde – vi glæder os!

Disney Den Lille Havfrue 2023 Skralde
Lise Baastrup skal lægge stemme til mågen Skralde. © Disney

4. Sebastian: Wafande Jolivel

At sanger Wafande skal lægge stemme den til den livsglade krabbe Sebastian giver SÅ god mening, og vi kan vitterligt sagtens forestille os en sang med både sætningerne “Havet er skønt!” og “Bare giv et smil, når du møder mig på din vej!” i. 

Vær ærlig – du kan ikke lade være med at synge med, når du læser ovenstående sætninger, vel?

Disney Den Lille Havfrue 2023 Sebastian
Wafande Jolivel skal lægge stemme til krabben Sebastian. © Disney

5. Ursula: Sara Gadborg

Er vi de eneste, der som børn (og okay, også voksne) får kuldegysninger over den skræmmende Ursula? I Disneys nyfortolkning af Den lille havfrue skal vi høre danske Sara Gadborg, der er sanger, skuespiller og manuskriptforfatter, i rollen som den onde blækspruttedame. 

Ursula spilles af skuespiller Melissa McCarthy, som vi blandt andet kender for sjove roller i Brudepiger, Spy, The Heart og Identity Thief, så vi er spændte på at se hende som en langt mere rædselsfuld karakter.

Disney Den Lille Havfrue 2023 Ursula
Sara Gadborg skal lægge stemme til Ursula. © Disney

6. Kong Triton: Ken Vedsegaard

Skuespiller Ken Vedsegaard, der har fået æren af at lægge stemme til selveste Kong Triton, har blandt andet spillet med i Hjemsøgt, A Viking Saga og Krøniken

I rollen som Kong Triton skal vi se den spanske skuespiller Javier Bardem, som vi kender fra filmen No Country for Old Men

Disney Den Lille Havfrue 2023 Kong triton
Ken Vedsegaard skal lægge stemme til Kong Triton. © Disney

7. Tumle: August Lassenius Kramp

August Lassenius Kramp har fået æren af at lægge stemme til Ariels bedste ven, den lille fisk Tumle. På Twitter har animeringen af den ikoniske gule fisk fået en del kritik, og mens nogle mener, at Tumle ser en smule træt ud, mener andre, at fiskens proportioner slet ikke svarer til tegnefilmsudgaven. Vi glæder os til at se Tumle live i live action-udgaven af Den lille havfrue!

Disney Den Lille Havfrue 2023 Tumle
August Lassenius Kramp skal lægge stemme til fisken Tumle. © Disney